PFA ŠTK Šamorín a ŠK Žolík Malacky sú víťazmi Zimnej halovej ligy žiakov 2016/2017

PFA ŠTK Šamorín a ŠK Žolík Malacky sa stali víťazmi tradičnej dlhodobej Zimnej halovej ligy BFZ žiakov 2016/2017 o Pohár predsedu BSK, ktorú v zimnej prestávke organizuje Bratislavský futbalový zväz v dvoch vekových kategóriách – mladší žiaci (nar. po 1. 1. 2004 a mladší)) a starší žiaci (nar. po 1. 1. 2002 a mladší) . V sobotu 18. februára v športovej hale Domu športu vyvrcholila Zimná halová liga finálovou časťou v oboch kategóriách. Víťazom mladších žiakov sa stalo družstvo PFA ŠTK Šamorín a v kategórii starších žiakov získal prvenstvo ŠK Žolík Malacky.

V kategórii mladších žiakov hralo 20 družstiev, ktoré boli rozdelené do štyroch 5 členných skupín, kde hrali každý s každým a následne o celkové umiestnenie, resp. postup do finálového turnaja. Do záverečného turnaja postúpili tieto družstvá: PFA ŠTK Šamorín, SDM Domino Bratislava, SFC Kalinkovo a FK Rača. ,,Do semifinálového zápasu sme nastúpili trocha ustráchane, hoci Domino iba bránilo. Pred finále sme si povedali, že na súpera vyleríme a od prvej minúty budeme naplno makať. Tak sa aj stalo, lebo už v 7. min sme viedli 4:0. Verili sme si, dobré bolo aj to, že chlapci odohrali 40 minút v kuse. Celú ZHL sme zvládli bez prehry, za čo si moji zverenci zaslúžia uznanie. V skupine sme mali iba jedného súpera, Raču, ostatní na nás nestačili. Toto mužstvo som prebral pred tromi rokmi, dobre sa mi s ním pracuje,” povedal nám tréner PFA ŠTK Šamorín Jaromír Urban. Ceny v kategórii mladší žiaci odovzdali: Dušan Pekár, starosta mestskej časti Ružinov, Juraj Jánošík, predseda BFZ, Ján Farbula, vedúci sekretár BFZ, Michal Salenka, predseda TMK a Alexander Teleky, predseda KM. Mužstvá dostali pekné poháre, medaily a diplomy. V individuálnom ocenení bol vyhodnotený najlepší strelec dlhodobej časti, ktorým sa stal hráč ŠTK Šamorín Simeon Kiss, ktorý strelil 21 gólov.

Víťaz ZHL MZ Šamorín

2.miesto ZHL MZ Kalinkovo

3.miesto ZHL MZ SDM Domino

4.miesto ZHL MZ Rača

ZHL Org. výbor

Výsledky finálovej časti ZHL BFZ mladších žiakov o Pohár predsedu BSK:

1. semifinále: PFA ŠTK Šamorín – SD Domino Bratislava 8:5 (3:3), góly: Kucsera 2, Čulaga 2, Udvardi 2, Kiss, Fraňo – Šmilňák 2, Lorenc, Zajíc, Valent.

2. semifinále: SFC Kalinkovo – FK Rača 9:5 (5:4), Hrdličková 3, Blanarovič 2, Fule 2, Vittek 2 – Bochnička 2, Mikuš 2, Buzaši.

O 3. miesto: SDM Domino Bratislava – FK Rača 4:2 (2:0), Lorenc 2, Šmilňák, Valent – Mišík, Vlčák.

O 1. miesto: PFA ŠTK Šamorín – SFC Kalinkovo 12:4 (7:1), Kiss 8, Lépeš, Kucsera, Šníder, Surovčík – Fule 2, Blanarovič, Gajdoš.

V kategórii starší žiaci hralo 16 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch 8 – členných skupín, kde hrali každý s každým o celkové umiestnenie v skupine, resp. prvé dve družstvá z jednotlivých skupín postúpili do finálového turnaja. Boli to ŠK Žolík Malacky, ŠK Šenkvice, ŠK Vrakuňa Bratislava a SDM Domino Bratislava. ,,S mladšími žiakmi som triumfoval v ZHL trikrát v rade, teraz sa mi to podarilo aj so staršími, ku ktorým som prešiel. Zaujímavé je, že v obidvoch kategóriách mám svojich synov. Isteže, tiež by som si vedel predstaviť úplne iné finále, také, ktoré by bolo zaujímavé, malo gadáciu a o víťazovi by sa rozhodlo v závere stretnutia. Domino prišlo iba so šiestimi hráčmi, my sme mali dvanásť a to sa vtedy ťažko hrá. Súper hral v rámci možností, my sme však podali výborný výkon, chlapci ukázali veľkú chuť do futbalu. Radi by sme postúpili do I. ligy žiakov, pravda, to si vyžaduje ešte čas, lebo v Malackách sa konečne futbal stavia na nohy. Máme veľmi dobrú spoluprácu s FC Malacky, takže verím, že v našom meste svitá na lepšie časy. ZHL je prospešná súťaž, dobrý doplnok v zimnej príprave, my sme v nej ťažili z vyrovnanosti nášho mužstva,” povedal nám tréner ŠK Žolík Malacky Tomáš Kuma. Ceny v kategórii starší žiaci odovzdali: Justín Javorek, bývalý tréner viacerých ligových mužstiev, Michal Salenka, predseda TMK, Milan Lônčík, člen výkonného výboru BFZ a Alexander Teleky, predseda KM. Mužstvá dostali pekné poháre, medaily a diplomy. V tejto vekovej kategórii sa stal najlepším strelcom hráč ŠK Žolík Malacky Matúš Kuma s 19 gólmi.

Víťaz ZHL SZ Žolík Malacky

2.miesto ZHL SZ SDM Domino

3.miesto ZHL SZ Vrakuňa

4.miesto ZHL SZ Šenkvice

IMG_5019

IMG_5032

Starší žiaci :

1. semifinále: SDM Domino Bratislava – ŠK Vrakuňa Bratislava 6:6 /1:4/, na pokut. kopy 5:4, T. Mročková 3, Franek 2, Buocik – Blažek 2, Paracka 2, Žiak 2.

2. semifinále: ŠK Žolík Malacky – ŠK Šenkvice 16:3 /5:2/, M. Kuma 3, Lopoš 2, Haramia 2, Lipták 2, Novák 2, P. Kuma, Mikulčík, Vasaráb, Hrebeň, Kaňka – Šoka, Tokár, Korič.

O 3. miesto: ŠK Vrakuňa Bratislava – ŠK Šenkvice 5:4 /0:3/, Herzán 2, Mesároš, Lavrinčík, Paracka – Korič, Šoka, Somorovský.  

Finále o 1. miesto: SDM Domino Bratislava – ŠK Žolík Malacky 2:20 /0:10/, Franek, Gončár – Hrebeň 5, M. Kuma 3, Lopoš 3, Karman 2, Vasaráb 2, Novák, Mikulčík, Lipták, Haramia, Kaňka.

Najlepším strelcom celej ZHL BFZ starších žiakov sa stal Matúš Kuma /ŠK Žolík Malacky/ – 19 gólov.

,,Som rád, že predsavzatie, ktoré sme si dali a stále sa naplňuje, že podpora mládežníckeho futbalu je pre nás prvoradá, sa neustále vyvíja. Okrem medzinárodných turnajov skončila aj táto dlhodobá súťaž, do ktorej bolo zapojených od decembra do februára takmer tisíc mladých športovcov. Takto prospešne mali vyplnené víkendy počas dlhej zimnej prestávky. Finálovu časť najlepšie zvládli PFA ŠTK Šamorín a ŠK Žolík Malacky. BFZ aj v budúcnosti bude tieto aktivity v prospech mládežníckeho futbalu neustále podporovať,” vraví predseda BFZ Juraj Jánošík.

,,Celkovo si myslím, že tentoraz úroveň finálového turnaja bola troška slabšia oproti vlaňajšku. V kategórii mladších žiakov niektoré tímy, ako napríklad FK Rača zaostávali po technickej stránke. V tomto veku chlapci už musia ovládať základné futbalové veci, prebratie lopty a atď. V kategórii starších žiakov prevládal fyzický fond, mali by sme u nej vidieť už aj nejakú hru a taktiku, čo sa však nestalo. Samozrejme, mrzí ma, že obidva finálové zápasy sa skončili s obrovským gólovým rozdielom v prospech víťazov. Kalinkovo a Domino nemohlo so šiestimi hráčmi a hracím časom 2×20 minút vydržať so silami, lebo hra v hale je rýchla a intenzívna. Škoda, že finálovú časť podcenili a potom podľa toho vyzerali aj úroveň a výsledky. Na takejto úrovni by sa takéto prípady nemali stávať,” vraví Michal Salenka, predseda TMK.

,,Finálovou časťou sme dali bodku za ZHL mladších a starších žiakov o Pohár predsedu BSK za ročník 2016/2017, ktorú cez zimnú prestávku organizuje BFZ. Som rád, že sa tejto súťaže, ktorú vypĺňa ,,hluché zimné obdobie” a prebieha od decembra do februára zúčastnilo 20 družstiev mladších a 16 družstiev starších žiakov. Semifinálové a finálové zápasy ukázali, že víťazi PFA ŠTK Šamorín a ŠK Zolík Malacky boli skutočne najlepší, k čomu im srdečne blahoželám a zároveň prajem ďalšie športové úspechy. Určite sa vynasnažíme zorganizovať túto súťaž aj v zimnom období 2017/2018,” hovorí Alexander Teleky, predseda KM.

Za organizáciu turnaja treba poďakovať duše celej ZHL BFZ žiakov Pavlovi Príkopovi, moderátorovi finálovej časti Františkovi Zelenému a sekretárovi ObFZ Bratislava-vidiek Rudolfovi Hupkovi za výsledkový servis. Z tribúny turnaj okrem iných prizerajúcich sledovali aj bývalý známy funkcionár SFZ Vladimír Wänke, či bývalý slovenský reprezentant Jozef Valachovič. Poďakovať treba aj Bratislavskému samosprávnemu kraju za finančnú podporu turnaja. Poďakovanie patrí aj VV BFZ za umožnenie organizácie tejto dlhodobej ZHL BFZ žiakov a tiež Márii Krčovej a Petrovi Rybárovi, ktorí sa vzorne starali o hostí.

Finálové stretnutia rozhodovali Viktor Martiš, Dušan Štofík a James Trískal. Stretnutia sledovalo 200 divákov.

Milan Valko, manažér komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI