Zomrel Vladimír Hrivnák, bývalý československý futbalový reprezentant a so Slovanom Bratislava víťaz PVP 1969

Vo veku 69 rokov zomrel v piatok 17. októbra v popoludňajších hodinách bývalý 13-násobný futbalový reprezentant ČSSR a účastník majstrovstiev sveta v Mexiku 1970 Vladimír Hrivnák (na archívnej snímke vľavo). V roku 1969 sa tešil z historického triumfu Slovana Bratislava v Pohári víťazov pohárov. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu.

Rodák z Banskej Bystrice prišiel v roku 1963 do bratislavského Slovana z Rimavskej Soboty a po dvoch rokoch, ako 21-ročný debutoval v lige. Počas desaťročného pôsobenia v klube z Tehelného poľa okrem spomenutého primátu v PVP 1969 prispel aj k federálnemu titulu o rok neskôr. Na vrcholnej úrovni odohral Hrivnák (nar. 23. apríla 1945) osem sezón v belasom drese, v začiatkoch nastupoval po boku Vencela, Popluhára, Jokla či Hrdličku, končil v roku 1973 v ére Ondruša, Gögha, bratov Čapkovičovcov.

Po odchode Alexandra Horvátha do zahraničia ho nahradil v klube, ale aj v reprezentácii práve Vladimír Hrivnák. Obratný obranca, ktorý bol predtým gymnastom, debutoval v najcennejšom drese 14. septembra 1969 v Prahe na Letnej proti Maďarsku v kvalifikácii MS 1970. Hrivnák vtedy v polčasovej prestávke za nepriaznivého stavu 1:2 vystriedal Františka Plassa a napokon sa podieľal na zisku dôležitého bodu pri nerozhodnom výsledku 3:3. Nastúpil aj v dueli proti Írsku (3:0) a pomohol vybojovať zverencom trénera Jozefa Marka postup na svetový šampionát do Mexika. Na záverečnom turnaji MS 1970 potom v Guadalajare odohral celý zápas v rámci skupinovej fázy proti Anglicku (0:1), v obrannej štvorici nastúpil spolu s Migasom, Dobiášom a Hagarom.

Po skončení aktívnej činnosti sa venoval trénerstvu. V pozícii kormidelníka viedol juniorov Slovana Bratislava, neskôr aj Dunajskú Stredu, ZŤS Košice, Inter Bratislava, Matador Púchov a ŠKP Bratislava.

Česť jeho pamiatke!

Posledná rozlúčka bude 23.10.2014 o 13,00 hod. v Krematóriu.


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI