Zimnú halovú ligu 2018/2019 vyhrali Slovan Ivanka pri Dunaji a MŠK Senec

Tradičná dlhodobá Zimná halová liga BFZ žiakov 2018/2019 o Pohár predsedu BSK, ktorú v zimnej prestávke organizuje Bratislavský futbalový zväz v dvoch vekových kategóriách – starší žiaci (nar. po 1. 1. 2004 a mladší) a mladší žiaci (nar. po 1. 1. 2006 a mladší) vyvrcholila poslednými 8-imi zápasmi finálovej časti v sobotu 9. februára v športovej hale bratislavského Domu športu. Víťazom 24. ročníka ZHL mladších žiakov sa stal Slovan Ivanka pri Dunaji A a  v kategórii starších žiakov získal prvenstvo MŠK Senec.  Zaujímavé je tiež, že vlani sa do finále prebojovali všetky štyri vidiecky tímy a tentoraz tri.

Slovan Ivanka pri Dunaji ( v modrom), MŠK Iskra Petržalka ( v zelenom), MFK Záhorská Bystrica ( v červenom), najlepší strelec ZHL ml. žiakov Michal Šaulič ( Slovan Ivanka pri Dunaji).

DSC_9009 DSC_9006 DSC_9005 DSC_9002

V kategórii mladších žiakov hralo 20 mužstiev, ktoré sa stretli každý s každým a následne o celkové umiestnenie, resp. postup do finálového turnaja. Do záverečného turnaja postúpili MŠK Iskra Petržalka A,  MFK Záhorská Bystrica, Slovan Ivanka pri Dunaji A a FK Rača Bratislava.  Chlapci z Ivanky  pri Dunaji  po semifinálovom hladkom víťazstve nad FK Rača vo finále vyhrali aj nad MŠK Iskra  Petržalka. V obidvoch zápasoch si dokonca udržali čisté konto. Pravda, finále bolo viac ako vyrovnané, súper z Petržalky možno pôsobil futbalovejšie, ale doplatil na slabšiu koncovku. Ivanku pri Dunaji však za triumfom hnalo aj niekoľko výborných fanúšikov, ktorí ju neustále povzbudzovali.

Z víťazstva na turnaji bol veľmi spokojný aj tréner Slovan Ivanka pri Dunaji Pavol Kinceš ml., ktorý nám povedal: ,,Veril som mojim chlapcom, od prvého zápasu sme išli za  triumfom na tomto turnaji. S prehľadom sme zvládli semifinále s Račou, finále s MŠK Iskra bolo veľmi zaujímavé a vyrovnané. Isteže, k víťazstvu nám pomohol prvý vlastný gól súpera, ale aj takéto veci sa niekedy vo futbale stávajú na všetkých úrovniach. S týmito chlapcami pracujem už od ich ôsmich rokov, teda od prípravky. Myslím si, že tento ročník je v Ivanke pri Dunaji jeden z najlepších a verím, že neustále spolu so staršími žiakmi budeme napredovať. Takisto si v našej mestskej lige trúfame skončiť na prvom, alebo druhom mieste.“      

,,Je to veľmi dobré, že sa každý rok uskutočňuje Zimná halová liga. K  futbalu mám výborný vzťah,  lebo som ho kedysi hrával a v súčasnosti manažujem klub MFK Záhorská Bystrica.  Sme veľmi radi, že futbal napreduje v obciach a v rôznych mestských častiach. Do záveru Zimnej ligy sa dostali štyri najlepšie mužstvá v kategórii mladších žiakov.  Sme radi, že padlo dosť gólov, nikto sa nezranil a všetci účastníci odišli domov spokojní. Nepodarilo sa nám síce obhájiť vlaňajšie prvenstvo, nie je však dôležité vždy vyhrať, najdôležitejšie je zúčastniť sa na takom dlhodobom turnaji.  Celý náš tím v BSK, či náš predseda Juraj Droba, alebo riaditeľ odboru školstva Igor Urbančík spolu s BFZ vždy radi podporíme tento turnaj a keď bude treba aj rozšírime počet účastníkov v tejto Zimnej halovej lige. Už sa tešíme na jar, keď vybehneme na zelenú trávu. Aj touto cestou ďakujem vedeniu BFZ za organizáciu tohto dlhodobého turnaja,“ povedal nám Ing. Ivan Bošňák, riaditeľ odboru financií na Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) a člen futbalového výboru Mládežníckeho klubu MFK Záhorská Bystrica.

Ceny v kategórii mladší žiaci odovzdali: Juraj Jánošík, predseda BFZ a Ivan Bošnák,  riaditeľ odboru financií na BSK. Mužstvá dostali pekné poháre, medaily, diplomy a DVD s futbalovou tématikou. Najlepším strelcom sa stal s 22 gólmi Michal Šaulič zo Slovana Ivanka pri Dunaji.

Výsledky finálovej časti ZHL BFZ mladších žiakov o Pohár predsedu BSK:

Mladší žiaci

  1. semifinále: MŠK I. Petržalka A – MFK Záhorská Bystrica 4:1 (2:0), Hrouda, Jehlár, Belovič, Jonáš – Ďurica.
  2. semifinále: Slovan Ivanka pri Dunaji A – FK Rača Bratislava 3:0 (1:0), Šaulič 2, Zapletal.

O 3. miesto: MFK Záhorská Bystrica – FK Rača Bratislava 3:2 (2:2), Bartošová, Szomolányi, Hollý – Almáši 2.

O 1. miesto, finále ZHL: MŠK I. Petržalka A – Slovan Ivanka pri Dunaji A 0:2 (0:1), Šaulič, Fendek (vl.).

Celkové poradie strelcov: 22 – Šaulič (Ivanka), 17 – Vančo (Lamač), 13 – Glodič (Ivanka), 12 – Bartošová (Z. Bystrica), Almáši (Rača), 11 – Horník (Senec B), Scholer (Lamač), 9 – Gerhát (I. Petržalka B), 8 – Jehlár (I. Petržalka A), Ďurica (Z. Bystrica), 7 – Sándor (Senec B), Jurdík (Rača), Hvolka (FKP B), Kochan, Zapletal (Ivanka), Korol (D. Lužná), Szomolányi (Z. Bystrica), 6 – Bučan (Senec A), Kusý (Vajnory), Méhes (Šamorín), Baran, Baranová (Čunovo), Fröhlich (Ivanka B), 5 – Sanz (Lamač), Turner (Ivanka B), Dubina (I. Petržalka A), Horák (Z. Bystrica), Revaj (Rovinka), Polák (Vrakuňa), Platek (D. Lužná), Horváth, Drobec (Ivanka), 4 – Kadlečík, Pázmány (Rača), Hritz (Šamorín), Rischer (Vrakuňa), Šoltys (Rusovce), Zapletal (Ivanka B), Prokop (FKP B), Gregor (I. Petržalka A), 3 – Swan, Obernauer (Rača), Gogolák, Hollý (Z. Bystrica), Horváth (Vrakuňa), Rybár, Baňas, Chmúra, Vitáloš (Senec B), Dornai (NMŠK), Roller (Ivanka), Kratochvíla (FKP A), Paldan, Szalay, Krochmaľ (Senec A), Neštrák (FKP B), Janek, Šrott (Vajnory), Pivarči (Šamorín), 2 – Fabšo (Rača), Bargár, Sánka (Šamorín), P. Páll, M. Uhlár (Vajnory), Peško, Benkovský (Senec A), Škurla, Cabaj (D. Lužná), Jurášek, Heger, Schifferer, Čomor (FKP A), Kakaš (Senec B), Pokorný, Salkovič (Ivanka B), Berrettini, J. Vincenc, Belovič (I. Petržalka A), Farkas (Lamač), Víg (I. Petržalka B), Zvozil (NMŠK), Vaculík (Rusovce), Ajdlich (FKP B), Šlesarik (Ivanka), 1 – Gál, McDonnell, Blanár (Rovinka), D. Páll, Kling, Vejinovič, Katrenčík, Toman, Gáborík, Filip (Vajnory), Sliva, Vajcík, Brňák, Janca, Verčinský, Neupauer (Rača), Horváth (Lamač), Falb, Burian, Lacko, Dubský, Czaja, Horňák, Szelepcsényi (Vrakuňa), Beško, Pancza (FKP B), Ivančo, L. Čimo, D. Brezovský (Z. Bystrica), Richter, Jurčík, Kulifaj, Urbanec, Nemčovič, Tichý, Varga (Modra), Žigová, Badinský, Tornyai, Penziviater, Horník, Peťovský, Sándor (Senec A), Vargová (Ivanka), Druska, Pafčo, Machan (D. Lužná), Majidi, Landsmeer, Tiko, Hason (NMŠK), Mikula, Šona, Šimončič, Dulla (I. Petržalka B), Lenghart, Stejskal, Becker (Čunovo), Heteš, Titka, Eliáš, M. Vincenc, Danihel, Fendek, Had, Hrouda, Jonáš (I. Petržalka A), Javorský, Šebo (Senec B), Vencelík, Šoltysová (Rusovce), Bednárik, Čavoš, Horváth, Nagy, Šlesarik, Kochan (Ivanka B), Baliak, Adam (FKP A), Ferencziová (Šamorín).

V kategórii starší žiaci hralo 16 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch 8 – členných skupín, kde hrali každý s každým o celkové umiestnenie v skupine, resp. prvé dve družstvá z jednotlivých skupín postúpili do finálového turnaja. Boli to SFC Kalinkovo,  Slovan Ivanka pri Dunaji A, MŠK Senec a FK Rača Bratislava.      Zaujímavé je, že víťazný MŠK Senec obidva zápasy, semifinálový a finálový remizoval a o jeho víťazstve zakaždým rozhodol penaltový rozstrel. Finále prinieslo zaujímavú zápletku,  obidve mužstvá siahli na dno síl, bojovali ako o dušu, útoky sa striedali na obidvoch stranách, takže diváci si prišli na svoje. Senec predsa len ukázal o niečo viac herných kvalít.

,,Je to pekné, že sme vyhrali túto kategóriu starších žiakov. V priebehu turnaja sme dali priestor všetkým chlapcom, okrem neho sme hrali aj prípravné zápasy. Finále bolo dôstojným vyvrcholením celej Zimnej halovej ligy, lebo prinieslo veľmi dramatické rozuzlenie. Penaltový rozstrel je vždy lotéria, ale myslím si, že herne sme boli lepší ako Kalinkovo, s ktorým sa dobre poznáme, lebo aj minulú sezónu sme sa s ním stretli. Kvalita bola totiž na našej strane.  S mojim asistentom Patrikom Pomichalom pracujeme s týmto tímom už siedmy rok, som rád, že sa nám darí. Na jar sa v II. lige starších žiakov s najväčšou pravdepodobnosťou pobijeme so Šamorínom o prvé miesto,“ hovorí tréner MŠK Senec Karol Zelenka.

Juraj Jánošík, predseda BFZ a veľký podporovateľ mládežníckeho futbalu  nám na margo turnaja povedal: ,,Som veľmi rád, že Zimná halová liga má už dlhoročnú tradíciu a že BSK v spolupráci s BFZ ju organizujú. Mladší a starší žiaci takto od novembra do februára hrajú každý týždeň v halách zápasy najprv v skupinách a potom u umiestnenie. Obidve finálové stretnutia ukázali, že do záveru postúpili najlepšie mužstvá. Mali veľmi dobrú úroveň, Slovan Ivanka hral dobrý futbal, rovnako aj MŠK Senec, ale rovnaké  uznanie si zaslúži aj vlaňajší víťaz Kalinkovo. Ešte raz ďakujem predsedovi BSK Jurajovi Drobovi, riaditeľovi odboru školstva Igorovi Urbančíkovi, vedeniu BFZ, pracovníkom jeho aparátu a všetkým, ktorí sa pričinili o to, že táto dlhodobá súťaž má za sebou ďalší úspešný ročník. Na budúci rok sa názov turnaja zmení  na Župný pohár.“ 

Finálový turnaj veľmi pozorne sledoval  predseda KM BFZ Alexander Teleky. ,,Tak ako niekoľko posledných ročníkov, aj tentoraz som videl celý priebeh finálovej časti ZHL mladších a starších žiakov O pohár predsedu BSK. S organizačným zabezpečením a aj s úrovňou finálovej časti celej ZHL vyslovujem spokojnosť. Medzi sebou sa stretávali mužstvá z rôznych výkonnostných súťaží organizovaných BFZ. Tieto stretnutia ukázali, že pri dobrej práci s mladými hráčmi dokážu družstvá z nižších súťaží vyhrávať aj nad súpermi z vyšších súťaží. Veľmi dobrým príkladom zodpovednej práce s mládežou je Slovan Ivanka pri Dunaji, ktorý mal vo finálovej časti dve družstvá, rovnako to bolo aj v prípade FK Rača. Dobrý trend práce s  mládežou pokračuje aj v Záhorskej Bystrici, MŠK Iskra Petržalka, Kalinkove a tiež v Senci. Samozrejme, vďaka patrí aj ostatným klubom, ktoré sa starajú nielen o budúcnosť bratislavského futbalu. A na záver musím spomenúť výbornú športovú atmosféru, o ktorú sa pričinil hlavne Fan klub mladších žiakov Ivanky pri Dunaji. Pravda, vďaka patrí všetkým v hľadisku, ktorí povzbudzovali svoje mužstvá. Znova sa potvrdila opodstatnenosť organizovania ZHL pre ďalší rast mladej generácie futbalistov a v tejto tradícii chceme pokračovať aj v budúcnosti.“ 

Ceny v kategórii starší žiaci odovzdali: Juraj Jánošík, predseda BFZ, Ján Farbula, vedúci sekretár BFZ, Alexander Teleky, predseda KM BFZ a Pavel Príkopa, sekretár a matrikár BFZ. Mužstvá dostali pekné poháre, medaily, diplomy a DVD s futbalovou tématikou.   Z víťazného tímu je aj najlepší strelec,  Tibor Katona dal 19 gólov.

Za organizáciu turnaja treba poďakovať duše celej ZHL BFZ žiakov Pavlovi Príkopovi, moderátorom finálovej časti Františkovi Zelenému, Ivanovi Konečnému a sekretárovi ObFZ Bratislava-vidiek Rudolfovi Hupkovi za perfektný výsledkový servis. Poďakovať treba aj Bratislavskému samosprávnemu kraju za finančnú podporu turnaja. Poďakovanie patrí aj VV BFZ za umožnenie organizácie tejto dlhodobej ZHL BFZ žiakov a tiež Márii Krčovej a Petrovi Rybárovi, ktorí sa vzorne starali o hostí.

MŠK Senec ( v zelenom), SFC Kalinkovo ( vžltom), FK Rača ( v červenom), najlepší strelec ZHL st. žiakov Tibor Katona ( MŠK Senec).

DSC_9034 DSC_9031 DSC_9029 DSC_9026

Starší žiaci

  1. semifinále: SFC Kalinkovo – Slovan Ivanka pri Dunaji A 2:0 (2:0), Vašš 2.
  2. semifinále: MŠK Senec – FK Rača Bratislava 1:1 (1:0) – na pok. kopy 3:2, Németh – Kontáni.

O 3. miesto: Slovan Ivanka pri Dunaji A – FK Rača Bratislava 2:3 (1:2), Mintál, Lovás – Mikuš 2, Maslen.

O 1. miesto, finále ZHL: SFC Kalinkovo – MŠK Senec 1:1 (1:1), na pok. kopy 2:3, Füle – Katona (PK).

Najlepší strelec: Tibor Katona (MŠK Senec) – 19 gólov

Celkové poradie strelcov: 19 – Katona (Senec), 18 – Reffek (Kalinkovo), 17 – Murgáč (Rusovce), 14 – Füle (Kalinkovo), 13 – Hrdličková, Vittek, Vašš (Kalinkovo), 12 – Barkol (Senec), 10 – Németh (Senec), 9 – Redenkovič (Jakubov), 8 – Smatana (Rača), 7 – Janeček (Jarovce), Ziman (I. Petržalka), Macík, Bogdalík (Jakubov), Keszöcze (Rača), Rudišin (Vrakuňa), 6 – Prevaj (Jakubov), Pokorný (FKP A), Drozd, Kontáni (Rača), Dovalovský, Pätoprstý (Senec), 5 – Hudák, Taufer, Štibrány (Rača), Kadnár, Melioris, M. Šaulič (Ivanka B), Damborský (Vrakuňa), Chobot (Senec), Kempský, Mintál (Ivanka A), 4 – Pastucha, Babík, Vlčák, Mikuš (Rača), O. Sádovský (Jarovce), Kováčik (I. Petržalka), Soós (Senec), Jozič, Šumichrast (Ivanka A), Broš (Z. Bystrica), Očenáš (Lamač), Polák (Vrakuňa), 3 – Časnocha (I. Petržalka), Rojnik, Polakovič (Rača), Plavnik (Kalinkovo), Svoboda (Ivanka B), Molnár, Královič (Sl. Grob), Oravec (FKP A), Sklenár (Jarovce), Janvars, Chiriac (Lamač), Nagy, Vadovič, Kakaš, Lovás (Ivanka A), Urbanovský, Held (Modra), Reľovský, Ďurica (Z. Bystrica), Smažák (Vrakuňa), Zobok (Rusovce), Hoffmann (FKP B), Vaško, Kováč, Lipka (Senec), 2 – Krchnák (Rača), Hlásnik, Zeman (I. Petržalka), Podmanický, Mikuláš (Ivanka B), Hoffmann, Hanzel, Briestenský, Brenčič, Schifferer (FKP A), Badalov (Jarovce), Bartalský (Jakubov), Poliak, Schifferer, Berki (FKP B), Farkaš, Šipoš (Vrakuňa), Tasziló (Ivanka A), Tichý, Tabaček (Modra), Polčák (Senec), Morávek, Prokop (Z. Bystrica), Mifkovič, Krupan (Rusovce), Kováč (Lamač), 1 – Račkay, Kaniansky, Heger (FKP A), Kakaš, Kocka (Ivanka B), Kopanyi (Jakubov), Uhler, Mulík, Elias (Jarovce), Adam, Tomašovič, Novotný (Sl. Grob), Košík, Titka, Chalupa, Heteš (I. Petržalka), Zelenka (Senec), Dobai, Pachinger, Šefčík (Modra), Barnáš, Urbaník, Drličiak, Čerňanský, Mitošinka, Sopko, Horváth, Mičencová (Vrakuňa), Šimovčík, Holec, Kugler (Lamač), Štofa, Boušek (Ivanka A), Jánošík, Požgay, Pastva, Paul, Lenčeš (Z. Bystrica), Osvald, Svoboda, Hoevenaars, Šoltys, Herceg, Černy (Rusovce), Hanzel, Turza, Oravec (FKP B), Maslen (Rača).

Finálový turnaj pred 200 divákmi rozhodovali  Peter  Hegedus, Andrej Vanek a Michal Volek.

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ

Foto: Milina Strihovská


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI