OFK Dunajská Lužná v Superpohári o prvý triumf, Tatran Bohunice o druhý

V sobotu  4. augusta bude v Dunajskej Lužnej futbalový sviatok, lebo sa tu uskutoční 5. ročník Superpohára víťazov regionálnych pohárov BFZ a JmKFS.  Domáci účastník TIPOS III. ligy BFZ OFK Dunajská Lužná privíta účastníka  krajských majstrovstiev  JmKFS TJ Tatran Bohunice.

,,Letná príprava prebieha u nás podľa plánu, tento zápas sme mali zaradení dávnejšie v našom programe. Už máme za sebou jedno súťažné stretnutie, keď sme v 1. kole Slovnaft Cupu vyhrali v Kalinkove 3:0. Z mužstva odišli výrazní stredoví hráči, kapitán Kučera do Rakúska a Kollár do Komárna.  Na druhej strane sme z FC Petržalka získali stopéra Majerčáka, útočníka Kondrlíka a káder doplnili chlapci, ktorí ukončili dorastenecký vek. Mali by sme byť o niečo silnejší, ale v skúsenostiach budeme zrejme troška zaostávať za jarnou časťou,“ povedal nám tréner OFK Karol Brezík.

V doterajších 4. ročníkoch Superpohára sa oveľa viac darilo moravským klubom, ktoré ho vyhrali už trikrát. Ako chce na to zareagovať Dunajská Lužná? ,,Hráči sú odhodlaní prvý raz získať túto prestížnu trofej. Hráme doma, čo by mala byť naša výhoda. Máme skúsenosť so súťažou, v ktorej pôsobia Bohunice. Pravidelne sa totiž v lete a v zime  stretávame s Mutenicami, s ktorými máme družbu a tiež s Uherským Brodom. Kvalitu tejto súťaže si teda testujeme na týchto dvoch tímoch. Bohunice sme naživo nevideli hrať, ale myslím si, že o nich vieme, čo treba. Chýba nám zranený Kvasňovský a keďže 8. augusta nás čaká 2. kolo Slovnaft Cupu proti Lokomotíva Devínska Nová Ves, tak musím väčšiu záťaž rozložiť na čo najväčší počet hráčov,“ dodal ešte K. Brezík.              

TJ Tatran Bohunice v minulej sezóne skončil na druhom mieste s deväťbodovou stratou na vedúci a postupujúci TJ Sokol Lanžhot. Vo finále Pohára JmKFS však v Znojme zdolal práve Lanžhot na pokutové kopy 5:3, ked zápas sa v riadnom hracom čase skončil 2:2 (1:1). Mimochodom, Tatran si drží stopercentnú finálovú úspešnosť, lebo vo všetkých štyroch zápasoch vyhral! Letnú prípravu zahájila 17. júla a tento súboj bude pre nich generálkou  na novú majstrovskú sezónu. Mužstvo trénuje trikrát do týždňa. V jej realizačnom tíme nastala jedna zásadná zmena. Bývalý dlhoročný hráč Zbrojovky Brno Karel Jarůšek  sa stal šéftrénerom a hlavným trénerom tímu je Petr Gamba. Tatran získal Superpohár v roku 2015, keď na domácom ihrisku zdolala ŠK Tomášov 2:1.

Výkop je od 17.30 h, rozhodujú Henček – Lauer, Štofik.

Stretnutie budú môcť fanúšikovia futbalu sledovať aj prostredníctvom sport videa na linku nižšie

http://sk.sport.video/bfz/

Doterajší víťazi Superpohára:

  1. ročník 2014: FK Mutěnice
  2. ročník 2015: TJ Tatran Brno Bohunice
  3. ročník 2016: ŠK Báhoň
  4. ročník: 2017: AFK Tišnov

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI