Karol Krištof oslavuje 60 rokov

Karol Krištof, rodák z Dunajskej Lužnej, bývalý kvalitný obranca Slovana Bratislava a DAC Dunajská Streda sa 1. marca 2015 dožíva významného životného jubilea – 60 rokov. Niekdajší reprezentant Československa do 18 a do 21 rokov odohral v najvyššej súťaži 119 zápasov a dal 9 gólov. S DAC v roku 1987 vyhral Slovenský a Československý pohár, za reprezentáciu do 18 rokov nastúpil v rokoch 1973-1974 k 12 zápasom, dal 1 gól, za juniorsku reprezentáciu odohral 4 stretnutia a zaznamenal tiež 1 gól. V bývalom Pohári UEFA odohral 4 zápasy.

Ako dorastenca bratislavského Slovana ho prizval k tréningom áčka tréner Jozef Vengloš. Vo veku 21 rokov začal pravidelne hrávať federálnu ligu za A-mužstvo belasých, v kádri ktorých bolo sedem majstrov Európy! V roku 1980 prišiel do vtedy divízneho DAC Dunajská Streda a o sedem a pol roka sa tešil z triumfu v Československom pohári, keď DAC vo finále na pokutové kopy zdolal Spartu Praha!

Krištofovi sa ako jedinému podarilo z divízneho kádra dvihnúť nad hlavu trofej v Československom pohári v roku 1987, ba čo viac, vo funkcii kapitána. „Bolo to pekné. Naozaj som to bol ja, ktorý som s kapitánskou páskou na rukáve zdvihol pohár, musím však povedať, že to bola zhoda okolností, pretože kapitán Juraj Majoros bol v závere sezóny zranený a v Kopřivnici hrať nemohol. Keďže som bol služobne najstarší, prevzal som po ňom pásku. Z tímu, ktorý hral divíziu, sme si vo federálnej lige zahrali len traja – Ladislav Tóth, Juraj Majoros a ja,“ povedal pre klubovú webovu stránku DAC K. Krištof.

Karol Krištof v lete 1987 odišiel do rakúskeho klubu Frauenkirchen, kde pôsobil ako hráč i hrajúci tréner. Pokračoval v ďalších kluboch v regióne Burgenland. Viedol napríklad tímy SV Gols, či ASV Zurndorf. Na Slovensku trénoval taktiež mužstvá v nižších súťažiach – Gabčíkovo i Dunajskú Lužnú. Paralelne sa venoval podnikaniu so svietidlami, momentálne pracuje v tomto odbore v Rakúsku. Žije v Dunajskej Lužnej.

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripája k početným gratulantom, oslávencovi k životnému jubileu želá hlavne veľa zdravia.

 

Milan Valko – manažér komunikácie BFZ

Foto: www.fcdac.sk


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI