Bývalý sekretár BFZ a ObFZ Bratislava – vidiek Mikuláš Bojko sa zajtra dožíva 80 rokov

Mikuláš Bojko, známy a zanietený funkcionár telovýchovného a takisto futbalového hnutia sa v piatok  19. augusta dožíva vzácneho životného jubilea 80. rokov! Bývalý dlhoročný sekretár BFZ a ObFZ Bratislava-vidiek svojou mravenčou prácou a skúsenosťami výrazne prispel k rozvoju futbalu v našom regióne. Takisto treba zdôrazniť, že sa v minulosti angažoval vo volejbale, cyklistike a  v akademickom športe.

M. Bojko je laureátom Ceny Fair-play MUDr. Ivana Chodáka a majiteľom strieborného odznaku SFZ. Dlhoročný funkcionár bol takisto ocenený „Pamätným listom predsedu Bratislavského samosprávneho kraja“. Ocenenie mu bolo udelené za dlhodobé pôsobenie v náročnej pozícii sekretára Bratislavského futbalového zväzu a pre nezištnú prácu v prospech futbalu aj po dovŕšení dôchodkového veku. Vo svojej ére bol tento skúsený funkcionár pravou rukou predsedom BFZ a ObFZ Bratislava-vidiek. Vždy sa mohli naňho vo všetkom stopercentne spoľahnúť.  S jemu vlastnou precíznosťou zabezpečoval kompletne agendu BFZ a ObFZ Bratislava-vidiek tak pre výkonný výbor, ako i pre odborné komisie a rovnako aj styk s klubovými funkcionármi. Aj v dôchodkom veku je stále aktívny.  Podieľa sa totiž na vytvorení kroniky BFZ spolu  s bývalým funkcionárom Vladimírom Wänkem, dlhoročným športovým redaktorom Jozefom Kšiňanom a mladým autorom Tomášom Černákom, ktorý pred časom   vydal publikáciu Belasé legendy a prvou bola knižka o legendárnom trénerovi Michalovi Vičanovi. Široká futbalová verejnosť pozná tohto funkcionára ako pokojného rozvážneho človeka so širokým rozhľadom a nadhľadom. Tieto vlastnosti mu pomáhali v náročných funkciách, ktorým venoval roky zrelosti. Vedenie BFZ má s M. Bojkom naďalej veľmi dobrú spoluprácu, lebo ho pozýva na rôzne akcie bratislavského futbalu na úrovni mládeže a seniorov.  V tomto roku sa zúčastnil aj na II. reprezentačnom plese BFZ a vyhlásení 4. ročníka ankety Jedenástka roka 2015!

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripája k početným gratulantom, oslávencovi k životnému jubileu želá hlavne veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, životného optimizmu a aby sme ho ešte dlhé roky stretávali  na rôznych futbalových podujatiach v rámci Bratislavy, ale aj celého Slovenska.

Milan Valko, manažér komunikácie BFZ

 

 


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI