Výber Bratislavy sa umietnilna 2.mieste na stretnutí mládeže 4 hlavných miest

V dňoch 23.6 – 26.6.2023 sa výber Bratislavy „U16“ pod hlavičkou Magistrátu Hlavného mesta Bratislavy zúčastnil na medzinárodnom športovom stretnutí mládeže (chlapci a dievčatá) v Chorvátskom Záhrebe. Na stretnutí mladých športovcov sa súťažilo vo futbale, volejbale, basketbale, hádzanej, atletike a stolnom tenise, pričom za celkové umiestnenie v každom športe sa prideľovali body za celkové umiestnenie. Konečne po 14 rokoch sa výber Bratislavy umiestnil na peknom druhom mieste za domácim Zágrebom.

K hodnoteniu samotného futbalového turnaja na Turnaji 4 miest je potrebné konštatovať, že znovu sa potvrdilo, že je kvalitným turnajom a pre každého hráča môže byť pozitívom do jeho ďalšej športovej kariéry (konfrontácia s rôznymi hernými štýlmi).

Družstvo odohralo na futbalovom turnaji tri zápasy s výsledkami :

Bratislava – Budapest       4 : 0    (3 : 0) G: Kíreth, Ševce, Kováčik, Mozola

Ljubljana – Bratislava        1 : 1    (1 : 0) G : Kíreth

Záhreb – Bratislava           4 : 0    (3 : 0)

KONEČNÁ TABUĽKA :

1. ZÁHREB                         3          3          0          0          14       :           2          9

2.BRATISLAVA            3         1          1          1          5     :        5              4

3.LJUBLJANA                   3          1          1          1            4       :           6           4

4.BUDAPEST                    3          0          0          3            3       :        13           0

O konečnom umiestnení v tabuľke rozhodlo kritérium – vzájomný zápas, a potom ďalšie kritérium rozdiel gólov – v náš prospech rozhodlo lepšie skóre (t. j. 0 oproti -2).

Umiestnenie na druhom mieste je po viacerých neúrodných rokoch úspechom tohto kvalitne zloženého výberu pod vedením Michala Salenku a trénerov Maroša Skovajsu a Mareka Porvazníka a hráčov s ŠK Slovan Bratislava Dávida Baloga, P. Holocsiho, B. Kiretha, Dominika Baloga, M. Lengyela a hráčov FC Petržalka T. Bučuriča, A. Ďurdíka, J. Kováčika, M. Miškova, A. Mozolu, A. Ševceho, P. Nikolaja, Š. Černáka, M. Hlavatého, Š. Mela a S. Šuberta.

Touto cestou by som chcel v mene vedenia Magistrátu hlavného mesta Bratislavy ako aj vedenia Oblastného futbalového zväzu Bratislava – mesto poďakovať hráčom za výbornú reprezentáciu hlavného mesta ako aj  klubom ŠK Slovan Bratislava a FC Petržalka.

 


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI