MTK Budapešť víťazom jubilejného 20. ročníka Attract Kerobaj CUP 2018

Víťazom jubilejného 20. ročníka medzinárodného halového futbalového turnaja prípraviek U-11 Attract Kerobaj Cup 2018 sa stal MTK Budapešť, ktorý vo finále rozdrvil výber Viedenského FZ 14:4 (9:2) a po dvoch rokoch sa tešil z ďalšieho triumfu.

Účastníci turnaja v bratislavskom Dome športu boli rozdelení do dvoch štvorčlenných skupín a podujatie malo opäť kvalitnú športovú a spoločenskú úroveň. Z dvoch bratislavských výberov si oveľa lepšie počínal mestský. Neobhájil síce vlaňajšie prvenstvo, ale aj tretie miesto má svoju nesmiernu hodnotu. Výber ObFZ Bratislava-vidiek skončil tretí raz v rade na ôsmom mieste, keď prehral všetky štyri zápasy. Jeho predseda komisie mládeže Ivan Konečný vidí príčiny neúspešného pôsobenie tohto výberu v týchto súvislostiach: ,,Treba povedať, že oproti ostatným zúčastneným tímom náš výber je troška špecifický v tom, že mládež zastrešuje 56 klubov. Zo 159 registrovaných hráčov v tejto kategórii je v našom regióne problém vybrať dvanásť hráčov a dvoch brankárov. Vieme o tomto nedostatku, budeme sa ním zaoberať, pripravujeme si novú koncepciu na celkové zlepšenie. Znova sme začali pracovať na tomto výbere troška neskoro a už nás mrzí, že sme v posledných rokoch na tomto turnaji fackovacím panákom. Naši chlapci hrávajú prípravkársku súťaž BFZ, samostatnú v okrese Malacky, Senec a Pezinok. Niektorí už skúšajú hrávať aj za mladších žiakov. Sme unikátom aj v tom, že až na halu v Bernolákove už nemáme žiadnu ďalšiu. V prvých dvoch stretnutiach sme nehrali zle, nevyužili sme však šance. V treťom súboji proti MTK sme doslova vybuchli, prehra 1:13 bola neospravedlniteľná. Po umývaní hláv sa chlapci zmobilizovali a v súboji o 7. a 8. miesto proti DAC Dunajská Streda aj napriek prehre si zaslúžili pochvalu za dobrý výkon. Na výkonný výbor ObFZ Bratislava-vidiek chcem dať návrh, aby ročník 2008 bol od tejto jesene prihlásený ako povinný účastník Zimnej halovej ligy prípraviek, aby nás hala tak neprekvapila ako doteraz. “ Mimochodom, Ivan Konečný sa zúčastnil na všetkých 20. ročníkoch Attract Kerobaj Cup, iba v jednom ročníku bol ako jeho divák.

Výber ObFZ Bratislava-mesto mal smolu v tom, že v druhom semifinále narazil na najlepší tím turnaja MTK Budapešť, ktorý vyhral všetkých päť stretnutí. ,,Moji zverenci na tomto turnaji podali dobré a bojovné výkony. Mrzelo nás, že semifinále nám nevyšlo podľa predstáv, ale treba objektívne povedať, že súper bol veľmi kvalitný, predvádzal oku lahodiace akcie. Pre všetkých to bola dobrá medzinárodná konfrontácia, videli sme rôzne herné štýly, každý si mohol aj od iných tímov zobrať nejaké ponaučenie. S týmto našim výberom sa celkom dobre pracuje, treba len v tom pokračovať, lebo sú v ňom šikovní chlapci so sľubnou perspektívou,“ vraví tréner ObFZ Bratislava-mesto Mikuláš Marci, ktorý v FK Rača vedie mladších dorastencov.

Turnaj pozorne sledoval aj predseda TMK BFZ Michal Salenka. ,,Myslím si, že tento rok oproti predchádzajúcemu bola jeho úroveň o niečo slabšia. Nevideli sme tu tentoraz skutočne veľmi dobrých jednotlivcov. V mnohých prípadoch hráči zaostávali za koordináciou, technikou, chýbalo mi väčšie futbalové umenie. Toto je už ročník keď chlapci prechádzajú do ,,zlatého veku“, musia už vedieť viac. Hĺbkové prihrávky na kratšiu a väčšiu vzdialenosť, musia byť veľmi dobrí vo vedení lopty a zarazili ma dosť veľké nedostatky pri streľbe a to už nehovorím o celkovej súčinnosti.“

Na záver sme dali slovo tomu najpovolanejšiemu, majiteľovi Attract Kerobaj, Ladislavovi Jaborkovi. ,,Dvadsať rokov je síce dlhá doba, ale ani som si to neuvedomil, ako rýchlo prebehli. Som rád, že za sebou už máme také pekné číslo a najkrajšie na tom je, keď vidíme rozžiarené očká týchto mladých nádejí. V súčasnosti je ťažká doba, zvažovali sme, že v najlepšom treba skončiť. Lenže práve po rozhovore s predsedom BFZ Jurajom Jánošíkom sme sa rozhodli, že sa vynasnažíme tento turnaj potiahnuť aspoň do jeho štvrťstoročnice. Možno aj dlhšie, ale všetko záleží na finančných možnostiach. Boli totiž aj také ročníky, že sme mali takú podporu, kde sa určití ľudia vyjadrovali, no keď nemáte na to, tak ho nerobte. Boli sme z toho dosť sklamaní, ale napriek tomu máme za sebou už dvadsať úžasných ročníkov a teraz ma veľmi teší podpora zo strany BFZ, ako aj z Magistrátu hl. mesta Bratislavy. Konfrontácia detí pri ich futbalovom raste zo štyroch štátov je veľmi dôležitá. Možno raz budú aj reprezentanti svojich krajín. Veľké poďakovanie si zaslúži Pavel Príkopa, s ktorým som spoločne založil tento turnaj. Je duša celého Attract Kerobaj Cup, najväčšia osobnosť, hlavne organizačne vždy zabezpečil, všetko čo je treba. Klobúk dole pred ním a jeho organizáciou prácou. O rok, keď budeme zdraví, sa tu v športovej hale znova všetci stretneme.“

Dojatý a spokojný Pavel Príkopa povedal: ,,Som veľmi rád, že tento jubilejný 20. ročník Attract Kerobaj Cup nám dopadol fantasticky po všetkých stránkach. Ďakujem veľmi pekne všetkým, ktorí tento turnaj podporili a najviac ma teší, že s Lackom Jaborekom a s vedením BFZ na čele s Jurajom Jánošíkom ho potiahneme aj naďalej, čo je pre mňa niečo úžasné a fantastické. Už teraz sa teším na spoločnú prácu pri usporiadaní 21-ho ročníka turnaja.

Organizátori za najlepšieho brankára vyhlásili Dávida Baloga z výberu ObFZ Bratislava-mesto, najlepším hráčom bol Benedek Simon z MTK Budapešť a najlepším strelcom s 12 gólmi Zalán Kudyela z MTK Budapešť. Ceny, poháre, diplomy, medaile, krásne torty a tabule na striedanie mužstvám a najlepším hráčom odovzdali predseda BFZ Juraj Jánošík, vedúci sekretár BFZ Ján Farbula, majster Európy z Belehradu 1976 a bývalý reprezentant a hráč ŠK Slovan Jozef Čapkovič, bývalý reprezentant a hráč ŠK Slovan Bratislava Ivan Hrdlička, bývalý ligový tréner Justín Javorek, predseda TMK BFZ Michal Salenka, predseda KM BFZ Alexander Teleky a majiteľ Attract Kerobaj Ladislav Jaborek. Na záver turnaja Juraj Jánošík poďakoval všetkým družstvám za účasť na Attract Kerobaj Cup 2018, zagratuloval víťazovi turnaja družstvu MTK Budapešť, ocenil prácu organizačného výboru turnaja a tretie miesto výberu ObFZ Bratislava-mesto.

Celý turnaj, ktorý moderoval František Zelený, mal vysokú športovú ako aj organizačnú úroveň. Svojou návštevou ho poctili aj ďalší páni: Peter Židovský, bývalý generálny sekretár SFZ, Miroslav Richtárik predseda ŠTK BFZ, Ondrej Trnovský predseda EK BFZ a ďalší hostia. Poďakovanie patrí celému organizačnému výboru turnaja, ktorý 20-ty ročník Attract Kerobaj CUP 2018 pripravil. O hostí sa ako tradične vzorne starali Majka Krčová a Peter Rybár.

Pred 400 divákmi s prehľadom rozhodovali James Trískal a Martin Křiván.

IMG_8122

ATTRACT KEROBAJ CUP 2018

Skupina A – Výber ObFZ Bratislava-mesto, Výber OFS Brno-venkov, Výber Györ-Moson-Sopron /GMSLSZ/, FK DAC 1904 Dunajská Streda.

Skupina B – Výber ObFZ Bratislava-vidiek, Výber MěFS Brno, MTK Budapešť, Výber Viedenský futbalový zväz.

Výsledky – Skupina A:

ObFZ Bratislava-mesto – DAC Dunajská Streda 3:2, góly: Buza, Kováč, Karul – Both 2.

OFS Brno – GMSLSZ 2:3, Mezník 2 – Mate Szecsödi, Csorba, Penzes.

ObFZ Bratislava-mesto – OFS Brno-venkov 2:0, Buza, Šablatúra.

DAC Dunajská Streda – GMSLSZ 1:5, Katona – Penzes 5.

GMSLSZ – ObFZ Bratislava-mesto 3:3, Penzes 2, Csorba – Buza, Šablatúra, Haba.

OFS Brno – DAC Dunajská Streda 7:1, Pachl a Mezník po 2, Šťouráč, Drábek, Šalovský – Katona.

1. Györ-Moson-Sopron    3  2 1 0 11:6 7 b

2. ObFZ Bratislava-mesto 3  2  1  0  8:5  7 b

3. OFS Brno-venkov      3  1  0  2  9:6  3 b

4. DAC Dunajská Streda  3  0  0  3  4:15  0 b

Poradie strelcov: 8 – Penzes (GMSLSZ), 4 – Mezník (OFS Brno), 3 – Buza (ObFZ Ba-mesto), 2 – Both, Katona (D. Streda), Pachl (OFS Brno), Šablatúra (ObFZ Ba-mesto), Csorba (GMSLSZ), 1 – Kováč, Karul, Haba (ObFZ Ba-mesto), Mate Szecsödi (GMSLSZ), Šťouráč, Drábek, Šalovský (OFS Brno).

Výsledky – Skupina B:

ObFZ Bratislava-vidiek – Viedenský FZ 1:7, Voška – Joris Bogvo, Brandarič, Danielič, Ertl, Höcherl, Nordtveit, Reisenbichler.

MěFS Brno – MTK Budapešť 1:3, Severin – Galaschek, Zombory, Barkóczi.

ObFZ Bratislava-vidiek – MěFS Brno 2:6, Orth, Benkovský – Havlík, Albrecht, Rojka, Krejčí, Kadlec, Sedláček.

Viedenský FZ – MTK Budapešť 4:5, Brandarič a Reisenbichler po 2 – Kudyela 3, Simon 2.

MTK Budapešť – ObFZ Bratislava-vidiek 13:1, Kudyela 4, Zombory 3, Ottycsák a Barkóczi po 2, Simon, Galaschek – Šmída.

MěFS Brno – Viedenský FZ 1:3, Albrecht – Reisenbichler 2, Nordtveit.

1. MTK Budapešť    3 3 0 0 21:6 9 b

2. Viedenský FZ      3  2  0  1  14:7  6 b

3. MěFS Brno        3  1  0  2  8:8  3 b

4. ObFZ Bratislava-vidiek 3  0  0  3  4:26 0 b

Poradie strelcov: 7 – Kudyela (Budapešť), 5 – Reisenbichler (Vieden. FZ), 4 – Zombory (Budapešť), 3 – Brandarič (Vieden. FZ), Barkóczi, Simon (Budapešť), 2 – Ottycsák, Galaschek (Budapešť), Albrecht ( MěFS Brno), Nordtveit (Vieden. FZ), 1 – Voška, Orth, Benkovský, Šmída (ObFZ Ba-vidiek), Joris Bogvo, Danielič, Ertl, Höcherl (Vieden. FZ), Severin, Havlík, Rojka, Krejčí, Kadlec, Sedláček (MěFS Brno).

Stretnutia o umiestnenie:

2. semifinále: ObFZ Bratislava-mesto – MTK Budapešť 1:4, Šablatúra – Kudyela 2, Zombory, Barkóczi.

1. semifinále: GMSLSZ – Viedenský FZ 2:4, Bence Szecsödi 2 – Reisenbichler 3, Karagodan.

O 7. miesto: ObFZ Bratislava-vidiek – DAC Dunajská Streda 0:2, Jakli, Švec.

O 5. miesto: OFS Brno-venkov – MěFS Brno 4:7, Drábek 2, Adam, Mezník – Albrecht a Kadlec po 2, Rojka, Suchomel, Sedláček.

O 3. miesto: ObFZ Bratislava-mesto – GMSLSZ 1:0, Buza.

Finále: MTK Budapešť – Viedenský FZ 14:4 (9:2), Galaschek, Kudyela a Barkóczi po 3, Simon a Ottycsák po 2, Zombory – Reisenbichler 2, Joris Bogvo, Karagodan.

Celkové poradie strelcov: 12 – Kudyela (Budapešť), 10 – Reisenbichler (Vieden. FZ), 8 – Penzes (GMSLSZ), 7 – Barkóczi (Budapešť), 6 – Zombory (Budapešť), 5 – Mezník (OFS Brno), Simon, Galaschek (Budapešť), 4 – Albrecht (Brno), Buza (ObFZ Ba-mesto), Ottycsák (Budapešť), 3 – Šablatúra (ObFZ Ba-mesto), Brandarič (Vieden. FZ), Drábek (OFS Brno), Kadlec (MěFS Brno), 2 – Both, Katona (D. Streda), Pachl (OFS Brno), Csorba, Bence Szecsödi (GMSLSZ), Nordtveit, Joris Bogvo, Karagodan (Vieden. FZ), Rojka, Sedláček (MěFS Brno), 1 – Kováč, Karul, Haba (ObFZ Ba-mesto), Mate Szecsödi (GMSLSZ), Adam, Šťouráč, Šalovský (OFS Brno), Voška, Orth, Benkovský, Šmída (ObFZ Ba-vidiek), Danielič, Ertl, Höcherl (Vieden. FZ), Severin, Havlík, Krejčí, Suchomel (MěFS Brno), Jakli, Švec (D. Streda).

Najlepší brankár: Dávid Balog (ObFZ Bratislava-mesto)

Najlepší hráč: Benedek Simon (MTK Budapešť)

Najlepší strelec: Zalán Kudyela (MTK Budapešť) – 12 gólov

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI