Žiaci FC SLovan Častá lámu rekordy

Súťaže starších žiakov v ObFZ sa odohrávajú takmer na celom Slovensku ale súťaž starších žiakov ObFZ Bratislava – vidiek má v tomto ročníku lídra, hodného do zápisu medzi Slovenské rekordy. Družstvo FC Slovan Častá nielen že v doterajšom priebehu súťaže v 19.kolách nenašlo premožiteľa, nastrieľalo úctyhodných 140 gólov a žiaden neinkasovalo. O tejto nečakanej a rekordnej sérii sme sa porozprávali s trénerom družstva Marcelom Križanovičom.

žiaci FC SLOVAN Častá-1

Starší žiaci FC Slovan Častá

Horný rad z ľava: asistent trénera Vrbinkovič Rudolf,  Moravčík Adam,  Vrbinkovič Šimon,  Herchl Patrik,  Malovec Filip,  Hrdlovič Šimon,  Duban Matúš,  Vrbinkovič Matúš,  Križanovič Adrián (C),  Bielik Marek,  Hrdlička Marián,  tréner Križanovič Marcel

Dolný rad z ľava: Mundok Viktor,  Prutkay Peter,  Kičin Martin,  Hrdlovič Matúš,  Tereš Adrián,  Lederleitner Filip,  Schwarz Tomáš.

Na fotke chýba druhý asistent: Drozda Roman.

Ako dlho sa venujete trénovaniu mládeže?

Intenzívne cca. dva roky, v sezóne 216/17 ako asistent, 2017/18 ako hlavný tréner. Pred týmto obdobím, som bol nápomocný pri žiakoch ako každý rodič, ktorý má záujem priviesť svoje deti k športu.

Vaše družstvo je suverénom súťaže? Aké ste mali ciele pred jej začiatkom?

Skončiť do tretieho miesta bol hlavný cieľ, no po prípravných zápasoch som v kútiku duše veril, že súťaž vyhráme. Toto som ale naozaj nečakal.

Zvíťaziť vo všetkých stretnutia a okrem toho nedostať gól je svetový unikát. Ako by ste hodnotili vaše družstvo?

Sú to chlapci, ktorí chcú na sebe neustále pracovať, sú predovšetkým výborný kolektív a veľmi dobre sa mi s nimi pracuje.

Aká je kvalita súťaže podľa vašeho názoru?

Myslím že je v nej veľmi málo vyrovnaných mužstiev a tým pádom sa to odzrkadľuje samozrejme aj na kvalite celej súťaže. Je nemožné, aby na tejto úrovni hrali medzi sebou vyrovnané ročníky a teda sa tu stretávajú 14 aj 11 ročný chlapci, čo znižuje úroveň tejto súťaže.

Ktorých chlapcov by ste vyzdvihli?

Vyzdvihovať jednotlivcov sa v prípade mojich chlapcov naozaj nedá. Všetci od prvého, do posledného hráča spoločne idú za svojim cieľom a povzbudzujú sa navzájom. Samozrejme mám v tíme futbalistov, ale aj robotníkov. Spolu vytvárajú skvelý tím. Sám som prekvapený ako sa vytvorila skvelá partia nie len na trávniku, ale aj mimo neho. Spoločne s rodičmi organizujeme vždy po súťaži zápas žiaci vs. Rodičia. Všetci sme ako jedna rodina.

Je družstvo zložené iba s domácich chlapcov?

Nie. Sme spojené družstvo FC Slovan Častá a FC Cinemax Doľany. Plus mám troch hráčov z Dubovej na hosťovaní. Tento projekt spojiť naše družstvá sa zrodil pred dvomi rokmi vďaka našim funkcionárom, pani Lubice Kleinovej a funkcionárom  z Dolian .Žiaľ v dnešnej dobe je na dedinách síce dosť mladých chalanov, no behať za loptou sa im moc nechce. Spojením našich mužstiev sa nám podarilo, myslím niečo jedinečné, neopakovateľné a už navždy ostane večné. Konečne sa spojilo pár správnych ľudí zanietených pre futbal, odhodili rivalitu bokom a spojili sa pre mládež. Výsledok máme možnosť  teraz všetci spoločne sledovať a užívať si ho.

Je ambícia postúpiť do vyššej súťaže?

HM. Ambícia by bola, no žiaľ, 8 chlapcov mi odchádza do dorastu a  nemáme k tomuto družstvu dvojičku, takže aj tak sa postupovať nebude. Určite by sme sa tam s týmto tímom nestratili. Spomeniem len jeden zápas z prípravy s mužstvom z popredných priečok II. Ligy  ktorí sme vyhrali samozrejme 7 :0 .

 

 


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI