Deutsche Schule víťazom krajského kola Mc Donald´s Cup 2019

Až na druhý pokus sa uskutočnil 21. ročník krajského kola Mc Donald´s Cupu 2018/2019, školskej súťaže žiakov a žiačok 1. stupňa základných škôl bratislavského kraja v malom futbale na štadióne ŠCP Dúbravka.  V pôvodnom termíne 14. mája sa nehralo pre nepriaznivé počasie a organizátori turnaj v záujme ochrany zdravia detí a dodržania športovej úrovne ho správne preložili na iný deň.

V piatok 24. mája však bolo konečne príjemné, dobré počasie, čo len prospelo k dobrým výkonom všetkých zúčastnených družstiev. Víťazom  21. ročníka krajského kola Mc Donald´s Cupu 2018/2019 sa stala Deutsche Schule Palisády 51, ktorá vo finále vyhrala nad SŠ Sv.Vincenta Bachova  4:0. Zároveň postúpila do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční v dňoch  6. a 7. júna na štadióne NTC Poprad.  Do krajského kola postúpilo osem družstiev ZŠ z okresných kôl, ktoré boli rozdelené do dvoch 4-členných skupín.

V A-skupine  hrali SŠ Tilgnerova 14 BA, ZŠ Na Bielenisku 2 Pezinok, SŠ Sv. Vincent de Paul, Bachova 4 BA a ZŠ Mlynská 50, Senec. V B-skupine boli ZŠ J. A. Komenského, Hubeného 25 BA, ZŠ Jakubov 276, ZŠ Pankúchova 4 BA a Deutsche Schule, Palisády 51 BA.

Deutsche Schule, Palisády 51 sa pri svojej premiére v krajskom kole hneď stala aj jej víťazom. ,,Prehra v úvodnom zápase  so ZŠ Hubeného na mužstvo zapôsobila výrazne motivačne. Zaujímavé je, že aj v predchádzajúcich dvoch kolách sme prvé stretnutia prehrali, ale potom sme už iba vyhrávali. S víťazstvom v krajskom kole som veľmi nerátal, lebo väčšina našich hráčov sú tretiaci, teda o rok mladší, ako naši súperi. Skôr som počítal, že by sa nám to mohlo podariť až v ďalšej sezóne. Pravda, mohol som sa spoľahnúť na hráčov, ktorí súťažne hrávajú futbal v ŠK Slovane,  NMŠK Bratislava, FC Ružinove a FC Petržalke. Našimi najväčšími oporami boli Leo Hofstädter  a Miroslav Ružiak. Od druhého zápasu sme už podávali dobré a stabilné výkony, výborne sme zvládli aj finále. Tieto deti sú všetko Slováci, ktorí chodia do nemeckej školy. Pokiaľ budú hrať tak kvalitne ako tu  v Dúbravke, aj v Poprade, tak môžeme dosiahnuť niekoľko dobrých výsledkov,“ povedal nám učiteľ Patrik Petrák, ktorý má v Deutsche Schule, Palisády 51 na starosti športovú činnosť.

Organizátori za najlepšieho brankára vyhlásili Dominika Hamára zo SŠ Tilgnerova, najlepším strelcom sa s 12 gólmi stal Leo Hofstädter z Deutsche Schule, najlepším hráčom bol Matej Krochmaľ zo ZŠ Mlynská a najlepšou hráčkou Tamara Turlíková zo SŠ Bachova.

Prvé tri mužstvá dostali poháre, diplomy, medaily a dresy značky Puma. Ceny im odovzdali Miriam Valašíková, vedúca odboru školstva Okresného úradu Bratislava, Juraj Jánošík, predseda BFZ, Ivan Hrdlička, bývalý čs. reprezentant a   dlhoročný hráč ŠK Slovan Bratislava, víťaz PVP z roku 1969, účastník MS 1970 v Mexiku, Rudolf Šrobák zástupca Grassrootsu a Andrej Benčič, zástupca spoločnosti McDonald´s. Celý turnaj veľmi pozorne sledoval  aj Alexander Teleky, predseda KM BFZ. Rozhodovali  Mária Krčová,  Viktor Martiš a Štefan Vasilenko.

Pri zrode tohto turnaja bol Igor Mariančík, ktorý je  v súčasnosti metodikom na odbore školstva a zaoberá sa gymnáziami. Na margo turnaja nám povedal: ,,Som veľmi rád, že Mc Donald´s Cup má za sebou už toľko úspešných ročníkov. Je veľmi dobré, že sa takouto formou podporuje školský  futbal. Za tie roky sa jeho úroveň nielen udržala, ale aj zvýšila. Tento ročník bol z pohľadu Bratislavského kraja rekordný, lebo sa ho z celkového počtu 945 škôl zúčastnilo 99 škôl. A tým, že sa pred necelý tromi rokmi zaviedla taká špecifikácia, že v každom mužstve musí hrať aj jedno dievča, tak sa tento turnaj obohatil a spestril. Na školách sa teda podporil popri chlapčenskom aj dievčenský futbal. Takže tento ročník hodnotím veľmi kladne. Konečne aj počasie sa umúdrilo, trávnik bol výborne pripravený, preto som presvedčený, že všetky zúčastnené mužstvá, hostia a návštevníci boli so všetkým spokojní.“

Pavel Príkopa, koordinátor školského futbalu BFZ vraví: ,,Poďakovanie patrí ŠCP Dúbravka za poskytnutie kvalitného ihriska a jeho správcovi Miroslavovi Kucharičovi za vytvorenie dobrých podmienok všetkým zúčastneným družstvám ZŠ. Som rád, že sme krajské kolo zorganizovali na veľmi dobrej úrovni, za čo sa chcem poďakovať aj pp. Ľubomírovi Čamekovi a Igorovi Mariančíkovi z Okresného úradu odbor školstva, Alexandrovi Telekymu, predsedovi komisie mládeže BFZ a hlásateľovi Františkovi Zelenému.“

Výsledky v skupinách:  Tilgnerova – Mlynská 5:2,  Na Bielenisku – Bachova 4:3,  Hubeného – Deutsche Schule 4:3,  Jakubov – Pankúchova  3:1, Mlynská – Bachova 3:8, Tilgnerova – Na Bielenisku 6:1, Deutsche Schule – Pankúchova 7:2, Hubeného – Jakubov 5:3,  Na Bielenisku – Mlynská 1:2, Bachova – Tilgnerova 2:2, Jakubov – Deutsche Schule 0:5, Pankúchova – Hubeného 2:2.

O miestnenie: 1. semifinále: Tilgnerova – Deutsche Schule 1:3, 2. semifinále: Bachova – Hubeného 3:0,  o 7.-8. miesto:  Na Bielenisku – Pankúchova 1:11,  o 5.-6. miesto:  Mlynská – Jakubov 7:2,  o 3.-4. miesto Tilgnerova – Hubeného 3:1, o 1.- 2. miesto Deutsche Schule –  Bachova 4:0.

Konečné poradie:

  1. Deutsche Schule, Palisády 51
  2. SŠ Sv. Vincent de Paul, Bachova 4
  3. SŠ Tilgnerova 14
  4. ZŠ J.A. Komenského, Hubeného 35
  5. ZŠ Mlynská 50, Senec
  6. ZŠ Jakubov 276
  7. ZŠ Pankúchova
  8. ZŠ Na Bielenisku, Pezinok

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ

FOTO – víťaz KK: 1. miesto – Deuche schulle Palisády 51 Bratislava

McD Cup 21_KK BA_1 miesto 1 McD Cup 21_KK BA_1 miesto Deuche schulle

Vyhodnotení najlepší – hráčka, hráč, brankár a strelec

McD Cup 21_KK BA_najlepší - hráčka, hráč, brankár strelecHostia pri slávnostnom odovzdávaní cien KK McD CUP 2019

Hostia pri slávnostnom odovzdávaní cien.

Nástup družstiev pri slávnostnom odovzdávaní cien.

Slávnostný nástup KK McD CUP 2019


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI