TJ Rovinka zdolala PŠC Pezinok a tretí raz vyhrala Pohár BFZ

Futbalisti TJ Rovinka sa stali víťazmi 26. ročníka Pohára BFZ ročníka 2018/2019. V stredajšom finále účastníkov najvyššej regionálnej súťaže vyhrali nad domácim PŠC Pezinok 1:0 (0:0). Rovinka si tak do vitríny pridá tretiu trofej tohto pohára, zaujímavé je, že naposledy tiež triumfovala v Pezinku, keď v roku 2017 zdolala TJ Báhoň 5:0.

8

Málo striel medzi žrde, rovnako málo šancí, predovšetkým taktický boj, hlavne neurobiť chybu a dosť nepresností na obidvoch stranách, taká je charakteristika tohto finále. Väčšinou sa hra pohybovala medzi šestnástkami, domáci Pezinok čakal na nejakú príležitosť a keď sa mu na konci prvého polčasu naskytla, tak Hulákovu strelu zblokoval Gajdošík. Po zmene strán futbalovejší hostia, ktorí v TIPOS III. lige po 29. kole získali o sedem bodov viac ako Pezinok, pridali a predsa len ohrozili niekoľkými strelami domácu bránu.  Rozhodnutie padlo v nadstavenom čase, keď  Hrnčár sa v šestnástke dobre zorientoval a jeho strela od žrde aj so šťastím skončila v bráne.

1 2 3 5

PŠC Pezinok aj vo finále pokračoval v posledných nepresvedčivých výkonoch, lebo v TIPOS III. lige nevyhral od 23. kola. ,,Na jar sme doma s Rovinkou hrali 2:2 a takmer sa znova zrodil v riadnom hracom čase nerozhodný výsledok. Celkovo nevydarenú sezónu sme veľmi chceli zachrániť víťazstvom v tomto pohári. Žiaľ, nepodarilo sa nám to, v nadstavenom čase sme urobili malú chybu a súper nás za ňu kruto potrestal. Na tieto zlyhania doplácame celú sezónu.   Predpokladali sme, že to bude zrejme stretnutie, ktoré bolo zviazané taktikou, o jednom góle. Spoliehali sme sa na to, že nám vyjde nejaká vydarená akcia, najmä z krídelných priestorov a dáme  gól. Tiež sme chceli využiť domáce prostredie, preto sme prikladali tomuto finále veľkú dôležitosť. Pravda,  v ostatných dueloch nás prenasleduje maródka a traja hráči nastúpili so sebazaprením. Mužstvu nemôžem nič vyčítať, ukázalo odhodlanie, bojovnosť,“ povedal nám tréner PŠC Pezinok Daniel Federl.

6 7 11

TJ Rovinka v počte víťazstiev už dobehla SFC Kalinkovo, lebo obidvaja vyhrali Pohár BFZ trikrát. ,,Do zápasu sme nastúpili so zámerom neurobiť v obrane zbytočnú chybu. Podarilo sa nám to splniť, nebezpečnejší sme boli aj v útoku, preto naše víťazstvo považujem za zaslúžené. Prvý polčas priniesol málo vzruchu, cez polčas sme si v kabíne povedali, že musíme viac riskovať a hlavne zo seba striasť nervozitu. Takisto zlepšiť hru smerom dopredu,   lebo máme jeden z najlepších útokov v súťaži. Som teda rád, že sme sa nakoniec strelecky aspoň raz presadili. V závere súťaže sa do mužstva vrátili viacerí zranení hráči a dobré výsledky sa hneď dostavili. Víťazstvo v Pohári BFZ nám zlepšilo náladu v celom klube. Bol pre nás spestrením a finále sme považovali za najdôležitejší zápas sezóny,“ vraví  asistent trénera TJ Rovinka Martin Valček.

Zaujímavo charakterizoval Jakuba Hrnčára, jedného z najlepších strelcov súťaže, ktorý vyrastal v AS Trenčín, pôsobil v Dunajskej Lužnej, FC Petržalka a pred začiatkom tejto sezóny prišiel do Rovinky. ,,Je to útočník, ktorý niekedy neurobí celý zápas nič, ale vie dať gól, keď to mužstvo najviac potrebuje. Pred rozhodujúcim gólom stál v správnom čase na správnom mieste.“     

A ako videl akciu pred víťazným gólom jeho autor Jakub Hrnčár? ,,Z pravej strany od Taiwa prišiel center do pokutového územia Pezinka. Našťastie lopta sa odrazila ku mne, nestrieľal som z prvej, lebo brankár Maluniak vybehol na mňa. Zasekávačkou som si ho položil na zem a keďže v bráne domácich stáli dvaja hráči, vystrelil som k žrdi a lopta sa od nej odrazila do siete. Vlani som s FC Petržalka postúpil do II. ligy, teraz sa teším z víťazstva Pohára BFZ,“ hovorí 26-ročný najlepší kanonier Rovinky.

Predsedu BFZ Juraja Jánošíka potešila hlavne organizácia turnaja: ,,Toto finále bolo vyvrcholením celého ročníka Pohára BFZ. Som rád, že má peknú tradíciu, keď napísal už 26. ročník. Aj touto cestou musím poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali nielen na tomto zápase, ale na celom ročníku 2018/2019 Pohára BFZ. Veľká vďaka patrí organizátorom finále, ktorí pripravili kvalitnú hraciu plochu, pekný kultúrny program a všetko tak, ako má byť. Pezinok bol po prehre športovo nešťastní, naopak, Rovinka zasa šťastná. Verím, že nás bude dobre reprezentovať v Superpohári proti víťazovi  Pohára Juhomoravského FZ TJ Start Brno.“

Miroslav Richtárik, predseda ŠTK povedal: ,,Troška som od toho finále čakal viac, lebo v predchádzajúcich rokoch sa hral kvalitnejší futbal. Samozrejme, aj tento zápas mal nejaký náboj, chýbalo mu však  korenie, góly. Obidve mužstvá boli takticky zviazané, obrany dominovali nad útokmi, preto sa vyskytlo málo skutočných šancí. Rovinka nakoniec strelila víťazný gól v nadstavenom čase, hoci zrejme pre divákov by bol zaujímavejší penaltový rozstrel.“

Juraj Jánošík, predseda BFZ a Ivan Kružliak, predseda KRaD odovzdali upomienkové predmety rozhodcom a delegátovi, ktorými boli Petra Pavlíková, Tomáš Ralbovský, Jozef Laciňák, Lukáš Tománek a Alexander Schmidt. Zároveň poďakovali Jozefovi Laciňákovi, ktorý sa rozlúčil s dlhou rozhodcovskou kariérou a  zaželali mu veľa úspechov a zdravia či už na poli športovom, alebo v inej oblasti života. Dostal od nich ďakovnú plaketu a od svojich kolegýň dres.

10

Putovný pohár kapitánovi TJ Rovinka Tomášovi Kruckému  odovzdali predseda predseda BFZ Juraj Jánošík, predseda ŠTK Miroslav Richtárik a vedúci sekretár BFZ Ján Farbula. Obidva tímy boli tiež dekorované pohármi za účasť vo finále. Víťazné mužstvo TJ Rovinka dostalo finančnú odmenu 700 eur, medaily a  voucher na nákup dresov značky Adidas. Porazený PŠC Pezinok obdržal šek v hodnote 500 eur a voucher na nákup dresov od spoločnosti JAKO SPORTS. Finále sledovali aj Miroslav Baxa, predseda ObFZ Bratislava-vidiek, František Košičár, predseda DK SFZ,  Miroslav Bóc, predseda DK, Milan Lônčík, člen VV BFZ a Daniel Chmúrny, člen licenčnej komisie SFZ.

V sobotu 3. augusta o 17.00 h  sa v Brne o Superpohár stretnú víťaz Pohára Juhomoravského FZ  TJ Start Brno proti víťazovi Pohára BFZ TJ Rovinka.

PŠC Pezinok – TJ Rovinka 0:1 (0:0). Gól: 90.+ Hrnčár. Pred 320 divákmi dobre rozhodovali Pavlíková – Ralbovský, Laciňák, ŽK: Ulrich, Hulák – Štefunko, Kusalík, Ducký, Hrnčár.  PŠC Pezinok: Maluniak – Guľaš, Hulák, Kratochvíl, Tábora (75. Mikunda) – Ulrich (70. Wurst), Valent, Pavúk, Hronec – Varga, Hulák. TJ Rovinka:  Vojtech – Gajdošík, Vizváry, Štefunko, Krucký – Taiwo, Kusalík, Alberto, Schwinghammer (70. Verbír) – Ducký, Hrnčár.

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI