ZŠ Tomášov-Fél vyhrala krajské kolo Mc Donald´s Cupu 2018

V stredu 9. mája na štadióne ŠCP Dúbravka všetko pekne do seba zapadlo. Vydarené počasie, dobrá organizácia turnaja a hlavne hodnotné výkony zúčastnených mužstiev. Víťazom jubilejného 20. ročníka krajského kola Mc Donald´s Cupu 2017/2018, školskej súťaže žiakov a žiačok 1. stupňa základných škôl bratislavského kraja v minifutbale sa stala ZŠ Álapiskola Tomášov-Fél. Zároveň postúpila do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční v dňoch 13. a 14. júna na štadióne NTC Poprad. Do krajského kola postúpilo osem družstiev ZŠ z obvodných kôl. Boli rozdelené do dvoch skupín. Mimochodom, na prvých štyroch miestach sa umiestnili tri mužstvá z ObFZ Bratislava-vidiek a to len svedčí o dobrej práci s mládežou na vidieku.

Zaradenie do skupín : „A“ -skupina: ZŠ Vazovova 4 BA, ZŠ Láb 489, ZŠ Podzáhradná 51 BA, ZŠ Za kasárňou 2 BA. „B“ -skupina: BISB Dolinského 1 BA, ZŠ Álapiskola Tomášov-Fél, ZŠ Komenského 1 Modra, ZŠ Vývojová 228 Rusovce, BA.

,,Pred turnajom sme mali vysoké ambície, aj som v duchu počítal s tým, že by sme mohli vyhrať toto krajské kolo. Chlapci už dlhšie snívali o ceste do Popradu a napokon sa im tento sen splnil. Pravda, do Bratislavy sme prišli s pokorou, išli sme od zápasu k zápasu a hlavným cieľom bolo postúpiť zo skupiny do semifinále. To sa nám podarilo, v semifinále sme mali aj troška športového šťastia, keď sme vyradili Láb až na strely zo značky pokutového kopu. Rozhodujúci gól strelila Kristína Holíková. Vo finále sme si poradili zo ZŠ Za kasárňou, ktorá krajské kolo už viackrát vyhrala a preto si toto víťazstvo nad ňou veľmi vážime. Turnaj mal výbornú úroveň, bolo už vidieť, že v jednotlivých družstvách ZŠ sú hráči, ktorí  hrávajú futbal v rôznych kluboch. Traja moji zverenci pôsobia v tíme mladších žiakov ŠK Tomášov a dvaja v prípravke.  Gólmi nás najviac potiahol Bálint Kireth, ktorý sa stal aj najlepším strelcom turnaja. Pre našu malú školu so sto žiakmi je to veľký úspech. V celoslovenskom finále to zasa bude ťažšie, jednako pod Tatrami sa vynasnažíme dobre reprezentovať celý bratislavský región. Aj tam chceme vyhrať,“ povedal nám tréner mladších žiakov ŠK Tomášov Blažej Szalay. V tomto tíme bol aj najmladší účastník turnaja, iba 8-ročný brankár  Martin Ágocz.

,,Hráči a hráčky všetkých mužstiev ukázali veľkú chuť do futbalu, hoci niekomu sa darilo viac a niekomu menej.  Všetci si však dobre zahrali, viacerí už v takomto mladom veku predviedli celkom slušné futbalové umenie a treba len veriť, že z takého veľkého počtu detí v budúcnosti vyrastú viacerí kvalitní futbalisti, ktorí to dotiahnu až do najvyššej súťaže,“ vraví Ivan Hrdlička, bývalý 17-násobný čs. reprezentant.

Organizátori vyhlásili za najlepšiu hráčku Teréziu Šoltysovú zo ZŠ Rusovce,  najlepším hráčom bol Jakub Karul zo ZŠ Za kasárňou, najlepším brankárom Kamil Kuch zo ZŠ Láb a najlepším strelcom sa stal s 11 gólmi Bálint Kireth zo ZŠ Álapiskola Tomášov-Fél.

Prvé tri mužstvá dostali poháre, diplomy, medaily a dresy značky Puma. Ceny im odovzdali Miriam Valašíková,  vedúca odboru školstva Okresného úradu Bratislava,  Rudolf Novák, vedúci odboru oddelenia školstva Okresného úradu Bratislava, Juraj Jánošík, predseda BFZ,  Ivan Hrdlička, bývalý čs. reprezentant a  dlhoročný hráč ŠK Slovan Bratislava, víťaz PVP z roku 1969, účastník MS 1970 v Mexiku a Ronald /McDonald´s/, maskot a hlavná postavička turnaja. Okrem toho sa na turnaji zúčastnil aj Ondrej Trnovský, predseda EMK BFZ. Celý turnaj s prehľadom rozhodovali Igor Kočický, Mário Bohun a Dušan Štofík.  Hlásateľom podujatia bol František Zelený. Organizáciu podujatia veľmi dobre zabezpečovali Ľubomír Čamek, referent Okresného úradu Bratislava odbor školstva a Pavel Príkopa, koordinátor školského futbalu BFZ. Poďakovanie patrí aj ŠCP Dúbravka za poskytnutie kvalitného ihriska a jeho správcovi Miroslavovi Kucharičovi za vytvorenie dobrých podmienok všetkým zúčastneným družstvám ZŠ.

2. miesto KK McDonalds CUP 2018 ZŠ Za kasárňou Bratislava Najlepší hráč KK McDonalds CUP Jakub Karul zo ZŠ Za kasárňou IMG_2418

Mc Donald´s Cup si za  20 rokov vybudoval prestíž, ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a aj Slovenský futbalový zväz vyvíjajú úsilie, aby mládež mala kvalitné podmienky na športovanie. Za túto dobu sme našli aj niekoľko veľkých talentov, možno aj Marek Hamšík, skvelý slovenský reprezentant začal hrávať na turnaji Mc Donald´s Cupu. Do tohto jubilejného 20. ročníka sa nám prihlásilo 948 základných škôl z celého Slovenska a to je najviac v histórii turnaja. Pre víťaza celoslovenského finále v Poprade  je pripravená hlavná cena a to zájazd do Londýna. Bude to niekedy v októbri buď na zápas anglickej Premier League, alebo na nejaký súboj Ligy majstrov. Okrem tejto hlavnej ceny máme rovnako ako aj minulý rok  súťaž ,,Srdcom spolu“. Prebieha na webovej stránke Mc Donald´s Cupu. V tejto súťaži môžu vyhrať aj družstvá, ktoré nie sú tak šikovné na trávnikoch, ale majú veľkú podporu svojich fanúšikov. To znamená, že ich fanúšikovia posielajú všelijaké odkazy, fotky a videa. Takto im budú naskakovať body a tri najlepšie ceny budú odmenené krásnymi cenami. Prvá cena je päťdňový futbalový kemp na Slovensku, druhá účasť na zápase slovenskej reprezentácie v Trnave a tretia cena je retro kamera. Toto je oficiálne vyjadrenie zástupcov Mc Donald´s Cupu.

Výsledky v skupinách: ZŠ Vazovova – ZŠ Za kasáňou 0:9, ZŠ Láb – ZŠ Podzáhradná 0:1, BISB Dolinského –  ZŠ  Vývojová Rusovce 2:6, ZŠ Tomášov Fél – ZŠ Komenského 3:2,  ZŠ Za kasárňou – ZŠ Podzáhradná  5:4, ZŠ Vazovova – ZŠ Láb 2:5, ZŠ Vývojová Rusovce  – ZŠ Komenského Modra 6:6,  BISB Dolinského –   ZŠ Tomášov Fél 2:7, ZŠ Láb – ZŠ Za kasárňou 0:3, ZŠ Podzáhradná  –  ZŠ Vazovova 0:2,  ZŠ Tomášov Fél – ZŠ  Vývojová Rusovce 7:2, ZŠ Komenského Modra – BISB Dolinského 6:3.

 

Stretnutia o umiestnenie:

1. semifinále: ZŠ Za kasárňou – ZŠ Komenského Modra 4:2, 2. semifinále: ZŠ Láb – ZŠ Tomášov Fél 2:2, na pokutové kopy 2:4. o 7. miesto: ZŠ Podzáhradná – BISB  4:2, o 5. miesto: ZŠ Vazovova – ZŠ Rusovce 3:2, o 3. miesto: ZŠ Komenského Modra – ZŠ Láb 2:5, finále /o 1. miesto/ : ZŠ Za kasárňou – ZŠ Tomášov Fél 0:3.

Konečné poradie: 1. ZŠ Álapiskola Tomášov-Fél, 2. ZŠ Za Kasárňou Bratislava, 3. ZŠ Láb, 4. ZŠ Komenského Modra, 5. ZŠ Vazovova Bratislava, 6. ZŠ Vývojová Rusovce, 7. ZŠ Podzáhradná Bratislava, 8. ZŠ BISB Dolínskeho Bratislava.

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ

Víťaz KK McDonalds CUP 2018 ZŠ Tomášov-Fél

 

 

 

 

 

 

 

Foto víťaza KK McDonald´s CUP 2018 ZŠ Álapiskola Tomášov-Fél.


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI