FK Slovan Most pri Bratislave je víťazom ZT BFZ seniorov

Víťazom zimného turnaja Bratislavského futbalového zväzu (BFZ) seniorov sa stal FK Slovan Most pri Bratislave, ktorý vo finále v nedeľu 3. marca na štadióne FC Petržalka zdolal ŠK Báhoň 2:0. Súboj dvoch účastníkov TIPOS III.  ligy a tabuľkových susedov priniesol svižný futbal a niekoľko zaujímavých situácií pred obidvoma bránami.  Hralo sa na pravé poludnie a za ideálneho už pomaly jarného počasia. Triumf FK Slovan Most  pri Bratislave je zaslúžený, lebo vyhral všetkých sedem zápasov zimného turnaja.

Prvý polčas priniesol vyrovnaný priebeh, lepšie začal Báhoň, vynikal iniciatívou, na ihrisku bolo cítiť bývalého ligistu Ivana Lietavu, lenže strelecky sa zverenci trénera Miroslava Karhana nepresadili. Dôležitý moment sa udial na konci prvého dejstva, keď Most po peknej krídelnej akcii dal prvý gól. Po zmene strán víťazi už viac dominovali, z ďalších dobrých šancí ich triumf  druhým gólom potvrdil hlavou Dunda.

Nový tréner FK Slovan Most pri Bratislave Pavol Šiška nám povedal: ,,Vo väčšej časti prvého polčasu sme mali problém vyrovnať sa s presingom hráčov Báhoňa. Postupne sme sa však dostali do zápasu, začali sme lepšie kombinovať a veľmi nám pomohol prvý gól na konci polčasu, keď center  Michala Englmana z pravej strany kvalitne zakončil  Tomáš Hrutka.  Po zmene strán sme viac behali, vytvorili sme si ďalšie šance a keby sme mali presnejšiu koncovku, tak sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom.  Bol to pre nás ťažký zápas, lebo Báhoň je dobrý súper, preto som rád, že sme toto finále zvládli. Vystriedal som niekoľkých hráčov, lebo som chcel každému dopriať nejakú minutáž. Tento turnaj nám spestril zimnú prípravu,  hoci viac nás preverili iba Rusovce a Báhoň. Pravda, ako sme na jarnú časť TIPOS III. ligy pripravení, to nám ukáže až samotná súťaž. Chceme si udržať súčasné 6. miesto a hlavne zmeniť štýl hry. Byť dobrí nielen v defenzíve, ale aj v ofenzíve.”

Trénerom ŠK Báhoň sa v zimnej prestávke stal Miroslav Karhan, niekdajší 107-násobný slovenský reprezentant a strelec štrnástich gólov v reprezentačnom drese. Tu je jeho pohľad na finále a na súčasné družstvo ŠK Báhoň: ,,Keď som prišiel k mužstvu, tak v zimnom turnaji odohralo dva zápasy so slabšími súpermi. Preto som rád, že sme hrali toto finále, lebo po ŠK Nová Dedinka sme narazili na najsilnejšieho súpera. Zápas mi ukázal určité veci, čo sa týka budúcnosti tímu. Samozrejme, chceli sme vyhrať, ale máme troška užší káder a tiež niekoľko zranených hráčov.  V TIPOS III. lige  sa chcem s mužstvom posunúť v tabuľke vyššie, určite nebudem spokojný so 7. miestom. K tomuto predsavzatiu potrebujeme víťazstvá a troška iný prístup hráčov, ako to bolo v tomto finále. Počas zimnej prípravy na veľké ihrisko sme sa dostali až minulý týždeň, dovtedy sme trénovali v telocvični a na malej umelej tráve. Na to sa nedá vyhovárať, v kádri sú totiž chlapci, ktorí vedia hrať futbal, len to musia na ihrisku potvrdiť.”

Predseda ŠTK a predseda organizačného výboru ZT BFZ Miroslav Richtárik tento ročník zhodnotil takto: ,,Tento rok sa do turnaja prihlásilo 24 mužstiev, ktoré boli rozdelené do štyroch skupín. Ich víťazi sa stretli v boji o postup do finále, do ktorého sa dostali ŠK Báhoň a FK Slovan Most pri Bratislave. Všetky stretnutia sa odohrali na umelej tráve. Vlani 18 účastníkov bolo rozdelených do troch skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým a do semifinále sa prebojovali ich víťazi a najlepší z 2. miesta. Sme radi, že sme mali teraz viac mužstiev, ale záleží nám aj na kvalite a preto by sme privítali väčší počet treťoligových tímov. Tak ako to bolo pred takými desiatimi či pätnástimi rokmi, keď bol obrovský pretlak mužstiev a druholigové sme vôbec nebrali. Je to teda každým rokom ináč. Žiadny problém nie je s mužstvami mimo bratislavského regiónu, ktoré dávajú tomuto zimnému turnaju taký iný náboj. Napriek tomu, že jarná časť TIPOS III. ligy sa iba začne cez tento víkend, videli sme kvalitné finále. Žičilo mu aj dobré počasie. Určité výhrady mám k tomu, že pokiaľ sa vyskytne nejaký menší problém ohľadom dovoleniek, alebo nejakých chorôb, tak sa mužstvá snažia zápasy si preložiť. A tiež vtedy, keď napadne sneh nastane veľký problém, lebo nie všade majú trakrory na jeho odhrnutie. Na toto my však nemáme vplyv. Na druhej strane mužstvá si v tomto turnaji môžu vyskúšať hráčov, ktorých chcú získať na prestup, či na hosťovanie. Takýto súťažný zápas má väčšu kvalitu a náboj, ako priateľský.”

ZT seniori 4 ZT seniori 6 ZT seniori 7 ZT seniori 8 ZT seniori 9 ZT seniori 11 ZT seniori 12 ZT seniori 13ZT seniori 14 ZT seniorov Most pri BA

Poháre za prvé a druhé miesto kapitánovi FK Slovan Most pri Bratislave Martinovi Juraškovi a kapitánovi ŠK Báhoň Ivanovi Lietavovi odovzdali predseda BFZ Juraj Jánošík a vedúci sekretár BFZ Ján Farbula.     

ŠK Báhoň – FK Most pri Bratislave 0:2 (0:1). Góly: 45. Hrutka, 71. Dunda, rozhodovali Hegedüs – Ralbovský, Volek, ŽK: Prochác, Maršovský – Šimora, 60 divákov.

ŠK BÁHOŇ: Imro – Tomašovič, Vajs, Lietava, R. Zaduban (60. Matúš Bratek) – Galovič, Maršovský, Bosý, Prochác – M. Zaduban (62. E. Korbelič), Köszikla. Tréner: Miroslav Karhan.

FK  SLOVAN MOST PRI BRATISLAVE: Idlbek – Šimora (61. Malyak), Fratrič, Dunda, Juraško (61. Varga) – Slamka (60. Ševčík), Hrutka, Englman, Gerát – Horvát, Habaj. Tréner: Pavol Šiška.

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ

Foto: Milina Strihovská


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI