Do celoslovenského finále školského pohára SFZ postúpili ZŠ Za kasárňou a ZŠ Tajovského Senec

V dňoch 16. a 17. mája sa na štadióne NMŠK 1922 Bratislava uskutočnilo finále 6. ročníka krajského kola Školského pohára SFZ 2016/2017 v kategórii mladších žiačok a žiakov ZŠ 2. stupňa v malom futbale. Jeho víťazmi sa v kategórii mladších žiačok stala ZŠ Za kasárňou Bratislava a v kategórii mladších žiakov triumfovala ZŠ Tajovského Senec. Víťazi krajského finále ZŠ Za kasárňou Bratislava a ZŠ Tajovského Senec postúpili na celoslovenské finále, ktoré sa uskutoční v dňoch 5 – 6. júna 2017 v NTC Poprad. Krajského kola sa zúčastnili družstvá ZŠ, ktoré postúpili z obvodných kôl bratislavského regiónu a boli organizátormi rozdelené do dvoch skupín „A“ a „B“.

Výsledky mladších žiačok /16.5. 2017/-

skupina „A“ : ZŠ Vajanského Modra – ZŠ Vazovova BA 8:1, ZŠ Vajanského Modra – ZŠ Za kasárňou BA 2:3, ZŠ Vazovova BA – ZŠ Za kasárňou BA 0:10. Skupina „B“ : ZŠ Gessayova BA 2 – ZŠ Karloveská 61 BA 4:2, ZŠ Gessayova BA – ZŠ Sološnica 7 4:2, ZŠ Sološnica – ZŠ Karloveská 1:1.

O umiestnenie –

1. semifinále: ZŠ Za kasárňou – ZŠ Karloveská BA 4:0 Lichá 3, Jurištová.

2. semifinále: ZŠ Vajanského Modra – ZŠ Gessayova 6:1 g: E. Tóthová 3, M. Tóthová 2, Antalcová – Fatiková,

o 5.-6. miesto: ZŠ Vazovova – ZŠ Sološnica 1:3 g: Véghová – Koniariková, Zelenková, Tardíková,

o 3.-4. miesto: ZŠ Gessayova BA – ZŠ Karloveská BA 4:2, Fatiková 2, Vaculová 2 – Krutá, Brezinová,

finále: ZŠ Za kasárňou BA – ZŠ Vajanského Modra 4:0 Lichá, Jurištová, Feketová, Šemeláková.

Víťaz KK dievčatá - ZŠ Za kasárňou Bratislava

Organizátori vyhodnotili za najlepšiu brankárku Dianu Šimkovú zo ZŠ Gessayova Bratislava, najlepšiu hráčku Emu Tóthovú zo ZŠ Vajanského Modra a najlepšou strelkyňou sa stala Alica Lichá zo ZŠ Za kasárňou Bratislava s 9-imi gólmi.

,,Som viac ako spokojný, lebo sme vyhrali všetky štyri zápasy. Prvý raz som mal na starosti dievčatá, predtým s chlapcami som vyhral krajské kolo niekoľkokrát. V mužstve máme aj hráčky, ktoré hrávali futbal a niektoré pôsobia aj v kluboch. Jedna je v Interi, ďalšie sú v NMŠK. Riešili sme aj brankárku. V prvom rade išli sme si zahrať dobrý futbal, po prvých vydarených stretnutiach sme videli, že by sme mohli vyhrať krajské kolo. Nakoniec sme to zvládli. Je to výborný turnaj, podľa mňa dievčatá sú disciplinovanejšie ako chlapci,“ povedal nám učiteľ telesnej výchovy zo ZŠ Za kasárňou a zároveň aj tréner Peter Bublavý.

Stretnutia s prehľadom rozhodovali Mária Krčová, Martin Křivan a Viktor Martiš.

Výsledky mladších žiakov /17.5. 2017/ –

Skupina „A“: SZŠ British ISB Dolinského – ZŠ Gessayova 7:1, ZŠ Svätý Jur – ZŠ Tajovského Senec 1:4, ZŠ Gessayova – ZŠ Tajovského 0:12, BISB Dolinského – ŽS Svätý Jur 4:4, ZŠ Svätý Jur – ZŠ Gessayova 12:1, ZŠ Tajovského Senec – BISB Dolinského 6:2.

Skupina „B“ : SŠ Kláštorné nám. Malacky – ZŠ Tbiliská BA 0:6, ZŠ Mudroňova BA – ZŠ Železničná BA 3:1, ZŠ Železničná BA – ZŠ Tbiliská BA1:7, ZŠ Mudroňova BA – SŠ Kláštorné nám. Malacky 1:3, SŠ Kláštorné nám. Malacky – ZŠ Železničná BA 1:8, ZŠ Tbiliská BA – ZŠ Mudroňova BA 8:2. O umiestnenie

 I. semifinále: ZŠ Tajovského Senec – ZŠ Železničná BA 9:1 g: Meszaros 3, Barkol 2, Vaško 2, Németh, Lipka – Mikita.

II. semifinále: ZŠ Svätý Jur – ZŠ Tbiliská BA 4:4 (na pok. kopy 3:1) g: S. Gabura 3, P. Gabura – M. Sauer 3, Súkenník,

o 7.-8. miesto: ZŠ Gessayova BA – SŠ Kláštorné nám. Malacky 6:7 g: Janeček 4, Ziman, Sojka – Schnerberger 7,

o 5.-6. miesto: BISB Dolinského – ZŠ Mudroňova 3:6 g: Kott, Semenchenko, Kovár – Slovák 3, Dugovič, Gunda, Denko,

o 3.-4. miesto: ZŠ Železničná BA – ZŠ Tbiliská BA 5:3 g: Hric 3, Blahušiak, Mikita – M. Sauer, L. Sauer, Brodek.

finále: ZŠ Tajovského Senec – ZŠ Svätý Jur 6:0 g: Šimún 2, Meszaroš 2, Vaško, Barkol.

Víťaz KK BA ZŠ Tajovského Senec

Stretnutia rozhodovali Martin Hajnala, Marián Vašš a Jakub Strapek.

,,Odohrali sme výborný turnaj, od začiatku som cítil, že sme veľmi dobre pripravení a že ho vyhráme. Moji chlapci predviedli výborné výkony, boli sústredení, disciplinovaní a strelecky veľmi efektívni. Tentoraz sme nič neponechali na náhodu. Vlani sme totiž po chvíľkovej strate koncentrácie vypadli v semifinále na penalty, hoci nás mnohí pasovali za víťaza a v skupine B sme jasne zdolali aj ZŠ Za kasárňou 4:1, ktorá nakoniec turnaj vyhrala. Z toho sme sa poučili. Chlapci hrávajú za U13 za nový klub MŠK Senec, sú výborná partia. Majú ešte potenciál sa zlepšiť, stále pracujeme na tom, aby sme boli na ihrisku dominantní. Každý hráč v mužstve pozná svoje úlohy a snaží sa ich dôsledne plniť,“ vraví učiteľ telesnej a športovej prípravy Patrik Sulovský zo ZŠ Tajovského Senec, ktorý druhý rok pracuje s týmto mužstvom.

Najlepším brankárom sa stal Marián Horváth zo ZŠ Železničná, najlepším hráčom Tomáš Vaško zo ZŠ Tajovského Senec a najlepším strelcom Mário Sauer zo ZŠ Tbiliská s 15-imi gólmi. Organizátori ocenili mimoriadne sladkými cenami aj účasť dvoch dievčat na turnaji mladších žiakov, Líviu Múčkovú a Dianu Mičencovú, obe zo ZŠ Železničná Bratislava.

Pekné ceny – poháre, diplomy, upomienkové predmety, pre víťaza sadu dresov a pre prvé tri družstvá aj medaily odovzdali Juraj Jánošík, predseda BFZ, Vladimír Lupták, koordinátor školských súťaží SFZ, Ľubomír Čamek z Okresného úradu Bratislava – odbor školstva, Martin Orlický, predseda komisie ženského futbalu BFZ, Alexander Teleky, predseda KM BFZ. Turnaj chlapcov sledovali aj Samuel Slovák, Martin Obšitník, Lukáš Benedik zo SFZ a Miroslav Bóc, predseda DK BFZ. Hlásateľom oboch podujatí bol uznávaný František Zelený. Vydarenú organizáciu a priebeh oboch krajských akcií dievčat a chlapcov zabezpečovali Ľubomír Čamek spoločne s Pavlom Príkopom, koordinátorom školského futbalu BFZ. Poďakovanie patrí aj klubu NMŠK 1922 Bratislava za poskytnutie kvalitného ihriska.

Milan Valko, manažér komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI