TJ Rovinka vo finále Pohára BFZ rozdrvila ŠK Báhoň

Vo finále 24. ročníka Pohára Bratislavského futbalového zväzu pre rok 2017 TJ Rovinka na štadióne PŠC Pezinok rozdrvila vlaňajšieho víťaza ŠK Báhoň 5:0 (1:0) a po štyroch rokoch druhý raz triumfovala v tejto súťaži. Zápas dvoch účastníkov TIPOS III. Bratislavskej ligy v príjemnom a slušnom prostredí mal dobrú úroveň. Víťazi boli strelecky oveľa efektívnejší a po prestávke štyrmi gólmi rozhodli o svojom zaslúženom víťazstve.

Pred zápasom deviata TJ Rovinka mala o tri body viac ako desiaty ŠK Báhoň. Preto sa predpokladal vyrovnaný a zaujímavý zápas. Keď však po necelej hodine hry víťazi dali druhý gól, tak postupne ovládli hru a v posledných desiatich minútach ďalšími tromi zásahmi vyšperkovali svoje vysoké víťazstvo. Pre ŠK Báhoň je to krutá prehra, lebo v prvom polčase pôsobil dobrým dojmom, mal viac z hry i streleckých pokusov, ale v koncovke sa mu tentoraz vôbec nedarilo.

,,Do každého pohárového zápasu naše mužstvo išlo s veľkým nasadením. Vo finále to tak zo začiatku nevyzeralo, ale postupne sa rozbehlo, využilo chyby súpera. A aj to, že Báhoň po druhom inkasovanom góle ešte viac otvoril hru, čo sme využili na strelenie ďalších gólov. Takéto vysoké víťazstvo sme nečakali, ale chlapci zobrali na seba zodpovednosť. Sme veľmi radi, že sme vyhrali tento pohár a bolo to aj takým našim želaním triumfovať v ňom. V III. lige sa nám vôbec nevydarila jeseň, takže sme spokojní s tým, ako sme sa dostali z dolných priečok tabuľky do pokojných vôd. Nový tréner Ján Murár urobil za ten krátky čas kus roboty, takže si myslím, že v novej sezóne si budeme v súťaži lepšie počínať,“ povedal nám Jaroslav Omaník, viceprezident TJ Rovinka.

Tréner TJ Rovinka Ján Murár mal z víťazstva tiež veľkú radosť: ,,Bolo to dobré a zaujímavé finále. Báhoň ukázal, že má svoju kvalitu, napokon je to minuloročný obhajca trofeje. Vedeli sme teda, že nás čaká ťažký zápas. Prvý polčas bol z našej strany troška slabší, nehrali sme podľa našich predstáv, hoci sme dali gól. Po zmene strán súper troška otvoril hru a to bola voda na náš mlyn. Strelili sme až štyri góly, čo je skutočne skvelé. Hráči si za tento triumf zaslúžia pochvalu, rovnako aj vedenie klubu, ktoré nám vytvorilo vynikajúce podmienky na zimnú prípravu. Prvý cieľ bol pre nás zachrániť sa v III. lige a druhý vyhrať Pohár BFZ. Podarilo sa nám splniť obidva, takže sme veľmi šťastní. Je to môj taký prvý väčší úspech v trénerskej kariére. Tiež sa už tešíme na Superpohár, na ktorý sa dobre pripravíme.“

,,Vysoká prehra je pre nás krutá, lebo v prvom polčase sme boli lepším mužstvom. Mali sme lepšie držanie lopty, vypracovali sme si aj nejaké pološance. Súper dal troška šťastný gól po našej chybe, keď sa k strelcovi odrazila lopta. Počas prestávky sme si v kabíne povedali, že musíme ešte o výsledok zabojovať a hlavne vyrovnať. Žiaľ, po ďalšej chybe sme dostali druhý gól. Potom sme prešli na hru s tromi obrancami, lenže po treťom inkasovanom góle sme už prakticky rezignovali. Chceli sme obhájiť víťazstvo v Pohári BFZ, aby sme si zahrali Superpohár aj na Morave, tentoraz nám však finále nevyšlo,“ vraví tréner ŠK Báhoň Jakub Hodulík.

Tajomník ŠK Báhoň Dušan Švorc finále zhodnotil takto: ,,Bol to celkom pekný zápas, žiaľ, my sme sa po druhom inkasovanom góle úplne rozsypali, koncepcia hry už nebola žiadna. Všetky sily sme vrhli do útoku, ale tentoraz sme mali slabú a nepresnú streľbu. Pritom v prvom polčase sme pôsobili na ihrisku lepším dojmom, lenže zradila nás slabá koncovka. Hráči ukázali dosť snahy, keď však s loptou prišli po šestnástku, tak namiesto účinnej streľby ešte zbytočne prihrávali. Naše mužstvo sa za posledný rok veľmi nezmenilo, doplnili sme ho ďalšími odchovancami. Pre nás je III. liga stropom, lebo vyššia súťaž je už veľmi finančne náročná. Chceme sa hlavne futbalom baviť, už máme postavenú novú tribúnu, čo je pre našu malú dedinu pekná vizitka. Troška máme problém s mládežou, lebo zháňame deti na futbal.“

Predseda BFZ Juraj Jánošík nám povedal: ,,Toto finále malo dôstojnú úroveň. Som rád, že vedenie BFZ podporuje tento turnaj, aby stále existoval a aby mužstvá súťažili či už na úrovni Slovnaft Cupu, alebo aj na úrovni regiónu, kde víťaz Pohára BFZ sa už po štvrtý raz stretne s víťazom Juhomoravského pohára o Superpohár. Pre tohtoročného víťaza Pohára BFZ TJ Rovinka to bude taká odmena za vynaložené úsilie v tejto súťaži a zisk trofeje. Obidvaja finalisti dostali aj slušné odmeny a tiež hodnotné dresy. Takže tento pohár má opodstatnenie, je dobré, že sa hrá, na budúci rok nás čaká už jeho jubilejný 25. ročník. Touto cestou sa chcem poďakovať funkcionárom PŠC Pezinok a sekretariátu BFZ za dobrú organizáciu finále, ktorý mal peknú športovo-spoločenskú-kultúrnu úroveň.“

Rovinka víťaz pohára BFZ 2017 01

ŠK Báhoň finalista pohára BFZ

Putovný pohár víťazom odovzdal predseda BFZ Juraj Jánošík a predseda ŠTK Miroslav Richtárik. Obidve mužstvá boli tiež dekorované pohármi za účasť vo finále, víťazné mužstvo TJ Rovinka dostalo finančnú odmenu 700 eur a sadu dresov Adidas od spoločnosti FUTBALSERVIS, ktorú odovzdal zástupca spoločnosti p. Jan Chroustovský. Porazený ŠK Báhoň obdržal šek v hodnote 500 eur a sadu dresov od spoločnosti JAKO SPORTS. Okrem zúčastnených družstiev odovzdal predseda KRaD BFZ p. Ivan Kružliak st.  pamätné plakety aj rozhodcom a delegátovi , ktorými boli Marián Ruc, Peter Martinkovič, Peter Gaži a Ján Šuniar, pre ktorého to bol rozlúčkové stretnutie s jeho bohatou kariérou delegáta.

R finále

Finálového stretnutia sa zúčastnila celá funkcionárska špička BFZ. Predseda ObFZ Bratislava-mesto Ľubomír Suchý, predseda ObFZ Bratislava-vidiek Miroslav Baxa, vedúci sekretár BFZ Ján Farbula, členovia VV BFZ Vladimír Medveď a Dušan Paška, predseda KRaD Ivan Kružliak, predseda KRaD ObFZ Bratislava-mesto Pavol Páchnik a sekretár a matrikár BFZ Pavel Príkopa. Zápas sledovali aj bývalý prvý predseda BFZ Marián Horský, najlepší strelec žilinskej futbalovej histórie Štefan Slezák a člen licenčnej komisie SFZ Daniel Chmúrny.

Rovinkavíťaz pohára BFZ 2017

V sobotu 29. júla sa o Superpohár stretnú víťaz Pohára Juhomoravského FZ AFZ Tišnov proti víťazovi Pohára BFZ TJ Rovinka.

ŠK Báhoň – TJ Rovinka 0:5 (0:1). Góly: 33. Ducký, 59. Bombala, 82. a 89. Schwinghammer, 88. Rýdzi. Pred 250 divákmi dobre rozhodovali Ruc – Martinkovič, Gaži, ŽK: Koszlika. ŠK Báhoň: Kučera – Brichta (67. Bartek), M. Zaduban, Maršovský, E. Korbelič (46. Hodulík) – Koszikla, P. Korbelič, Krekáč, Minárik – Kročka, R. Zaduban (80. Kučera). TJ Rovinka: Vojtech – Bombala, Marec, Štefunko, Maroši – Rýdzi, Zaťko (87. Alexander Ivan), Kalmán, Ducký 72. Vizváry) – Kufel (76. Kysela), Schwinghammer.

Milan Valko, manažér komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI