Rohožník a Dunajská Lužná postúpili do osemfinále Slovnaft Cupu!

FC Rohožník a OFK Dunajská Lužná robia dobré meno Bratislavskému futbalovému zväzu v 46. ročníku Slovenského pohára – Slovnaft Cupu. Obidva kluby totiž postúpili už do osemfinále druhej najvýznamnejšej domácej súťaže a napodobniť ich ešte môže FK Rača, ktorá 22. októbra privíta MŠK Žilinu. Naproti tomu FK Inter Bratislava podľahol najtesnejším rozdielom na pôde štvrtoligovej Jupie Podlavice Badín. Určite je však pekným úspechom, že medzi 32 najlepších mužstiev, pritom na štarte súťaže ich bolo 182, postúpili štyri kluby z nášho regiónu.

FC Rohožník, vedúce mužstvo III. Bratislavskej ligy podľa očakávania vyhral na ihrisku účastníka IV. ligy východnej skupiny juh OFK Slovan Poproč, ktorý je po 12. kolách na poslednom 16. mieste bez víťazstva. Záhoráci v príprave na zápas nič nepodcenili, do jeho dejiska vyrazili už v utorok podvečer a na druhý deň vypravili autobus s fanúšikmi, aby aj na východe republiky mali podporu. Rohožník splnil úlohu favorita a teraz sa už celá obec teší na malé záhoracké derby, v ktorom privíta FK Senica. ,,Mali sme celý zápas pod kontrolou, prvý gól sme strelili už vo štvrtej minúte a druhý na konci prvého polčasu a to ešte domáci brankár chytal veľmi dobre. Poproč síce po prestávke z ojedinelého protiútok znížil, ale víťazstvo sme si nedali zobrať. V klube som od roku 1982, ale nepamätám si, že by Rohožník vo svojej existencii tak ďaleko cestoval. Nachádzali sme sa 15 kilometrov za Moldavou. Teší nás, že nás prišlo povzbudiť okolo 60 fanúšikov, autobus a štyri autá. Na zápas so Senicou sa tešíme, chceme ho hrať však počas reprezentačnej prestávky v sobotu 15. novembra, namiesto stredy 12. novembra o 13.00 h. Verím, že sa so Seničanmi dohodneme,“ povedal nám Štefan Rusnák, manažér FK Rohožník pre dorast a A-mužstvo. Ešte cennejší triumf dosiahla Dunajská Lužná, ktorá zdolala v dobrom stretnutí účastníka II. ligy skupina východ MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Pre obidve mužstvá to bola veľmi dobrá konfrontácia z rozdielnych súťaží. ,,Po šnúre šiestich víťazstiev v rade nás postihla menšia výsledková kríza, preto veríme, že toto cenné víťazstvo nás znova nakopne a v ostávajúcich štyroch jesenných kolách III. ligy dosiahneme maximum bodov,“ vraví generálny manažér OFK Juraj Jánošík a zároveň aj predseda BFZ

Do piateho osemfinálového kola postupuje 16 víťazov, hrá sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, ale nasleduje hneď rozstrel zo značky 11 m. Už sú známe aj niektoré dvojice 5. kola (osemfinále – najlepších 16) Zlaté Moravce – Trenčín, Šaľa (2L) – Poprad (2L), Badín Podlavice (4L) – Košice, Rožňava (4L) – Dunajská Streda, Rohožník (3L) – Senica.

4. kolo Slovenského pohára – Slovnaft Cupu: OFK Slovan Poproč – FC Rohožník 1:2 (0:2). Góly: 71. Kováč – 4. Zajíc, 39. Antálek, 600 divákov. OFK Dunajská Lužná – MFK Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0). Gól: 64. Gallik, 250 divákov. JUPIE Podlavice Badín – FK Inter Bratislava 2:1 (0:0). Góly: 57. Plško, 58. Dubovický – 69. Kubala, 350 divákov.

Milan Valko – manažér komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI