V Jedenástke roka 2017 osem nováčikov a stálice Polgár a Kadera

Cez dvesto hostí sa v piatok 19. januára v hoteli Bratislava zišlo na slávnostnom vyhlásení VI. ročníka ankety Jedenástka roka 2017 Bratislavského futbalového zväzu. Medzi vzácnymi hosťami boli prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik, generálny sekretár SFZ Jozef Kliment, predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba, riaditeľ odboru školstva, mládeže a športu BSK Igor Urbančík, podpredseda predstavenstva Západoslovenskej energetiky Peter Adamec, prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák, asistent trénera reprezentácie Slovenska Štefan Tarkovič, technický riaditeľ SFZ Ján Greguš, predseda ObFZ Bratislava-mesto Ľubomír Suchý a mnohí ďalší. Zo zahraničia to boli generálny sekretár Srbského futbalového zväzu Jovan Šurbatovič a predseda Juhomoravského krajského futbalového zväzu Pavol Bláha.

Pod moderátorskou taktovkou Marcela Merčiaka a Ľuboša Hlavenu a po príhovore predsedu BFZ Juraja Jánošíka sa slávnostný večer začal privítaním všetkých hostí. V Jedenástke roka 2017 sa premiérovo objavilo osem nových mien. Vlaňajšie pozície si udržali iba Peter Polgár, Ján Kadera a brankár Marek Adamovič sa objavil v najlepšej Jedenástke už v roku 2014. Polgár a Kadera už po tretí raz figurujú v najlepšej Jedenástke a dobehli tak skúsených matadorov Jána Belicu, Romana Kratochvíla a Stanislava Angeloviča. Prevahu v nej majú hráči FC Rohožník a FC Petržalka akadémia, napokon tieto kluby zimujú aj na prvých dvoch miestach III. ligy.

,,V najlepšej Jedenástke roka som tretí raz za sebou, skôr by som už chcel odovzdávať ocenenia, ako ich prijímať,“ povedal nám dobre naladený Peter Polgár. ,,Isteže, každá účasť medzi najlepšími ma stále poteší. Rok 2017 môžem rozdeliť na dve polovice. Jar bola u nás v FK Rača zlá, trápili sme sa. Jesenná časť nám však parádne vyšla, s príchodom nového trénera a niekoľkých hráčov som mal znova radosť z futbalu a to je najdôležitejšie. Do skončenia tohto ročníka budem hrať a potom sa uvidí,“ hovorí 41-ročný Peter Polgár.

,,Veľmi sa teším, že som sa ocitol v takejto spoločnosti dobrých hráčov. Rok 2017 bol pre mňa veľmi dobrý, hoci si myslím, že najlepšiu sezónu som mal v Slovane, keď som sa s ním stal majstrom Slovenska v staršom doraste. V Petržalke nám vyšla jesenná časť, cez zimnú prípravu sa chceme na jarnú časť tak dobre pripraviť, aby sme naše úsilie korunovali postupom do II. ligy,“ vraví František Lády, najlepší strelec druhého mužstva III. ligy. ,,Každá takáto nominácia poteší, hoci poviem pravdu, o tejto ankete som predtým nevedel. Je to super, že sa robí aj v nižších súťažiach a zato patrí BFZ poďakovanie. Rok 2017 bol dobrý, lebo s Petržalkou sme postúpili do III. ligy a verím, že na konci tohto ročníka sa budeme tešiť aj z postupu do II. ligy,“ hovorí kapitán tímu FC Boris Turčák, ktorý dostal od odborníkov najviac hlasov a najvyššiu súťaž už hrával v Slovane, Nitre a hlavne v Ružomberku.

Najmladším v Jedenástke roka 2017 je 20-ročný David Hrnčár, syn bývalého výborného ligového hráča a v súčasnosti aj trénera MFK Ružomberok Norberta. Mladý útočník Slovana B na jeseň dal úctyhodných 20 gólov. ,,Pravdupovediac, ani som nevedel o tejto ankete, o to som teraz radšej, že som sa dostal do najlepšej Jedenástky roka. Rád by som sa stal najlepším strelcom III. ligy, mohol som dať ešte viac gólov. Verím, že aj na jar sa mi bude v zakončení dariť, okúsil som už aj atmosféru v A-mužstve. Budem na sebe naďalej tvrdo pracovať, aby som sa dostal do ligového tímu,“ povedal nám D. Hrnčár. Ján Kadera sa ôsmimi jesennými gólmi tiež zaslúžil o to, že FC Rohožník zimuje v III. lige na prvom mieste. ,,V najlepšej Jedenástke som už po tretí raz a to je určite pekné vysvedčenie. Samozrejme, je to ocenenie nielen mojej práce, ale celého tímu. V tejto Jedenástke roka 2017 naše mužstvo obsadilo všetky posty, od brankára až po útočníka a to je ďalší veľký úspech nášho klubu. Jar v boji o prvenstvo bude napínavá, ale už nebudem jej súčasťou, lebo som odišiel do nižšej rakúskej ligy,“ vraví Jan Kadera.

Brankára poctil cenou bývalý známy ligový gólman Miroslav Mentel, obrancov ocenil Miloš Tomáš, bývalý generálny sekretár SFZ, stredopoliarov niekdajší výborný reprezentant Ivan Kozák a útočníkov funkcionárska legenda Rudolf Janček. Najlepším trénerom sa stal Karol Brezík z OFK Dunajská Lužná. Cenu mu odovzdal Štefan Tarkovič, asistent trénera reprezentácie Slovenska. ,,Každé takéto ocenenie mi urobí radosť. V III. lige nie som žiadnym nováčikom, raz som ju už vyhral s ,,béčkom“ Interu. Zásluhou dobrého zázemia a kolektívu v Dunajskej Lužnej mi bolo umožnené vyhrať túto anketu. Pre mňa to bol výborný rok 2017, lebo na jar som prebral mužstvo a dosahovali sme veľmi dobré výsledky. Hlavne ma však tešilo, že sme hrali kvalitný útočný futbal a v jesennej časti sme pokračovali v tomto trende. Pravda, fluktuácia hráčov v amatérskom futbale je dosť vysoká, aj u nás sa vymenilo veľa futbalistov, ale aj s touto situáciou sme sa dobre vyrovnali,“ povedal Karol Brezík.

Medzi rozhodcami prvý raz v histórii obhájila vlaňajšie prvenstvo žena, Petra Pavlíková. Čo to pre ňu znamená? ,,Je to veľmi ťažká otázka, lebo za 17 rokov rozhodovania je pre mňa toto ocenenie nečakané. A keďže som obhájila titul z vlaňajška, aj to je pre mňa nepredstaviteľné. Podarilo sa mi to totiž v mužskom prostredí, viac-menej medzi mužskými kolegami je to neuveriteľný úspech. Verím, že ho pozitívne vnímajú aj funkcionári, hráči a pre mňa to znamená, že svoju prácu robím dobre a zodpovedne. Verím, že aj tento rok sa mi vydarí, vo svojej kariére sa ešte posuniem a minimálne v našom regióne budem patriť medzi najlepších rozhodcov. Za tie roky ma už mnohí na štadiónoch poznajú a tým pádom mám jednoduchšiu situáciu. Dlhodobo si udržiavam svoj štandard, takže minulú sezónu až na malé drobnosti hodnotím veľmi pozitívne,“ vraví Petra Pavlíková. Cenu jej odovzdal Ivan Kružliak st., predseda komisie rozhodcov a delegátov BFZ. Mimochodom, všetci ocenení dostali pekné dresy so svojimi menami a vkusné plakety.

Po skončení vyhlásenia ankety Jedenástka roka 2017 odštartoval IV. reprezentačný ples BFZ. Slávnostne ho otvorili predseda BFZ Juraj Jánošík a predseda ObFZ Bratislava-mesto Ľubomír Suchý s manželkami viedenským valčíkom na krásnom modrom Dunaji. O dobrú náladu sa starali skupina Akord, Terchovská muzika z dolniakov a účinkujúci Róbert Ďuriš a Margaréta Klimová z tanečno-športového klubu Klimo Dance štúdio a Duo Twiins. Po polnoci organizátori vyžrebovali pestrú tombolu, v ktorej rozdali 40 pekných cien v hodnote niekoľko tisíc eur. Prvú cenu televízor Phillips získal Dušan Chvíla, niekdajší predseda komisie marketingu a partnerov BFZ. Po skončení plesu sa všetci účastníci rozchádzali s krásnymi pocitmi príjemne strávenej noci spojenej s futbalom a dobrou zábavou.

Fotogaléria 4.Reprezentačného plesu BFZ

Jedenástka roka 2017 Bratislavského futbalového zväzu (BFZ):

Marek Adamovič (26 rokov – FC Rohožník) – Marek Horváth (29 – FC Rohožník), Peter Polgár (41 – FC Rača), Marek Kristián Bartoš (21 – OFK Dunajská Lužná), Peter Sopúch (24 – FC Petržalka) – František Lády (21 – FC Petržalka), Jakub Nemec (26 – FC Rohožník), Boris Turčák (24 – FC Petržalka), David Hrnčár (20 – ŠK Slovan Bratislava), – Ján Kadera (25 – FC Rohožník), Mikuláš Mikunda (22 – SFC Kalinkovo).

Najlepší tréner: Karol Brezík (OFK Dunajská Lužná)

Najlepší rozhodca: Petra Pavlíková

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI