Vedenie BFZ zagratulovalo Františkovi Štamberskému k veľkému jubileu

Pred  šlágrom 19. kola V. ligy FC Petržalka akadémia – FA Bratislava (2:1) sa uskutočnila milá slávnosť. Vedenie Bratislavského futbalového zväzu (BFZ), jeho predseda Juraj Jánošík a vedúci sekretár Ján Farbula zagratulovali  známemu hlásateľovi a ikone Františkovi Štamberskému, ktorý sa 16. marca dožil úctyhodných 90 rokov. Oslávenec od nich dostal kvety a pamätnú plaketu.

,,V prvom rade gratulujem v mene vedenia nášho zväzu pánovi Františkovi Štamberskému k jeho okrúhlym narodeninám. Želám mu všetko najlepšie, aby sme sa s ním ešte dlho stretávali na futbalových trávnikoch. Žiaľ, keď Karol Polák  nás v tomto roku opustil, tak je dobré, že máme tu stále hlásateľa, ktorý ešte aktívne funguje a ktorý je už legendou. Takisto chcem zaželať petržalskému futbalu všetko najlepšie, sme radi, že vedenie BFZ mohlo dotáciou sto tisíc eur, ktorú FC dostal z projektu Hattrick a SFZ  podporiť na tomto štadióne výstavbu a vybudovanie novej krásnej umelej trávy,“ vraví J. Jánošík.

Štamberský

,,Som veľmi dojatý, že okrem klubu FC Petržalka akadémia, ktorý mi nesmierne prirástol k srdcu, si na mňa z príležitosti mojim okrúhlych narodenín spomenuli aj najvyšší predstavitelia BFZ. Je to pre mňa veľká pocta, veľmi si ju vážim,“ povedal nám F. Štamberský. Ako výborného hlásateľa poznáme ho už dlho z niekdajšieho štadióna Artmedie za Starým mostom, v posledných rokoch ho stretávame v Ovsišti na zápasoch FC Petržalka akadémia. Je držiteľom Ceny fair play Ivana Chodáka a ďalších ocenení.

Štamberský 3

Skromnosť a pokora je celoživotnou výsadou Františka Štamberského. Hoci v živote stačil urobiť toho požehnane, stále chodí po ,,zemi“. A ako hrejivé spomienky na vynaložené úsilie a skvele odvedenú prácu sú mu vo vitríne plakety, čestné uznania a ďakovné listy. Má rád ľudí a ľudia to vedia a cítia z každého jeho slova, ktoré z úcty k nim vysloví na štadióne do mikrofónu. Boli to nespočetné soboty a nedele, keď ho ,,jeho“ šport vytiahol z kruhu rodiny, v ktorej vždy kraľovala ohľaduplná manželka, s ktorou šťastne prežil aj diamantovú svadbu.

Milan Valko, manažér komunikácie BFZ

Foto: Peter Zeman


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI