Veľký jubilant Vladimír Randa má 80 rokov

Bývalý známy rozhodca Vladimír Randa sa v utorok 10. septembra dožíva významného jubilea 80 rokov. Stretávame sa s ním na futbalových ihriskách a tiež aj na rôznych turnajoch. Najdôležitejšie však je, že stále z neho sála sviežosť a energia. Je držiteľom strieborného  odznaku SFZ a Zlatej plakety BFZ.

Futbal začal hrávať od 6 rokov v rodnej obci Dolný Hričov, neskôr za žiakov a za dorast krajskú súťaž vo vtedajšom ŽVL Žilina. Po maturite pôsobil v TJ Sokol Dolný Hričov, kde robil aj tajomníka. Po štúdií na vysokej škole hral dva roky za Slovan Národné divadlo, ktorý sa v  roku 1958 zlúčil so Slovanom Pravda Bratislava. Počas štúdia na JSŠ, terajšie gymnázium venoval sa na škole okrem gymnastiky všetkým športom.

K rozhodovaniu sa dostal v roku 1965 a to náhodou. Robil stavby vedúceho v Pozemných stavbách. Kolega Ing. Aubrecht prišiel raz ráno za ním s tým, že popoludní sú skúšky na rozhodcu a že mohli by sme ísť skúsiť šťastie. On neskôr po inzultácii v Kalaje, okr. Galanta, kde vypomáhali, futbal nechal a v hokeji sa postupne vypracoval na ligového rozhodcu. ,,Ako rozhodca som začínal v MFZ Bratislava v rokoch 1965 -1966, v rokoch 1966 – 1968 som postúpil do MK a v rokoch 1968 – 1970 som pôsobil v II. a v I. SNL. Najkrajšie roky som zažil v II. celoštátnej lige, kde som účinkoval ako hlavný rozhodca a na I. ligu som chodil vo funkcii asistenta rozhodcu.  Počas rozhodovania som pracoval vo viacerých komisiách a to v  BFZ a SFZ. V ČSFZ som bol členom hospodárskej komisii spolu s nebohým Jozefom Hupkom z Jura, Štefanom Sapárom z Nitry a Jankom Prochádzkom zo Slovana CHZJD Bratislava. Takto som mal možnosť vycestovať na viaceré medzinárodné stretnutia nášho reprezentačného mužstva a  určite najväčší zážitok mám z MS 1982 v Španielsku. S našim národným mužstvom veľmi rád spomínam na kvalifikačný zápas ME 2012 v Moskve, kde sme na štadióne Lokomotívu Moskva 7. septembra 2010 vyhrali 1:0,“ vraví Vladimír Randa a ešte dodal: ,,Potom som  na SFZ pracoval ako tajomník Etickej komisie, ktorá bola na čele s JUDr. Kandráčom zložená z vysoko kvalifikovaných odborníkov, ale bez  udania dôvodu bola zrušená.“

Vladimír Randa dobrú kondíciu si udržuje rozhodovaním žiackych stretnutí a prípraviek. Pritom robí aj delegáta v  ObFZ Bratislava-mesto a v minulosti to bolo aj v ObFZ Bratislava-vidiek.

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a OBFZ Bratislava-vidiek sa pripájajú k početným gratulantom, oslávencovi k veľkému životnému jubileu želajú veľa zdravia, rodinnej pohody a životného optimizmu!

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI