REFEREE Cup 2015 – Premiérové víťazstvo rozhodcov Brna

Víťazom 8. ročníka turnaja Referee Cup rozhodcov a delegátov Bratislavského futbalového zväzu sa stal výber Brna,  ktorý  pri svojej prvej účasti dosiahol hneď premiérový triumf. Na sviatok Troch kráľov v telocvični Lekárskej fakulty na Starých gruntoch sa odohrali kvalitné a neraz aj dramatické zápasy.

,,Keď sme v prvom zápase prehrali s Bratislavou 1:5, tak sme vôbec nemysleli na víťazstvo na tomto turnaji.  Postupne sme sa však rozohrali k celkom dobrým výkonom, o všetko išlo v poslednom zápase s Malackami.  Prehrávali sme už 0:2, málokto z nás veril, že ešte otočíme výsledok v náš prospech, ale nakoniec sa nám to podarilo.  K víťazstvu nám však veľmi pomohlo vylúčenie súperovho hráča, keď sme dokonale využili presilovku na strelenie niekoľkých gólov. Turnaj mal dobrú úroveň, bol veľmi vyrovnaný, nemal slabého účastníka. Dobré bolo, že až do posledného stretnutia sa hralo o celkového víťaza. Keby sme ho boli prehrali, tak by sme možno skončili až na poslednom mieste. Sme radi, že sme sa zúčastnili na tomto turnaji, pravda, museli sme si zobrať dovolenky, lebo u nás nie je 6. januára sviatok, takže mali sme troška problémy so zložením tímu. Máme mužstvo v malom futbale, to znamená, že sme vyťažení celý rok,“ povedal nám Jiří Polák, kapitán Brna, ktorý je zároveň aj rozhodcom III. ligy.

Člen komisie rozhodcov BFZ Miroslav Richtárik zhodnotil turnaj takto: ,,Prvý raz sme privítali mužstvo z Brna, teda zo zahraničia, lebo doteraz na turnaji štartovali štyri domáce tímy. Teraz ich bolo päť, preto nebola prestávka medzi zápasmi. Turnaj bol veľmi vyrovnaný, napríklad posledné Malacky mali štyri body a víťazné Brno iba o tri body viac. Na podujatí sa predstavili hráči rôznych vekových skupín, aj starší, ktorí už na turnaji viackrát hrali. Ale boli tu aj prvý raz mladší rozhodcovia. Na turnaji sa zúčastnili rozhodcovia od najvyššej súťaže až po V. ligu, samozrejme, prevahu mali bratislavskí. Výkonný výbor BFZ nám tiež pomohol v organizácii turnaja, lebo zaplatil halu a takisto ruku k dielu priložili aj niekoľkí sponzori. Každé mužstvo zaplatilo 150 eur, aby sa tak uhradili náklady na turnaj a tiež na záverečné spoločenské vyhodnotenie.“

Na turnaji sa zúčastnila celá funkcionárska špička BFZ, jeho predseda Juraj Jánošík, predseda ObFZ Bratislava-mesto Ľubomír Suchý,  predseda ŠTK Ján Farbula, predseda komisie rozhodcov Ivan Kružliak, predseda disciplinárnej komisie Miroslav Bóc,  člen výkonného výboru BFZ Vladimír Medveď,  sekretárka BFZ Darina Ščibranyová a ďalší.

Výsledky: Malacky – Bratislava 2:2, Senec – Pezinok 2:3, Brno – Bratislava 1:5,  Pezinok  – Malacky 1:3, Senec  – Brno 3:4, Bratislava – Pezinok 1:1, Malacky – Senec 1:6, Pezinok – Brno 2:2, Bratislava – Senec 0:2, Brno  – Malacky 6:2.
Poradie:
1. Brno 7 bodov,
2. Senec 6 bodov,
3. Bratislava 5 bodov,
4. Pezinok 5 bodov,
5. Malacky 4 body.
Stretnutia rozhodovali: Peter Rybár, Adrián Darlea, Miroslav Bóc a Peter Augustovič st. Prizeralo sa okolo 100 divákov.

Milan Valko – manažér komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI