TJ Rovinka čaká druhý pokus o zisk Superpohára

V sobotu 3. augusta sa na štadióne TJ Start Brno uskutoční už 6. ročník Superpohára medzi víťazmi  regionálnych pohárov Juhomoravského krajského futbalového zväzu (JmKFS) a Bratislavského futbalového zväzu (BFZ).  Domáci TJ Start Brno, nováčik divízie D privíta účastníka TIPOS III. ligy TJ Rovinka.

,,S letnou prípravou na novú sezónu sme začali 3. júla pod vedením nového trénera Vladimíra Bezsédesa, ktorý k nám prišiel z Nymburku.  Vzhľadom na to, aký sme mali káder, tak sme v minulom ročníku čakali lepšie umiestnenie, ako deviatu priečku. Takže aj to bol jeden z dôvodov zmeny trénera. V kádri nastali väčšie presuny. Verbír odišiel do Rakúska, Červenák do Bernolákova, Vizváry a Kusalík sa vrátili z hosťovania do Tomášova  a Čapla má namierené do Rusoviec. S mužstvom trénujú niekoľkí noví hráči, potrebujeme však ešte dotiahnuť ich prestupy, alebo hosťovania,“ povedal nám viceprezident TJ Rovinka Jaroslav Omaník, ktorý je v klube najstarším funkcionárom. V roku 1998 sa stal jeho členom, od roku 2004 do 2014 bol jeho prezidentom a posledných päť rokov vykonáva funkciu viceprezidenta.

TJ Rovinka má už skúsenosti so Superpohárom, lebo pred dvomi rokmi prehrala s AFK Tišnov na jeho pôde 1:5. ,,Rozhodne  tentoraz chceme lepšie dopadnúť, najlepšie by bolo vyhrať a získať Superpohár. Startu ide karta, vieme, že na hrote má známeho útočníka Petra Švancaru a získal aj dobrého strelca Zárubu. Súperovi sa darí aj v prípravných zápasoch, hoci túto stredu v predkole MOL Cupu doma prehral s Vrchovinou 1:5. Jednako radi by sme prispeli k dobrému a zaujímavému zápasu. BFZ organizuje autobusový zájazd do Brna, verím teda, že nejaké miesta sa nájdu aj pre našich fanúšikov,“ dodal ešte J. Omaník.

TJ Start Brno má za sebou výbornú sezónu, lebo vyhrala krajské majstrovstvá a stala sa aj víťazom Juhomoravského krajského futbalového zväzu, keď vo finále pred takmer 600 divákmi zdolala FK Mutěnice 4:2. V jej radoch pôsobí Petr Švancara, bývalý známy hráč viacerých ligových mužstiev, vrátane Interu Bratislava, ktorý do Startu prišiel počas tejto jari z Tatry Bohunice. A v lete jeho veľkou posilou sa stal Radim Záruba, s 29 gólmi najlepší strelec minulého ročníka krajských majstrovstiev.

Výkop je od 17.00 h a na zápas prídu viaceré futbalové osobnosti  z minulosti, Karel Jarůšek, Josef Hron, Jan Klimeš, Štefan Horný a Ivan Hrdlička.

Z histórie Superpohára

1,ročník 2014: TJ Slovan Ivanka pri Dunaji – FK Mutěnice 1:5 (0:1)

2.ročník 2015: TJ Tatran Brno Bohunice – ŠK Tomášov 2:1 (1:0)

3.ročník 2016: ŠK Báhoň – TJ Slovan Bzenec 3:0 (0:0)

4.ročník 2017: AFK Tišnov – TJ Rovinka 5:1 (3:1)

5.ročník 2018: OFK Dunajská Lužná – TJ Tatran Bohunice 2:1 (0:0)

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI