Na Attract Kerobaj Cup 2015 víťazstvo FC Nitra

Víťazom 17. ročníka medzinárodného halového futbalového turnaja prípraviek U-11 Attract Kerobaj Cup 2015 sa stal FC Nitra, ktorý vo finále zdolal rozdielom triedy MěFS Brno 7:1, hoci v polčase bol stav iba 1:0 a vyzeralo to na veľmi tuhý boj.

Účastníci turnaja v bratislavskom Dome športu boli rozdelení do dvoch štvorčlenných skupín a podujatie malo opäť výbornú športovú a spoločenskú úroveň. ,,Videl som v akcii takmer každé mužstvo, je výborné, že takéto turnaje sa uskutočňujú, lebo medzinárodný styk je veľmi dôležitý. Vieme, kde asi sme, pochutnal som si na skvele hrajúcich hráčoch z Nitry a Brna, ktorí sa zaslúžene dostali do finále,“ hovorí  bývalý známy tréner Justín Javorek.

,,Vo všeobecnosti sa hovorí o tom, že futbal spája ľudí a keďže chodím na veľa turnajov, tak môžem s istotou povedať, že na tomto podujatí som stretol výnimočných ľudí, ktorí sa starajú a podporujú mládežnícky futbal. Som rád, že som sa mohol stretnúť s takými osobnosťami, akými sú Hrdlička a Javorek a taktiež s najvyššími funkcionármi BFZ. Veľmi si cením, že matrikár BFZ Pavel Príkopa ma prehovoril zúčastniť sa na tomto turnaji, na ktorom hrali dobré mužstvá. Na Attract Kerobaj som sa už zúčastnil viackrát, stále sa odohráva v kvalitnom prostredí a to je veľmi dobré znamenie. Vážim si pána Ladislava Jaborka, ktorý tento turnaj zorganizoval už po 17. raz a okolo seba má výborných ľudí. Do turnaja sme zle vstúpili, prehrou a remízou, postupne sme sa však rozohrali k dobrým výkonom. Zmenili sme totiž systém hry, najmä striedanie hráčov a podarilo sa nám ich dostať do potrebného tempa. S prvenstvom sme nerátali, o to viac nás teší,“ povedal nám dlhoročný mládežnícky tréner FC Nitra Vladimír Pucher.

Pred rokom výber Bratislavy na turnaji triumfoval, tentoraz skončil až na poslednom mieste. ,,Bol to náš druhý výber, v Bratislave dostali na rozdiel od predchádzajúceho turnaja v Brne šancu iní hráči, ich kvalita bola vyššia. Pravda, na turnaji sa prejavila naša menšia nezohratosť, ktorá sa podpísala pod celkové výsledky. Jednako zlepšovali sme sa od zápasu k zápasu, škoda, že sme urobili niekoľko neskutočných hrubých chýb. V dvoch stretnutiach sme vyhrávali, ale nezvládli sme ich koncovku. Mrzí ma, že sme skončili až na 8-mom mieste, i keď výkon nášho družstva zodpovedal lepšiemu umiestneniu.Chlapci sú však mladí, učia sa, verím, že si z turnaja odniesli veľa poznatkov. V budúcnosti musíme viac popracovať na súčinnosti herného systému celého mužstva. Boli v ňom chlapci z niekoľkých bratislavských klubov, v kádri sme mali aj dievčinu z Devínskej Novej Vsi. Možno iba prvá štvorka vyzerala zohratejšia, nebolo to tak, akoby to malo vyzerať, o rok to musí byť lepšie,“ vraví tréner výberu ObFZ Bratislava-mesto Walter Rischer. Za ObFZ Bratislava-mesto si ocenenie pre najlepšieho hráča prevzal Michal Kováč.

Samozrejme, spokojnosť nevládla ani v tábore výberu ObFZ Bratislava-.vidiek, ktorý skončil na siedmom mieste. ,,Na turnaj sme prišli s novotvoriacim výberom, dovtedy sme boli pohromade iba trikrát a absolvovali sme ešte kontrolný zraz. Chlapcom som však povedal, že ich výkonnosť stúpala od zápasu k zápasu. Pravda, je to ťažké súperiť s mužstvami, ktoré sú niekoľko rokov spolu a hrajú skoro každý víkend hodnotné medzinárodné turnaje. V prvých dvoch stretnutiach sme sa iba rozkukávali, ale odvtedy sme už neprehrali  a dostali sme iba dva góly. Vo výbere máme šikovných chlapcov, treba s nimi iba veľa pracovať, škoda, že nemáme viac kontrolných zrazov a turnajov. Pritom vo vidieku evidujeme až 700 chlapcov, takže je z čoho vyberať. Na turnaji nám citeľne chýbala jedna celá štvorka zo Senca, títo chlapci boli s trénerom Patrikom Pomichalom na sústredení v Liptovskom Jáne, s nimi by sme boli silnejší,“ povedal nám tréner ObFZ Bratislava-vidiek Patrik Volf.  Za ObFZ Bratislava-vidiek si ocenenie pre najlepšieho hráča prevzala Pavlína Hrdličková.

Predseda komisie mládeže Ivan Konečný zhodnotil turnaj takto: ,,Tento 17. ročník Attract Kerobaj mal vysokú športovú a spoločenskú úroveň, zúčastnili sa ho dobré a vyrovnané mužstvá, o postupe do semifinále a o konečnom umiestnení rozhodoval vždy  jeden gól.  Tak to bolo v súbojoch o 7. a o 3. miesto,  najviac ma teší, že kvalita turnaja z roka na rok je lepšia. Takisto som veľmi rád, že pri organizovaní takýchto turnajov máme plnú podporu výkonného výboru BFZ na čele s jeho predsedom Jurajom Jánošíkom. Preto pevne verím, že naše spoločné úsilie sa prejaví na dobrých výsledkoch na turnajoch vonku.“
Pred 17-imi rokmi sme si sadli s Paľkom Príkopom za jeden stôl a pripravili sme projekt Medzinárodného turnaja v kategórii prípravky a môžem konštatovať, že od začiatku turnaja t.j. od prvého ročníka nám každý rok na tomto turnaji hrajú výbery Bratislavy mesta, vidieka a Brna, čo je našim cieľom. Konfrontácia družstiev každým rokom rastie, čo sme videli i pri stretnutiach tohoto turnaja, ktoré boli v celku vyrovnané a vo finále potvrdili výbornú pripravenosť hráči družstvo FC Nitra. Aj z tohoto hľadiska im k prvenstvu srdečne gratulujem a tešíme sa na ďalší v poradí 18-ty ročník v roku 2016. Tak isto som rád a vyzdvihujem spoluprácu s Bratislavským futbalovým zväzom, s ktorým sme tento turnaj pripravili na vysokej športovej, ako i spoločenskej úrovni – povedal Ladislav Jaborek majiteľ firmy Attract-Kerobaj a zakladateľ spomínaného turnaja.

,,Som maximálne spokojný s týmto turnajom, ktorý z roka na rok má lepšiu úroveň.  Aj tento rok sa na ňom zúčastnili kvalitné domáce a zahraničné mužstvá. Takisto ma veľmi potešilo, že ceny odovzdávali veľké osobnosti nášho futbalu, ako páni Služanič, Horský, Javorek a Hrdlička. Propagácia bola tiež dôstojne zabezpečená, na turnaj prišla aj Bratislavská televízia. Vôbec počas celé zimného obdobia sme uskutočnili niekoľko významných turnajov, ako Bratislava Cup, Victory Cup a Attract Kerobaj.  Toto len dokumentuje naše úsilie, aby mládežnícky futbal v Bratislave a v celom našom regióne napredoval. Osobitné uznanie patrí majiteľovi firmy Attract Kerobaj, pánovi Ladislavovi Jaborkovi. Zaslúžil sa o vznik veľmi dobrého turnaja, ktorý si za tie roky vybudoval rešpekt a uznanie,“ povedal predseda BFZ Juraj Jánošík.

Zápasy v skupinách – A: Bratislava-mesto – D. Streda 1:2, góly: Kováč – Biegelbauer, Füssi. Nitra – Budapešť 1:3, Stareček – Barány 2, Mevrényi. Bratislava-mesto – Nitra 3:3, Kováč, Maková, Kaliský – Čaniga 3. D. Streda – Budapešť 2:2, Csóka, Máhr – Krausz, Bakti. Budapešť – Bratislava-mesto 5:4, Csermus 3, Mervényi, Bakti – Kaliský 2, Goča, Kováč. Nitra – D. Streda 2:0, Kereszteši, Čaniga.

Skupina B: Bratislava-vidiek – Trnava 1:5, Plavník – Lukáč 2, Žitný, Šarmír, Kramár. Brno – B. Bystrica 3:3, Holasek 2, Hluchaň – Kmoška, Puškár, Rendla. Bratislava-vidiek – Brno 1:5, Kakaš – Hluchán 2, Karpišek, Švejda, Hrdličková (vl.). Trnava – B. Bystrica 0:2, Puškár, Lukáč. B. Bystrica – Bratislava-vidiek 0:4, Volf 2, Plavník, Popelár. Brno – Trnava 0:1, Baláž.

Stretnutia o umiestnenie – 1. semifinále: MTK Budapešť – MěFS Brno 0:2, Hluchaň, Karpišek. 2. semifinále: FC Nitra – Spartak Trnava 5:0, Kereszteši, Čaniga, Stareček, Barta, Minka. O 7. miesto: ObFZ Bratislava–mesto – ObFZ Bratislava–vidiek 2:3, Hipki, Hric – Hrdličková 2, Volf. O 5. miesto: Dunajská Streda – Banská Bystrica 3:1, Végh, Csóka, Máhr – Rendla. O 3. miesto: MTK Budapešť – Spartak Trnava 3:2, Szücs, Csermus, Mervényi – Baláž, Lukáč. FINÁLE: MěFS Brno – FC Nitra 1:7 (0:1), Hluchaň – Malo, Stareček a Barta po 2, Čaniga.

Organizátori za najlepšieho brankára vyhlásili Marka Kondého z zo Spartaka Trnava, najlepším hráčom bol Filip Hlucháň z MěFS Brno a najlepším strelcom so šiestimi gólmi Marek Čaniga z FC Nitra. Ceny, poháre, diplomy a krásne torty mužstvám a najlepším hráčom odovzdali predseda BFZ Juraj Jánošík, predseda ObFZ Bratislava-mesto Ľubomír Suchý, bývalý predseda SFZ Milan Služanič, bývalý predseda BFZ Marián Horský, bývalý ligový tréner Justín Javorek, bývalý reprezentant Ivan Hrdlička, predseda komisie mládeže Ivan Konečný, mládežnícky tréner Štefan Bodnár a majiteľ Attract Kerobaj Ladislav Jaborek.

Celý turnaj, ktorý moderoval František Zelený, mal vysokú športovú a aj organizačnú úroveň. Sme veľmi radi, že poctili svojou návštevou aj ďalší páni: Štefan Krídla bývalý dlhororčný predseda DK SFZ, Ivan Kružliak predseda KR BFZ a Miroslav Bóc predseda DK BFZ. Poďakovanie patrí aj duši bratislavského mládežníckeho futbalu Palkovi Príkopovi za organizáciu celého podujatia. Poďakovať treba aj Petrovi Rybárovi, Miroslavovi Bócovi, Adriánovi Darleovi , ktorí sa starali o hostí podujatia, Jozefovi Slezákovi a Františkovi Šmidovičovi, ktorí sa starali o jednotlivé družstvá.

Pred 300 divákmi rozhodovali Mária Krčová a Martin Křivan.

Milan Valko – manažér komunikácie BFZ
Foto: Ján Luky


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI