Petržalka otvorila jarnú časť súťaže jednoznačným víťazstvom nad lídrom a bodovo sa dotiahla na prvý Rohožník.

Šláger III. ligy Bratislava sa odohral v nedeľu 18.3.2018 v Petržalke, kde FC Petržalka privítala lídra súťaže z Rohožníka. Napriek chladnému počasiu si na štadión našlo cestu 918 divákov, ktorý videli zaujímavé stretnutie a presvedčivé víťazstvo Petržalky 3:0. Domáci tak dali pekný darček k 92 narodeninám dlhoročnému hlásateľovi klubu Františkovi Štamberskému, ktorých  sa  dožil v plnom zdraví a mikrofón sa nehodlá ešte odložiť.

Ferko Štamberský

Petržalka otvorila jarnú časť súťaže jednoznačným víťazstvom nad lídrom a bodovo sa dotiahla na prvý Rohožník.

Petržalka 18032018 2

Petržalka 18032018

Ten minulý týždeň zdolal Vajnory 2:1, zatiaľ čo zápas Petržalky s Bernolákovom museli odložiť, takže majú zverenci trénera Borbélya zápas k dobru. Domáci sa dostali do vedenia už v 5. min presným zásahom kapitána Turčáka. Prvá väčšia šanca hostí prišla v 25. min po faule na Zajíca, ale po priamom kope Škutu tečovaná lopta skončila vedľa brány. Krátko nato bielo-čierni rozohrali rohový kop, ktorý síce obrana Rohožníka odvrátila, ale akcia domácich pokračovala. Po výbornej prihrávke Pirosku Miguez hlavičkou poslal loptu do brány a zvýšil na 2:0. V 37. min Horváth fauloval Kavoňa v šestnástke a Petržalka mala výhodu jedenástky. Loptu si postavil skúsený Piroska, ktorý ju suverénne premenil a domáci šli do kabín s trojgólovým náskokom.

Petržalka 18032018 3

Petržalka 18032018 4

V druhom polčase Petržalka mierne poľavila a Rohožník si vytvoril viacero šancí, ale všetky ostali nevyužité. Najväčšiu príležitosť mal v 59. min Benca, no strelu do stredu brány Kastl bez problémov chytil. Obe mužstvá si vytvorili ďalšie šance, ale žiadnu sa nepodarilo premeniť.

Prvý polčas sme zvládli naozaj dobre, dosiahli sme tri góly, po prestávke sme hrali takticky, súpera sme do veľkých šancí nepustili. S výsledkom aj hrou som spokojný,“ zhodnotil zápas tréner Petržalky Balázs Borbély.

Marían Tóth, tréner Rohožníka, priznal, že o zápase mali iné predstavy: „Vstupovali sme do zápasu s istými cieľmi, ale chlapci ich nenaplnili. Robili sme veľa naivných chýb, boli sme málo agresívni, zle sme pristupovali k súperom a nechali sme Petržalke veľký priestor. Je to kvalitné mužstvo, ktoré by sa mohlo rovnať aj tímom vo vyššej súťaži. My sa musíme z našich chýb poučiť a neopakovať ich. Súperovi gratulujem.“

Napriek tomu, že obe mužstvá zastávajú prvé miesto v tabuľke, obaja kouči sa jednohlasne zhodli na favoritovi tretej ligy. „Chceme súťaž vyhrať, ale pre mňa je favoritom rezerva Slovana. Disponujú kvalitným kádrom, ktorému nikto z tretej ligy asi nemôže konkurovať. Máme pred ním 7-bodový náskok a chceme si ho udržať,“ prezradil Borbély.

Pri kvalite kádra Petržalky a Slovana B nemôže byť favoritom nikto iný. My chceme hrať najmä futbal, na aký budú chodiť diváci a ktorí si pri odchode povedia, že sa im oplatilo kúpiť si lístok a stráviť s nami voľný čas. Dnes sme to bohužiaľ nedokázali, ale súťaž je ešte dlhá a my ideme ďalej,“ pokorne vyhlásil Tóth.

V zostave Rohožníku nastalo počas zimnej prípravy veľa zmien, to taktiež ovplyvnilo priebeh stretnutia. „Vo futbale je prirodzené, že hráči z mužstva odchádzajú. To naše sa od jesene oslabilo, keďže tak spravili aj kľúčoví futbalisti. Začíname s novým tímom, dávame šancu najmä mladým chlapcom. Bude to zložitý a dlhý proces, musíme byť trpezliví. Počas prípravy sme hrali dobre, ale musíme na sebe ešte veľa pracovať, aby sme sa vedeli rovnocenne postaviť aj proti Petržalke.“

Tá sa musela popasovať predovšetkým so zraneniami v základnej zostave. “Zimná príprava prebehla bez problémov, považujem ju za úspešnú. Lenže zranenie Turčáka sa natiahlo a bol k dispozícií len dva týždne pred začiatkom ligy, nečakaná zlomenina ruky Pirosku veci tiež skomplikovala. Ale taký je futbal a my sme sa s tým popasovali,“ uzavrel tréner čierno-bielych.

 


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI