Chlapci a dievčatá zo ZŠ Za kasárňou postúpili do celoslovenského finále Školského pohára

Bratislavský futbalový zväz v spolupráci s Okresným školským úradom – odbor školstva organizoval v dňoch 21. a 22. mája  krajské kolo VIII. ročníka Školského pohára Slovenskej sporiteľne 2018/20109 v kategórii mladší žiaci a mladšie žiačky U13 ZŠ 2. stupňa v malom futbale. Z dôvodu nespôsobilého terénu na ihrisku NMŠK Bratislava sa krajské kolo odohralo na štadióne FC Petržalka. Víťazmi v kategórii mladších žiakov a mladších žiačok sa stala  ZŠ Za kasárňou, ktorá postúpila do celoslovenského finále. Vyvrcholenie Školského pohára Slovenskej sporiteľne sa uskutoční  v dňoch 3. a 4. júna 2019 v NTC Poprad. Krajského kola sa zúčastnili družstvá ZŠ, ktoré postúpili z obvodných kôl bratislavského regiónu a boli organizátormi rozdelené do dvoch skupín A a B.

V kategórii mladších žiakov v skupine A hrali ZŠ a MŠ Grösslingová 48 , Gymnázium Metodova 2, ZŠ a MŠ za kasárňou 2 a Gymnázium L. Sáru 1. V skupine B to boli  ZŠ Tupolevova 20, ZŠ Láb 489, ZŠ Kupeckého 74, Pezinok a ZŠ Mlynská 50, Senec.

Krajské kolo najlepšie zvládla ZŠ a MŠ Za kasárňou, hlavne to platí o stretnutiach vo  vyraďovacej  časti. ,,Tešíme sa z tohto triumfu, lebo vlani sme o finále prehrali na penalty zo ZŠ Kalinčiakova. V mužstve máme dobrých futbalistov, keď sme však prišli na štadión a videli sme, že naši súperi majú vyšších chlapcov, nebolo nám všetko jedno. V skupine sme prehrali jeden zápas s Gymnázium Metodova a po ňom sme troška zneistili.  V semifinále proti Gymnázium L. Sáru sme mali azda aj viac športového šťastia, ale vo finále sme podľa mňa boli lepším tímom a zaslúžene sme  nad  ZŠ Grösslingová vyhrali. V daždivom počasí  bojovnosťou a kvalitným výkonom  sme si naklonili misky váh na našu stranu.  V Poprade na celoslovenskom finále sa vynasnažíme našu školu a rovnako aj bratislavský futbal čo najlepšie reprezentovať. Pravda, čaká nás oveľa väčšia konkurencia, treba si totiž uvedomiť, že  niektoré kraje, či sú to Žilina a  Trenčín majú akadémie a preto je ťažké s nimi  rovnocenne súperiť. Moji hráči pochádzajú  z viacerých bratislavských klubov, zo Slovana, Interu, Vajnor, Rače, takže máme troška problémy so súhrou a tiež aj s vekovou skladbou. Niektorí sú totiž piataci, šiestaci, ale väčšinou to vždy nejako zvládneme,“ povedal nám učiteľ a tréner ZŠ Za kasárňou Peter Bublavý.

V kategórii mladších žiakov ceny, poháre, diplomy, upomienkové predmety a pre víťaza sadu dresov a pre prvé tri mužstvá aj medaily odovzdali Miriam Valašíková, vedúca odboru školstva okresného úradu Bratislava, Juraj Jánošík, predseda BFZ a Juraj Piroska, kapitán FC Petržalka a bývalý slovenský reprezentant. Najlepším brankárom sa stal Erik Zemánek zo ZŠ Mlynská, najlepším hráčom Dominik Želipsky z Gymnázium Metodova a najlepším strelcom Lukáš Flaneri  s 11 gólmi zo ZŠ a MŠ Grösslingová.

 V kategórii mladších žiačok sa predstavilo tentoraz iba päť mužstiev – ZŠ Matky Alexie, Paleckého,  Gymnázium Metodova 2,  ZŠ Za kasárňou 2,  ZŠ Dudova 2 a  ZŠ Tajovského 1, Senec, lebo ZŠ Vajanského 93, Modra pre nedostatok hráčok na turnaj neprišla. Aj v  tejto kategórii sa v najlepšom svetle ukázala ZŠ Za  kasárňou, ktorá bezpečne vyhrala všetky štyri zápasy.  Takže Peter Bublavý mal dvojnásobnú radosť: ,,Som veľmi rád, že sme skončili na prvom mieste. V prvom zápase dievčatká boli ešte také rozospaté,  v druhom proti Sencu veľmi dobre zvládli taktické úlohy a zaslúžene sfúkli súpera 5:1. Už vtedy sme začali veriť, že nám to vyjde a keď sme vysoko porazili Gymnázium Metodova, vedeli sme, že okresné kolo vyhráme. Do Popradu pôjdu teda dve naše mužstvá aj s pánom zástupcom. Uvidíme, aký budem mať k dispozícii káder, lebo v tom čase sa chodí aj do školy prírody. Viaceré dievčatá hrávajú futbal  na nižšej úrovni za NMŠK Bratislava, sú však snaživé a bojovné.“

V kategórii mladších žiačok pekné ceny – poháre, diplomy, upomienkové predmety, pre víťaza sadu dresov a pre prvé tri družstvá aj medaily odovzdali  Cyril Janoško zo SFZ, ktorý je administratívno-organizačný pracovník Grassroots futbalu,  Alexandra Števaňáková, členka komisie ženského futbalu BFZ a Pavel Príkopa, sekretár a matrikár BFZ.

Organizátori vyhodnotili za najlepšiu brankárku  Klaudiu Požgayovú zo ZŠ Za kasárňou,  najlepšou hráčkou bola Zuzana Glezlová zo ZŠ Palackého a najlepšou strelkyňou sa stala s 10 gólmi Ivana Dianová zo ZŠ Tajovského. Keďže rovnaký počet gólov dala aj Glezlová a tak o primáte Dianovej rozhodol penaltový rozstrel, v ktorom vyhrala 3:2. Hlásateľmi oboch podujatí boli  František Zelený a Ľubomír Čamek, z Okresného úradu Bratislava – odbor školstva.

Pavel Príkopa, koordinátor školského futbalu BFZ obidva turnaje zhodnotil takto: ,,Najväčšie problémy nám spôsobilo nepriaznivé počasie, preto sme hľadali vyhovujúcu hraciu plochu. Nakoniec nám vyšiel v ústrety FC Petržalka, kde svoje zápasy na umelej tráve odohrali obidve kategórie, mladší žiaci a mladšie žiačky. V utorok  nás zastihol dážď počas finálového zápasu, oveľa horšie to bolo v stredu, lebo počas  celého dňa väčšinou vytrvalo pršalo. Preto klobúk dole pred dievčatami, že aj v takom zlom počasí podali dobré a bojovné výkony. Môžeme teda skonštatovať, že ZŠ Za kasárňou vyhrala obidve kategórie a zaželajme jej, aby dobre reprezentovala Bratislavský kraj na celoslovenskom finále v Poprade.

Stretnutia chlapcov rozhodovali Michal Volek, Martin Křivan,  Henrich  Šusták a dievčat Gabriela Matejová, Eva Šabíková a Mária Krčová. Poďakovanie patrí tiež  klubu FC Petržalka za poskytnutie štadióna.

Výsledky mladší žiaci: skupina A: Tupolevova – Metodova 5:3,  Za Kasárňou –  Tupolevova 6:3, Láb – Tupolevova 2:7, Za Kasárňou – Láb 6:1, Láb – Metodova 4:6, Metodova – Za Kasárňou 4:3. Skupina B: L. Sáru – Kupeckého 5:1, Kupeckého – Grösslingová  0:8, Grösslingová – L. Sáru 3:4, Mlynská – L. Sáru 3:2, Mlynská – Grösslingová  2:3, Mlynská  – Kupeckého 5:0.   

Stretnutia o umiestnenia: 1. semifinále: Za kasárňou –  Gymnázium L. Sáru 5:4, 2. semifinále: Tupolevova –  Grösslingová 2:5, o 7.-8. miesto:  Láb – Kupeckého 6:4, o 5.-6. miesto: Metodova – Mlynská 5:1, o 3.-4. miesto: Gymnázium L. Sáru – Tupolevova 0:3, o 1.-2. miesto: Za kasárňou – Grösslingová  3:1 (2:0).

Konečné poradie:

1. ZŠ a MŠ Za kasárňou 2, Bratislava

2. ZŠ a MŠ Grösslingová 48, Bratislava

3. ZŠ Tupolevova 20, Bratislava

4. Gymnázium L. Sáru 1, Bratislava

5. Gymnázium Medtodova 2, Bratislava

6. ZŠ Mlynská 50, Senec

7. ZŠ Láb 489

8. ZŠ Kupeckého 74, Pezinok. 

Fotky víťazného družstva chlapcov KK ŠP SLSP ZŠ Za kasárňou Bratislava:

Víťaz KK ŠP SLSP chlapci ZŠ Za kasárňou BAKapitán chlapcov ZŠ Za kasárňou víťazom KK ŠP SLSP.

Výsledky mladšie žiačky: Dudova – Metodova 10:0, Palackého – Za Kasárňou 1:5, Tajovského – Dudova 3:0, Metodova – Palackého 0:6, Za Kasárňou – Tajovského 5:1, Dudova – Palackého 3:3, Metodova – Za Kasárňou 1:8, Palackého – Tajovského 1:5, Metodova – Tajovského 1:8, Za Kasárňou – Dudova 1:0.

Konečné poradie:

1. ZŠ Za Kasárňou 2, Bratislava

2. ZŠ Tajovského 1, Senec

3. ZŠ Dudova 2, Bratislava

4. ZŠ Matky Alexie, Palackého, Bratislava

5.  Gymnázium Metodova 2.Bratislava

Fotky víťazného družstva dievčat KK ŠP SLSP ZŠ Za kasárňou Bratislava:

Kapitánka dievčat ZŠ Za kasárňou víťazom KK ŠP SLSP. Víťaz KK ŠP SLSP dievčatá ZŠ Za kasárňou BA


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI