Ondrej Trnovský dnes oslavuje životné jubileum 70 rokov

Ondrej Trnovský – predseda ekonomicko-marketingovej komisie   Bratislavského futbalového zväzu, dlhoročný známy funkcionár,   tréner a držiteľ strieborného odznak SFZ dnes 7. novembra oslavuje krásne životné jubileum 70 rokov.

Rodák z malej obce Kalameny pri Ružomberku začal hrávať futbal už ako žiak základnej školy. Potom vo väčšej dedine Kúpele Lúčky pôsobil v dorasteneckej, ale aj v seniorskej kategórii. V roku 1969 narukoval do Pezinka, kde pôsobil v drese vtedajšej Lokomotívy Pezinok.

Po vojenčine sa vrátil domov na Liptov a asi rok strávil v  Ružomberku na tréningoch. V roku 1975 prišiel do Bratislavy študovať ekonómiu a usadil sa tu natrvalo.

Vtedy sa rušili ,,béčka“ takže všetci zo Slovana B prešli aj so mnou do klubu Spartak Kablo Bratislava. Mojím prvým trénerom v Bratislave bol nezabudnuteľný futbalista Karol Jokl. Jeho ľavá noha bola famózna, často nám to dokazoval na tréningoch. Pod jeho vedením som hrával krajské majstrovstvá na pravej strane útoku. V Kablovke som pôsobil tri roky. Po vážnom zranení kolena, žiaľ,  išiel futbal na vedľajšiu koľaj a ja som sa ako 31 ročný zamestnal ako inžinier ekonómie.“ vraví O. Trnovský.

Ale na futbal nezabudol. Spravil si trénerský kurz, získal druhú najvyššiu kvalifikáciu a postupne v Kablovke viedol žiakov, dorastencov a potom na krátku dobu odišiel do Tomášova. Neskôr ho úplne ovládla práca, v roku 1990 po zmene režimu začal podnikať.

Ondrej Trnovský má za sebou bohatú funkcionársku kariéru. ,,Už ako 18-ročný som bol tajomníkom TJ v rodnej  obci. Po skončení kariéry som sa stal predsedom Spartaka Kablo.  Okrem toho som bol členom Rady BFZ, členom VV BFZ a členom VV ObFZ Bratislava-mesto. Pôsobil som aj v štruktúrach Slovenského zväzu ľadového hokeja ako ekonóm. Bol som štyri roky členom predsedníctva SZĽH, najvyššieho orgánu. A tretie volebné obdobie som predseda ekonomicko-marketingovej komisie BFZ,“ pokračuje ďalej O. Trnovský.

Jeho 20-ročný syn Martin Trnovský, odchovanec  ŠK Slovan Bratislava už má za sebou debut v najvyššej súťaži. ,,V najúspešnejšom slovenskom klube je tretí brankár za Greifom a Šullom a s mužstvom odcestuje aj na najbližší ligový zápas do Michaloviec, proti ktorým mal v minulej sezóne premiéru vo Fortuna lige.  Všetci rodičia majú  sny a očakávania, bol by som veľmi rád, keby vo futbale niečo dokázal.  Brankári majú nevýhodu v tom, že chytá iba jeden,“ zakončil našu debatu Ondrej Trnovský, ktorý si do ďalších rokoch želá hlavne zdravie a aby znova mohol chodiť na futbal a navštevovať aj ďalšie športy – hokej, volejbal, basketbal a iné.

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripájajú k početným gratulantom, oslávencovi k veľkému životnému jubileu želajú veľa zdravia, rodinnej pohody a životného optimizmu!

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI