Známy hlásateľ František Zelený sa dožil 70 rokov

Známy hlásateľ a moderátor František Zelený sa v nedeľu 5. augusta dožil významného životného jubilea 70 rokov.  Bratislavský rodák zo Starého mesta chvíľu hral futbal za žiakov Slovana a neskôr  za Slovan Pravda.

,,S moderovaním som začal keď som mal okolo 18 rokov ako konferenciér hudobnej skupiny a v tomto som pokračoval aj počas vojenskej služby. Neskôr som sa dostal k futbalu skôr náhodne. Niekto ochorel, alebo neprišiel na zápas a tak som bol nútený chytiť mikrofón do ruky. Potom som asistoval takým legendám, akými boli Gabo Zelenay a Karol Polák. V ďalších rokoch som sa pri mikrofóne striedal s Jožkom Rajčanom a veľmi dobre sa mi spolupracovalo aj so Stanom Gálisom. Moje moderátorské začiatky sú spojené hlavne so štadiónom ŠK Slovan na Tehelnom poli.  Tu hrávala aj československá a slovenská reprezentácia. A v roku 2005 aj Artmedia Petržalka v skupinovej fáze Ligy majstrov. Takto som bol svedkom mnohých veľkých a pamätných zápasov. Veď v Bratislave hrali svetové kluby Real Madrid, AC Miláno, Juventus Turín, Celtic Glasgow, AS Rím, na reprezentačnej úrovni zasa  veľa výborných mužstiev,“ spomína oslávenec. Do konca roka 2016  bol hlásateľom všetkých zápasov ŠK Slovan v najvyššej súťaži a tiež v pohárovej Európe, naďalej túto činnosť však vykonáva pri juniorskom tíme, ktorý hrá TIPOS III. ligu BFZ v Prievoze.

František Zelený vďaka futbalu sa stretol s veľkým počtom zaujímavých ľudí, od Leopolda Šťastného, Karola Jokla, Petra Dubovského a jeho rodičov, Michala Vičana, Dušana Galisa, Viliama Schrojfa,  Alexandra Vencela st., Karola Dobiáša, Antonína Panenku, Juraja Jánošíka, Mariana Kochanského až po  Antona Baláža. Medzi jeho veľké zážitky patria osobné stretnutia s legendami talianskeho futbalu, Gianluigim  Buffonom, Andreom Pirlom, Gennarom Gattusom, alebo spoločné fotky, keďže je hlásateľom aj hokejových stretnutí,  s Jaromírom Jágrom, Václavom Nedomanským, Vladislavom Tretiakom, Iljom Kovaľčukom a ďalšími osobnosťami.

Veľký oslávenec v posledných rokoch úzko spolupracuje s BFZ. Pravidelne hlavne v zimnom období je hlásateľom viacerých   halových turnajov, ako sú Bratislava Cup, Victory Cup, Attract Kerobaj, Zimná halová liga mladších a starších žiakov. Bol hlásateľom aj finále Pohára BFZ v Lamači 2016 ŠK Báhoň – Slovan Ivanka pri Dunaji (4:0), takisto odmoderoval všetkých 18. ročníkov Memoriálu Petra Dubovského.

František Zelený pripomína, že tieto jeho moderátorské aktivity mu zaberajú v podstate všetky víkendy a často aj pracovné dni, preto bez porozumenia a tolerancie manželky by túto obľúbenú činnosť nemohol toľké roky vykonávať.

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripája k početným gratulantom, oslávencovi k životnému jubileu želá hlavne veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody a  životného optimizmu!

Ferko,  živió

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI