Rudolf Janček čerstvým sedemdesiatnikom

V stredu 9. marca sa dožil významného životného jubilea, sedemdesiat rokov, známy a nesmierne skúsený funkcionár Rudolf Janček. Športová verejnosť ho už dlhé roky pozná ako človeka neobyčajne zapáleného pre šport, osobitne pre futbal.

Tento vzťah má hlboké korene, keď sa ešte v ranných začiatkoch dal na futbalovú dráhu v Bratislave. Postupne jeho talent vystupoval čoraz viac do popredia a po nádejnom hráčovi zatúžil aj Slovan.  „V belasom drese som zažil pekné chvíle. Úplne najradšej však spomínam na jeden turnaj, ktorý sme odohrali v Barcelone, rok po našom víťazstve vo finále PVP nad Barcelonou. Strelil som tam gól v tom čase najlepšiemu svetovému mužstvu – Estudiantes La Plata, ktoré v roku 1968 vyhralo Interkontinentálny pohár,“ spomína oslávenec.

Belasí mali v tom čase skvelé mužstvo a vládla v ňom obrovská konkurencia. Pre Rudolfa Jančeka to bola výborná škola, ktorú ďalej rozvíjal v petržalských ZŤS. V tomto klube sa vydal aj na funkcionársku dráhu, neskôr pokračoval v Interi, s ktorým získal v rokoch 2000 a 2001 vo svete tak cenené double – majstrovský titul v najvyššej súťaži a víťazstvo v Slovenskom pohári. Potom zakotvil v niekdajšej Artmedii a v súčasnosti je v klube svojho srdca, Slovane, ktorý je aj v novodobej histórii slovenského futbalu najúspešnejším klubom s ôsmimi majstrovskými hviezdičkami. ,,Niektorí futbalisti končia ako rozhodcovia či tréneri,  ja som si však vybral funkcionárčenie. Vždy ma to viac bavilo. Keď si však teraz premietam hráčsku a funkcionársku prácu, hráč to má oveľa jednoduchšie.“

Počas svojej funkcionárskej kariéry R. Janček spolupracoval s mnohými trénermi. Rád spomína na Čurgalyho pod ktorým v Petržalke ukončil kariéru, v Interi  na Adamca,  Brücknera, Bubenka, v Artmedii na Weissa a viacerých ďalších. Je výborným praktikom i diplomatom, pre svoju srdečnú povahu, prístupnosť, ochotu partnerom vyjsť v ústrety, je obľúbený aj medzi širokou novinárskou obcou. Aj v najvypätejších situáciách  si zachová chladnú hlavu, neraz ich okorení humorom.

JPG_9283

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripájajú ku všetkým gratulantom a Rudolfovi Jančekovi z celého srdca želajú veľa pevného zdravia, naďalej taký elán a zanietenosť, aby ešte dlhé roky pracoval pre rozvoj futbalu  v Bratislave a na Slovensku.

Rudi, živió

Milan Valko, manažér komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI