Ladislav Jaborek čerstvým šesťdesiatnikom

V pondelok 16. apríla sa významného životného jubilea 60 rokov dožil bývalý známy rozhodca, delegát a funkcionár Ladislav Jaborek.

Jeho meno je spojené hlavne s výborným medzinárodným halovým futbalovým turnajom prípraviek U-11 Attract Kerobaj Cup. Názov nesie po jeho firme a založil ho spolu s Pavlom Príkopom. Koncom januára tohto roku sa uskutočnil už jeho 20. ročník a L. Jaborek pri tejto príležitosti povedal, že po rozhovore s predsedom BFZ Jurajom Jánošíkom chce tento turnaj potiahnuť aspoň do jeho štvrťstoročnice.

Ladislav Jaborek, rodák z Rusoviec neďaleko Bratislavy začal hrávať futbal v niekdajších SKS Petržalka. Odtiaľ sa vrátil do Rusoviec, kde v tom čase založili mládežnícky klub. Okúsil aj mužský futbal, ale keď si zranil koleno, tak už v 18-rokoch si urobil rozhodcovský kurz. Rozhodoval bratislavské súťaže a takmer osem rokov aj II. SNL. V roku 1995 mal vážne zdravotné problémy a tak musel skončil s rozhodovaním. Bohatá je aj jeho funkcionárska kariéra. Bol členom výkonného výboru BFZ ešte v jeho začiatkoch za čias prvých predsedov Mariána Horského a Vladimíra Wänkeho, predsedom komisie rekreačného a ženského futbalu, predsedom komisie delegátov a podpredsedom komisie rozhodcov. A už ako 26-ročný bol aj predsedom TJ Rusovce.

,,Šesťdesiat rokov mi v mojom živote veľmi rýchlo utieklo, na tento vek sa však ešte nejako necítim,“ povedal nám jubilant v dobrej nálade z Talianska, kde v nedeľu poobede sledoval šláger 32. kola Série A AC Miláno – SSC Neapol. ,,Škoda, že sme nevideli gól, lebo stretnutie sa skončilo nerozhodne 0:0, ale o to viac sme si užili skvelú atmosféru na štadióne.“

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripája k početným gratulantom, oslávencovi k životnému jubileu želá hlavne veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody a životného optimizmu!

Milan Valko, komunikačný manažér PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI