Regions cup 2022 – Víťazom výber ZsFZ

Regionálny turnaj Region’s cup napísal svoju daľšiu epizodu v dňoch 16-18.11.2022 a jeho dejiskom bola Tatranská Lomnica. Výber BFZ prešiel zmenami, keď realizačnom tím trénera Karola Marka vystriedal novozložený pod vedením Mariána Tótha, jeho assitentami sa stali Maroš Jakim a Karol Dvoran ako tréner brankárov. Napriek krátkosti času s prípravou mali tréneri dobrý obraz o hráčoch a zloženie nominácie sa im podarilo aj napriek skutočnosti, že niektorí hráči sa ospravedlnili. Okrem 4 tréningových jednotiek odohrali prípravné stretnutie proti druholigovej FC Petržalka s výsledkom 1:3 v náš neprospech. Po tomto stretnutí si aj samotní hráči uvedomili, že hrať sa dá naozaj s každým a je jedno, či má hráč status amatéra, ktorý futbal hráva vo svojom voľnom čase, alebo profíka, ktorý denno denne trénuje. Na cestu do Tatier sa vydalo 20 hráčov, spomínaní tréneri ,doplnení o vedúceho výberu Jána Farbulu ,vedúceho mužstva Dominika Tótha a maséra Ladislava Časa. Aby chlapci okúsili aj niečo nové, po ceste mali naplánovaný krátky tréning v Žiline a spoločný obed. Podvečer začiatku turnaja absolvovali spoločný meeting a prípravu na súpera zo Stredoslovenského futbalového zväzu. Tréneri naordinovali chlapcom výornú taktiku a výsledkom bolo víťazstvo 2:0 po góloch Michala Kmiťa a Lukáša Čembu. Semifinálový zápas zhodnotil tréner Tóth slovami: Zápas s tímom SsFZ sme začali aktívne, ujali sme sa vedenia gólom Kmiťa, súpera sme prekvapili vysokým pressingom, nepúšťali sme ho do tlaku, boli sme aktívni. V druhom dejstve sme pokračovali v systéme hry z 1.polčasu, vydarili sa nám striedania, hráči naskočili do rozbehnutého zápasu a po premenení penalty Čembom sme sa ujali vedenia 2:0, s prehľadom sme zápas dotiahli do úspešného konca, súper si nevytvoril žiadnu príležitosť.

Po prvý krát od roku 2015 tak náš výber išiel do finále, ktorého víťazstvo zaručuje účasť v skupinovej fáze Majstrovstiev Európy amatérov po hlavičkou reprezentácie Slovenska. Po zápase bolo treba pripraviť hráčov na druhý deň, kedy sme absolvovali finále a odohrať zápas po 24 hodinách je veľmi náročné. Svoju prácu si v tomto výborne odviedol masér Ladislav Čas.

Vo finálovom zápase proti výberu ZSFZ nemohol nastúpiť zranený Kalmán,ale  po konzultácii s hráčmi sa základné jadro tímu zo semifinále  nemenilo. Začali sme aktívne, čo sa prejavilo prvým gólom Angeloviča 1:0. Zápas sa hral v ťažkých podmienkach, sneh a zima boli pre hráčov veľmi nepríjemné. Súper sa snažil o nátlakovú hru, no chlapci dodržiavali pokyny a šli na dno svojich síl. Na konci polčasu sme sa dostali do vedenia 2:0 a v prestávke sme sa snažili vštepiť hráčom, aby pokračovali v aktivite a neinkasovali sme kontaktný gól. Žiaľ, v 55. minúte bolo vyrovnané a zápas sa začínal od znova. Súper hral agresívne, niekedy na hranici možností, našťastie sme sa s tým vyrovnali, oba tímy mali príležitosť rozhodnúť finále.

V penaltovom rozstrele sme boli vo výhode, keď súperov hráč nepremenil penaltu v 3.rozstrele, no my sme nepremenili 4. a 5. pokus, čím sa víťazom turnaja stal výber ZSFZ.

Hráči vytvorili perfektnú partiu, dokázali, že aj výber z hráčov prevažne 4.ligy má svoju kvalitu, čím sme prekvapili tímy súpera, ktoré boli väčším počtom hráčov vytvorené z mužstiev 3. líg. Mužstvo bolo veľmi mladé, ukázali sa zaujímavé typy hráčov. V tomto výbere je určite potenciál na úspech v ďalšom ročníku.

Napriek neúspechu vo finálovom stretnutí sme na turnaji ukázali, že aj v našom regióne sú kvalitní futbalisti, aj keď hrajú v nižších súťažiach. Penalty sú lotéria, tantokrát ich zvládli lepšie hráči ZsFZ, ktorí od roku 2015 nenašli vo finálových stretnutiach premožiteľa a budú Slovensko reprezentovať v skupinovej fáze o postup na Majstrovstvá Európy amatérov.

Výsledky výberu BFZ:

Semifinále : BFZ – SsFZ 2:0 (1:0) , góly: Kmiť , Čemba PK

Finále : BFZ – ZsFZ 2:2 (2:0) na PK 3:4 , góly : Angelovič 2

BFZ reprezentovali :

Adam Havlík – FC – Žolík Malacky.                                     Martin Danihel – Inter BA

Martin Baďura – ŠK Tomášov                                           Jozef Balog – SFC Kalinkovo

Adam Čech – MŠK Senec                                                   Miroslav Kaňuk – Pezinok

Viktor Kálman – ŠK Tomášov                                          Filip Šimora – FK Slovan Most pri Bratislave

Michal Kmiť – OFK D. Lužná                                           Miloš Angelovič– FK Inter Bratislava

Patrik Bartoš – OFK D.Lužná                                         David Belošic – ŠK Tomášov

Tomáš Fila – FC – Žolík Malacky                                   Marko Mifkovič – ŠK Tomášov

Timotej Foltýn – FC – Žolík Malacky                            Lukáš Čemba – Inter BA

Juraj Miklušičák – FC – Žolík Malacky                        Kristián Černák – FK Inter Bratislava

Ivan Betík – ŠK Vrakuňa                                                Patrik Haramia –  FC – Žolík Malacky

Realizačný tím:

Marián Tóth – tréner

Maroš Jakim – asistent trénera

Karol Dvoran – tréner brankárov

Ladislav Čas – masér

Dominik Tóth – vedúci mužstva

Ján Farbula – hlavný vedúci výpravy


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI