V Jedenástke roka 2018 hráči zo siedmich klubov, Petra Pavlíková prepísala históriu

Hotel Bratislava patril v piatok 18. januára iba futbalistom. Vyznávači najpopulárnejšej hry na svete sa tu zišli, aby slávnostne vyhlásili VII. ročník ankety Jedenástka roka 2018 Bratislavského futbalového zväzu (BFZ). Veľká a milá slávnosť zároveň bola spojená s piatym reprezentačným plesom Bratislavského futbalového zväzu.

Zúčastnilo sa na nej cez 170 pozvaných hostí a medzi nimi boli Ján Kováčik, prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ), Jozef Kliment, generálny sekretár SFZ, Ladislav Gádoši, predseda Západoslovenského futbalového zväzu, Jozef Paršo, predseda Stredoslovenského futbalového zväzu, Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov (ÚLK), Štefan Tarkovič, nový technický riaditeľ SFZ, Branislav Gröhling, poslanec NR SR a poradca predsedu BSK Juraja Drobu, Igor Urbančík, riaditeľ odboru školstva, mládeže a športu BSK, Jana Lysáková, riaditeľka kancelárie predsedu BSK, Miroslav Baxa, predseda ObFZ Bratislava-vidiek, Ján Farbula, sekretár BFZ a mnohí ďalší.

Už tradične pod moderátorskou taktovkou Marcela Merčiaka a Ľuboša Hlavenu a po krátkom príhovore predsedu BFZ Juraja Jánošíka, ktorý privítal všetkých hostí a poprial  im krásny večer, sa začalo slávnostné vyhlásenie ankety.

Rovnako ako vlani, aj v tejto Jedenástke roka 2018, do ktorej sa zapojilo 33 hlasujúcich, sa premiérovo objavilo osem nových mien. Punc vyhodnoteniu dala aj stopercentná účasť všetkých nominovaných hráčov. Vlaňajšiu pozíciu si udržal iba Dávid Hrnčár a po troch rokoch sa do nej vrátili Zdenko Filípek a Adam Ščibrány. Trikrát sa v najlepšej Jedenástke objavili  Peter Polgár,  Ján Kadera,  Ján Belica, Roman Kratochvíl a Stanislav Angelovič.  V Jedenástke roka 2018 najviac hráčov má Lokomotíva Devínska Nová Ves, troch, po dvoch dodali FK Rača, PŠC Pezinok,  po jednom Slovan Bratislava B, FC Rohožník, OFK Dunajská Lužná a ŠK Závod, ktorý je účastníkom IV. ligy. V doterajších 7. ročníkoch sa v najlepšej Jedenástke objavilo celkovo 61 hráčov.

Brankára Dušana Maluniaka, syna bývalého brankára Interu Dušana st., veľmi potešila premiérová účasť v tejto ankete. ,,Mám za sebou dobrý rok 2018, v Pezinku sa nám celkom darilo, lebo sme poskladali slušné mužstvo. Teší ma, že som na jeseň odchytal všetky zápasy. Môžeme sa pochváliť jednou z najlepších obrán v súťaži, čo je však zásluha celého kolektívu.  Pravda, rezervy zasa máme v útoku, kde musíme pridať, chýba nám klasický zakončovateľ. Účasť v Jedenástke roka je pre mňa povzbudením do ďalšej kariéry, v ktorej by som rád niečo dokázal.“  Rátal Filip Janovský, že Devínska Nová Ves bude mať v tejto ankete až trojnásobné zastúpenie? ,,S tým som nepočítal, možno máme takéto zastúpenie aj preto, že súperi nás zrejme niekedy aj podcenili. My sme to využili vo svoj prospech, hoci nemáme taký kvalitný tím, ale naše 3. miesto po jeseni hovorí za všetko. Pre Devínsku Novú Ves je to veľký úspech, v tomto mužstve sa mi hrá dobre, lebo mám okolo seba výborných spoluhráčov. Rok 2018 bol mojim najlepším v doterajšej kariére, mám niekoľko ponúk z II. ligy a aj zo zahraničia, takže neviem, či zostanem v klube,“ hovorí F. Janovský, ktorý je aj trénerom výberu BFZ U12.

Vlani mal FC Rohožník v tento ankete až štvornásobné zastúpenie, tentoraz ho reprezentoval iba obranca Zdenko Filípek. ,,Hlavná príčina je v tom, že nám v poslednom čase odišlo veľa hráčov zo základnej zostavy. Teraz pracujeme s viacerými mladými, ktorí majú pred sebou budúcnosť. Samozrejme, som rád, že som znova v Jedenástke roka, je to dobrá reklama pre celý klub. V budúcnosti sa vynasnažím ešte znova objaviť v tejto dobrej ankete, v Rohožníku ostávam na sto percent. U nás nastala veľká obmena kádra, čaká nás veľa práce, ale verím, že znova dáme dokopy kvalitné mužstvo, lebo máme dobrú spoluprácu s MFK Skalica.“

Kvalitný strelec  David Hrnčár, syn bývalého výborného ligového hráča a v súčasnosti aj trénera MFK Karviná Norberta, dal rovnako ako pred rokom v drese Slovana B na jeseň úctyhodných 20 gólov. A navyše dostal zo všetkých hráčov najviac hlasov – 21. ,,Som rád, že sa mi strelecky darí aj v tejto sezóne a verím, že tomu tak bude aj v FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, kde som začiatkom tohto roka odišiel na polročné hosťovanie. Nový kolektív ma výborne prijal, takže si dosť sľubujem od pôsobenia u lídra II. ligy. Pre mňa je to veľká výzva, aby som sa uplatnil v náročnej súťaži. Samozrejme, veľmi ma teší druhá účasť v rade v tejto ankete.“ 

Pracovitý stredopoliar Adam Ščibrány nečakal, že sa objaví medzi najlepšími hráčmi. ,,Bol som prekvapený, keď mi volal pán Farbula, že som v Jedenástke roka 2018.  Jeseň nám však v Rači vyšla nad očakávanie. Máme zložený veľmi dobrý nový tím, preto na jar sa vynasnažíme ponaháňať vedúci Slovan B. Vieme, že belasí majú najvyššie ambície, ale čo by sme to boli za športovci, ktorí by nechceli dosiahnuť ešte viac? V Rači som jeden z najstarších hráčov, hoci mám iba 28 rokov. Viacerí pracujeme, nie je to jednoduché všetko skĺbiť, ale máme silného bojového ducha, kvalitného trénera a dobré  vedenie.“

Dávid Kondrlík na jeseň v OFK Dunajská Lužná sa stal druhým najlepším kanonierom III. ligy. ,,Rok 2018 bol pre mňa úspešný, lebo som najprv s FC Petržalka postúpil do II. ligy a v lete som prestúpil do Dunajskej Lužnej. Na jeseň sa nám výsledkovo menej darilo, mne to však strelecky celkom sypalo, hoci som mohol dať aj viac gólov. Teraz v zime som odišiel na hosťovanie do FK Pohronie, čo je pre mňa veľká motivácia. Rád by som sa totiž aj vo vyššej súťaži v dobrom kolektíve presadil.“

Brankárov a obrancov poctili cenami Ivan Kozák a Miroslav Baxa, stredopoliarov Ladislav Gádoši a Jozef Paršo a útočníkov Jozef Kliment a Ján Farbula.

Medzi rozhodcami prepísala históriu Petra Pavlíková, ktorá dosiahla skvelý hetrik a túto anketu vyhrala trikrát po sebe. Ako to vníma? ,,Musím sa priznať, že stále viac a viac ma prekvapuje, kde som to v tejto ankete až dotiahla. Pravda, v roku 2018 sa mi všetko vydarilo, jednak na medzinárodnej úrovni, ale aj na našom slovenskom rozhodcovskom poli.“ Nebudú po tomto vašom ojedinelom triumfe teraz už žiarliť na vás vaši mužskí kolegovia? ,,Veď práve to, ale aj takto im dávam výzvu, aby mi šliapali na päty. V budúcnosti im veľmi rada odovzdám toto žezlo. Jednako verím, že medzi nami nie je taká veľká rivalita,  a že mi tento úspech doprajú. A bez mojich kolegov by som toto ocenenie nezískala, lebo na ihrisku sme vždy traja.“ Cenu jej odovzdal Ivan Kružliak st., predseda komisie rozhodcov a delegátov BFZ.

Premiérovo najlepším trénerom sa stal Marián Tóth z FC Rohožník. Cenu mu odovzdal Štefan Tarkovič, technický riaditeľ SFZ. ,,Toto ocenenie si veľmi vážim, uvedomujem si totiž, že nielen v Bratislave, ale aj v iných regiónoch III. liga má svoju kvalitu. Týka sa to hráčov aj trénerov a dostať sa do takejto spoločnosti, keď túto cenu v minulosti získali Jozef Barmoš a Karol Brezík, je pre mňa veľkým vyznamenaním. Verím, že mi to pomôže k tomu, aby som naďalej na sebe tvrdo pracoval a v Rohožníku budeme hrať taký futbal, ktorý by divákov zabával a mali z neho radosť. V tomto klube som už štvrtý rok, keď som sem nastúpil, tak zo základnej zostavy teraz hrajú iba dvaja hráči. Ostatní odišli hlavne do Rakúska, čo ma najviac mrzí. Myslel som si, že to bude ešte horšie, lebo  máme veľa mladých futbalistov. Rátal som s tým, že keď niekto príde z I. dorasteneckej ligy, tak bude mať určité parametre, žiaľ, nie je to tak, lebo chlapci majú aj veľa iných záujmov. Niekedy futbal nie je pre nich na prvom mieste, čo je chyba.“  

Všetci ocenení dostali pekné dresy so svojimi menami.

DSC_0079 DSC_0081 DSC_0083 DSC_0085 DSC_0087 DSC_0096 DSC_0092 DSC_0090 DSC_0098 DSC_0094 DSC_0100 DSC_0105 DSC_0102DSC_0107 DSC_0156 DSC_0161 DSC_0123 DSC_0127 DSC_0131 DSC_0141 DSC_0013 DSC_0037 DSC_0156 DSC_0073 DSC_0173 DSC_0187 DSC_0226 DSC_0243 DSC_0165

Po skončení vyhlásenia ankety Jedenástka roka 2018 odštartoval V. reprezentačný ples BFZ. Slávnostne ho otvorili predseda BFZ Juraj Jánošík, predseda ObFZ Bratislava-vidiek Miroslav Baxa a Juraj Jánošík s manželkou viedenským valčíkom na krásnom modrom Dunaji. Pred polnocou organizátori vyžrebovali pestrú tombolu, v ktorej rozdali 43 pekných cien v hodnote niekoľko tisíc eur. Hlavnou cenou bol televízor JVC. Celá, tradične výborne zorganizovaná futbalová paráda sa niesla v duchu dobrej zábavy a v uvoľnenej atmosfére, ktorú si futbaloví činovníci počas roka príliš často nevychutnávajú.  O dobrú náladu sa starali skupina GIN-TONIC, Terchovská muzika z Dolniakov a vystúpenie tanečnej skupiny Klimo Dance Štúdio.

Jedenástka roka 2018 Bratislavského futbalového zväzu (BFZ):

Dušan Maluniak (25 rokov, PŠC Pezinok, 18 hlasov) – Adam Šlehofer (19, Lokomotíva Devínska Nová Ves, 3),  Richard Hulák (34, PŠC Pezinok, 3), Filip Janovský (29, Lokomotíva Devínska Nová Ves, 6), Zdenko Filípek (23, FC Rohožník, 3) – David Hrnčár (21, Slovan B, 21), Marek Čemba (28, ŠK Závod, 3), Adam Ščibrány (28, FK Rača, 3), Martin Kubala (27, FK Rača, 3) – Dávid Kondrlík (21, OFK Dunajská Lužná, 7), Ivan Betík (19, Lokomotíva Devínska Nová Ves, 3).

Najlepší rozhodca: Petra Pavlíková, 7 hlasov

Najlepší tréner:  Marián Tóth (FC Rohožník, 8 hlasov)

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI