Vo Svätom Jure vydarený KUPEX CUP 2014

Vo Svätom Jure vydarený KUPEX CUP 2014 – vyhral ŠKF Sereď

Cez uplynulý víkend sa na výbornom trávniku štadióna ŠK Svätý Jur uskutočnil 2. ročník turnaja seniorov, KUPEX CUP 2014. Usporiadal ho domáci klub ŠK Svätý Jur pod záštitou firmy KUPEX s.r.o. Voderady. Jeho víťazom sa stal nováčik II. ligy skupina západ ŠKF Sereď. Do Jura zavítali aj predseda BFZ Juraj Jánošík, predseda ŠTK Ján Farbula, predseda TMK Michal Salenka a v hľadisku sme videli aj bývalého dlhoročného reprezentanta, brankára Ladislava Molnára.

Predseda ŠK Svätý Jur Peter Kučerka zhodnotil turnaj takto: <b>,,Mal dobrú športovú a spoločenskú úroveň, vyšlo nám aj počasie, hralo sa na vynikajúcom teréne. Vlani na turnaji okrem nášho tímu štartovali Šaľa, Senec a Parndorf. Teraz Senec a Parndorf nahradili naši priatelia Sereď a Vrbové. V súčasnosti v Juri máme 20-členný káder, takže každý z neho si zahral a tréner mal možnosť vidieť v akcii všetkých hráčov. Hralo sa v priateľskej atmosfére, turnaj sme založili aj preto, aby si mužstvá konfrontovali svoje sily a na štadióne sa stretli známi a priatelia. Získavajú sa tu aj nové kamarátstva, turnaj je aj nejakou propagáciou našej firmy a o rok ho určite znova usporiadame. Chceme, aby sa stal peknou tradíciou a aby raz niekto po nás prebral štafetu. V Jure robíme futbal hlavne pre ľudí, záleží nám na tom, aby sa športoví fanúšikovia zomkli a vytvorili jednu veľkú rodinu.“

,,Do začiatku turnaja sme absolvovali iba tri tréningy, s prípravou na nový ročník III. liga skupina Bratislava sme totiž začali minulý utorok. Sme radi, že sme sa zúčastnili na tomto turnaji, lebo sme odohrali dva dobré zápasy s kvalitnými súpermi. Bol to pre nás všetkých taký dobrý tréning, verím, že aj v novom ročníku si budeme dobre počínať, chceme sa pohybovať v popredí tabuľky. Hlavne, aby sa ľudia tešili na naše zápasy,“</b> vraví hrajúci tréner Jura a bývalý známy ligový hráč Stanislav Angelovič.

Adolf Achberger, vedúci malého pubu na štadióne, ktorý je rodákom z Jura a futbal hrával za tento klub za žiakov a za dorast až do svojho zranenia, sa tiež snaží pomôcť futbalu. ,,Jur je moja srdcovka, v jednom televíznom seriáli Dedičstvo som hral trénera Veľkého Petrovca Tónka Moravčíka. Bola to príjemná rola, mám dobrý vzťah s prezidentom klubu i s mestským zastupiteľstvom. Stal som sa hospodárom, som členom výboru, jednoducho chcem dať tomu všetkému nejakú fazónu, aby ľudia, ktorí patria na štadión, mali z našej spoločnej práce dobrý pocit. Kto nešportuje, ani nežije. Troška nám nastal výpadok v mládeži, chýbajú nám žiaci a dorastenci, začali sme však pracovať úplne s najmenšími deťmi, máme predprípravku, prípravku, takže verím, že postupne vytvoríme slušné mládežnícke zázemie. Veľa vecí sa dá urobiť za peniaze, ale niektoré iba so srdcom,“ povedal 48-ročný A. Achberger, ktorý ešte hráva futbal za svätojurské rezervy.

Výsledky 2. ročníka KUPEX CUP 2014: MFK Vrbové – ŠK Sereď 0:5, góly: Morong A., Tégl J., Loduha M., Čejtej R. (PK), Kayembe Eva Joslyn, FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK Svätý Jur 1:0, Vavrik P. Stretnutia o umiestnenie: o 3. – 4. miesto: ŠK Svätý Jur – MFK Vrbové 2:1, v riadnom hracom čase 1:1, na strely zo zn. PK 5:4, góly: Kapraľ M. – Lopatka D, o 1. – 2. miesto: ŠKF Sereď – FK Slovan Duslo Šaľa 1:0, v riadnom hracom čase 0:0, na strely zo zn. PK 5:4.
Najlepší strelec turnaja: Matej Loduha (ŠKF Sereď).
Konečné umiestnenie družstiev: 1. ŠKF Sereď, 2. FK SLOVAN DUSLO Šaľa, 3. ŠK Svätý Jur, 4. MFK Vrbové.
Pred 200 divákmi rozhodovali Petra Chudá, Peter Cvengroš, Martin Orlický a Milan Brejcha.

článok M. Valko
foto: A. Herhonek


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI