ZŠ Fándlyho Pezinok postúpila v Dôvera školskom poháre v kategórii dievčat do celoslovenského finále v Poprade

Víťazom krajského kola 5. ročníka Dôvera Školský pohár SFZ 2015/2016 , v školskej súťaže mladších žiačok základných škôl bratislavského kraja v malom futbale sa stala ZŠ Fándlyho Pezinok. Zároveň postúpila do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční v dňoch 7. a 8. júna na štadióne NTC Poprad. Do krajského kola, ktoré prebehlo v stredu 18. mája na štadióne NMŠK 1922 Bratislava, nastúpili štyri družstvá. ZŠ Fándlyho Pezinok, ZŠ Holíčska Bratislava, ZŠ Gessayova Bratislava a ZŠ Školská Tomášov.

Výsledky: ZŠ Holíčska – ZŠ Fándlyho 0:3, ZŠ Gessayova – ZŠ Tomášov 5:1, ZŠ Fándlyho – ZŠ Gessayova 6:0, ZŠ Holíčska – ZŠ Tomášov 13:1, ZŠ Holíčska – ZŠ Gessayova 2:1, ZŠ Tomášov – ZŠ Fándlyho 0:2. Najlepšiu strelkyňou s 8 gólmi sa stala Karin Chovancová zo ZŠ Holíčska, najlepšou brankárkou Martina Geletová zo ZŠ Fándlyho Pezinok a najlepšou hráčkou Mária Hubinská zo ZŠ Fándlyho Pezinok.

IMG_5690

Pekné ceny – poháre, diplomy, prívesky s logom, tričká a pre prvé tri družstvá aj medaily odovzdali Miriam Valašíková, vedúca odboru školstva Okresného úradu Bratislava, Lukáš Benedik, zástupca SFZ a koordinátor podpory talentovanej mládeže, Ľubomír Čamek, zástupca Okresného úradu Bratislava, Ivan Viskupič, obchodný zástupca firmy Futbalservis, Terézia Kovaľová a Martina Švecová, reprezentantky Slovenska do 19 rokov a majsterky Slovenska so Slovanom Bratislava a Martin Masaryk, tréner žien Slovana. Celý turnaj s prehľadom rozhodovali Mária Krčová, Lenka Sobolová a Dušan Štofík. Hlásateľom podujatia bol tradične František Zelený. Organizáciu celého podujatia zabezpečoval Pavel Príkopa, koordinátor školského futbalu BFZ.

,,Sme veľmi radi, že sme vyhrali krajské kolo a postúpili do celoslovenského finále. Pre úspech sme urobili maximum. Tešia nás všetky tri víťazstvá bez inkasovaného gólu, dievčatá tvoria výborný kolektív, v rámci futbalu sa im síce veľa nevenujem, ale vynahradzujem si to s nimi na hodinách telesnej výchovy. Výborne sa mi s nimi pracuje, zaujímavé je, že nikto z nich nehrá súťažný futbal. V celoslovenskom finále sa vynasnažíme dobre reprezentovať našu školu a celý Bratislavský kraj. Isteže, už teraz si dobre uvedomujem, že pod Tatrami to bude dosť náročné, preto ešte absolvujeme niekoľko tréningov. Víťazstvo sme spolu oslávili v Mc Donalde, dievčatá poslúchajú, aj sa dobre učia,“ povedala nám pani učiteľka zo ZŠ Fándlyho Pezinok Monika Čiková.

Milan Valko, komunikačný manažér BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI