Predseda BFZ privítal vzácnu návštevu z Južných Čiech

Dňa 16. marca 2023 privítal viceprezident SFZ a predseda BFZ Juraj Jánošík v priestoroch Siene slávy slovenského futbalu vzácnu návštevu z južných Čiech. Do Bratislavy prišiel člen výkonného výboru Okresného futbalového zväzu České Budějovice, predseda Juhočeského krajského zväzu futsalu a ešte do minulého roka aj hovorca futbalového klubu SK Dynamo České Budejovice Michal Průcha, ktorý je známy aj ako veľmi plodný futbalový historik a publicista. Obaja páni, ktorých okrem iných vecí, spája tiež dlhoročné funkcionárske pôsobenie v regionálnom futbale, tak počas svojho stretnutia prebrali viacero tém, vďaka ktorým by sa mohli do budúcnosti prehĺbiť kontakty medzi bratislavským a juhočeským futbalom.

Významným bodom pri rozhovore bola napríklad otázka mládežníckeho futbalu a jeho ďalšieho rozvoja v oboch regiónoch. Rovnako ako Bratislava s okolím, tak aj južné Čechy boli vždy kvalitnou liahňou vynikajúcich futbalistov a reprezentantov. Stačí spomenúť také známe mená ako František Straka, Jiří Němec alebo Karel Poborský. Nie je to tak dávno, čo v Bratislave odvádzal cenný služby ďalší odchovanec mládežníckeho futbalu v Českých Budějoviciach Jiří Kladrubský. Otázok, ktoré obaja páni prebrali na stretnutí, tak bolo skutočne veľa.

Ďalším bodom boli rozhovory o vzájomnej spolupráci medzi oboma regiónmi, ktorá je možná aj na poli mládežníckeho či amatérskeho futbalu. Je známe, že Bratislavský futbalový zväz má v tomto smere veľmi dobrú a dlhoročnú spoluprácu napríklad s Juhomoravským futbalovým zväzom. Predseda BFZ preto vyslovil želanie, aby sa v budúcnosti podobná spolupráca mohla zrealizovať tiež s juhočeským futbalovým regiónom a Českými Budějovicami.

Keďže stretnutie prebehlo v Sieni slávy slovenského futbalu, tak vzájomný rozhovor nemohol obísť ani slávnu futbalovú históriu niekdajšieho spoločného štátu. Tým viacej, že Michal Průcha je uznávaný futbalový historik, ktorý okrem iného vypátral presný dátum založenia futbalového klubu  SK Dynamo České Budějovice. Obaja páni si tak prezreli vystavené predmety viažuce sa napríklad na MS 1934, MS 1962 alebo ME 1976. Po prehliadke nasledoval spoločný obed a večer účasť na futbalovom zápase Konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava – FC Bazilej.


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI