SUPERPOHÁR ZOSTAL NA MORAVE

Víťazom 2. ročníka Superpohára, v ktorom nastúpili proti sebe víťazi pohárov JmKFS  a BFZ sa stal domáci TJ Tatran Brno Bohunice, ktorá zdolala na svojom štadióne ŠK Tomášov 2:1. Keď sa už zdalo, že príde k penaltovému rozstrelu, tak domáci tri minúty pred koncom dali z ofsajdovej pozície rozhodujúci druhý gól.

,,Bol to zaujímavý zápas, Tomášov po slabšom prvom polčase v druhom predviedol veľmi dobrý výkon. Hral kvalitný futbal, strelil excelentný vyrovnávajúci gól. Víťazný zásah domácich ťažko mi je komentovať, žiaľ, padajú aj takéto góly a to na oveľa vyšších úrovniach. Vyvolal dosť emócií, ale aj to patrí k futbalu. Stretnutie malo výbornú atmosféru na kvalitnom ihrisku. Je dobré, že sa takéto zápasy organizujú,“ povedal predseda ObFZ Bratislava Ľubomír Suchý.

Predseda JmKFZ Pavel Bláha vyslovil na zápas takýto názor: ,,Diváci sa už tešili na penalty, lenže domáci dali nakoniec víťazný gól, či to bol ofsajd alebo nie, neviem presne posúdiť, lebo som celú situáciu zo svojho miesta dobre nevidel. Stretnutie však malo dobrú úroveň, hralo sa vo veľmi dobrej atmosfére, škoda toho záveru, jedna strana sa tešila a druhá zasa smútila.“

,,Som rád, že obidva tímy predviedli divákom pekný športový zážitok. naši chlapci hlavne v druhom polčase ukázali dosť zo svojho futbalového umenia. Domáci dali víťazný gól z jasného ofsajdu, škoda, že rozhodcovia neboli na úrovni obidvoch mužstiev, ale aj také veci sa vo futbale stávajú. Máme mladý a konsolidovaný kolektív, ktorý chce v novej sezóne III. ligy skončiť v jej prvej polovici,“ vraví starosta Tomášova  István Pomichal.

,,Na úvod sezóny sa hral dobrý a vyrovnaný futbal, v prvom polčase boli o niečo lepší domáci, po prestávke väčšou aktivitou vynikal Tomášov. Mala to byť remíza, o všetko mohli rozhodnúť pokutové kopy, lenže domáci dali víťazný gól azda z dvojmetrového ofsajdu, ktorí rozhodcovia nepochopiteľne pustili. Obidve mužstvá mali dobré podmienky na to,  aby sa ukázali v dobrom svetle, voči sebe vystupovali veľmi korektne,“ hovorí Jozef Čapkovič, legenda slovenského a československého futbalu.

,,Som veľmi rád, že som videl už dva zápasy Superpohára, bol to skvelý nápad usporiadať takéto meranie síl. Zásluhou futbalu hranice medzi našimi národmi neexistujú, bol to vyrovnaný súboj,  na šance zrejme vyhrala Tatra. Už som sa tiež tešil na penalty, nakoniec to skončilo víťazstvom domácich, ťažko sa mi posudzuje, či to bol ofsajd, alebo sa rozhodca pomýlil. Pre mňa je najdôležitejšie, že sa môžem stretnúť s výbornými ľuďmi zo Slovenska,“ vraví Karel  Jarůšek, bývalý reprezentant Československa a majster republiky so Zbrojovkou Brno v roku 1978.

,,Pre obidve mužstvá to bola dobrá generálka pred novou sezónou, hlavne pre Tomášov . V prvom polčase jeho hráči troška spali, akoby sa zoznamovali s prostredím. Domáci prekypovali iniciatívou, po zmene strán však Tomášov získal jasnú územnú prevahu. Pravda, Bohunice nevyužili tri čisté gólové šance. Ich víťazný zásah bol dosť sporný, vyvolal veľa diskusií, bola to hraničná ofsajdová situácia. Tomášov však zohral s Bohunicami dôstojnú partiu,“ hovorí Miroslav Richtárik, predseda ŠTK BFZ.

Kapitán Tomášova Roman Repáň nám povedal: ,,Začali sme troška chaoticky, nevedeli sme, čo od súpera môžeme čakať, lebo sme ho vôbec nepoznali. Druhý polčas však bol z našej strany už o niečom úplne inom.  Dali sme krásny vyrovnávajúci gól, troška máme ťažké srdce na rozhodcu, lebo prehliadol jasný ofsajd. Tešíme sa už na III. ligu, prišli nám nové posily zo Srbska, rysuje sa dobré mužstvo. Aj touto cestou veľmi pekne ďakujem našim fanúšikom, ktorí nás prišli do Brna podporiť a povzbudiť. Klobúk dole pred nimi.“

Superpohár bol aj spoločenskou udalosťou s účasťou legiend  československého futbalu. Zo slovenskej strany sa na ňom zúčastnili bratia Ján a Jozef Čapkovičovci, obidvaja sú trojnásobnými majstrami ligy so Slovanom Bratislava a taktiež vyhrali PVP v roku 1969. Z moravskej strany na zápase boli prítomní Karel Jarůšek a niekdajší hráč Interu Peter Švancara.  Mimochodom,  na jeho rozlúčku s profesionálnou kariérou na brnianskom štadióne Za Lužánkami s kapacitou 25 000 miest, prišlo o 5000 ľudí viac!

Víťazovi 2. ročníka Superpohára TJ Tatran Brno – Bohunice a finalistovi  ŠK Tomášov slávnostne odovzdali cennú trofej a putovný pohár predseda BFZ Juraj Jánošík a predseda JmKFZ Pavel Bláha. Na stretnutí boli prítomní aj predseda KM JmKFS Stanislav Schwarz, predseda ŠTK JmKFS Libor Charvát,Zdenka Málková, zástupkyňa sponzora JmKFS,predseda ObFZ Bratislava-mesto Ľubomír Suchý , sekretár BFZ Ján Farbula, predseda ŠTK Miroslav Richtárik, predseda komisie rozhodcov Ivan Kružliak, predseda disciplinárnej komisie Miroslav Bóc, organizačný pracovník a matrikár BFZ Pavel Príkopa, bývalý známy tréner a niekdajší predseda TMK BFZ Justín Javorek a bývalý dlhoročný sekretár BFZ Mikuláš Bojko.

TJ Tatran Brno Bohunice – ŠK Tomášov 2:1 (1:0). Góly: 21. Kulička, 87. Damborský – 47. Briežka, pred 250 divákmi rozhodovali Černý – Martinec, Kadlec.

BOHUNICE: Steiger – Pišek, Damborský Král, Suchý – Fiala, Kaňa (62. Šedrla), Čermák, Kulička (59. Hrazdíra) – Krejči (89. Masařík), Burčík. TOMÁŠOV: Grbič (46. Leckéši) – Repáň, Baďura (46. Horváth), Matušek, Brányik  – Briežka, Jovanovič, Petrovič, Janovíček – Adame (46. Kalmár), Tóth.

Milan Valko , komunikačný manažér BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI