Výber BFZ s druhým miestom na Wallking Footbal v Prahe

Veľmi pekný úspech dosiahol výber Bratislavského futbalového zväzu (BFZ) 60 +, ktorý skončil na II. ročníku MČR v Prahe na výbornom druhom mieste. Okrem striebra brali naši aj individuálne ocenenie. Najlepším strelcom turnaja sa stal bývalý slovenský reprezentant a niekdajší hráč Žiliny, Banskej Bystrice a Slovana Vladimír Kinier, ktorý strelil 12 gólov. Všetkým hráčom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu BFZ.

Na  II. ročníku Majstrovstiev Českej republiky Wallking Footbal U60+ seniorov /chodiaci futbal/ Memorial Josefa Pešiceho sa zúčastnilo 8 mužstiev. Turnaj sa uskutočnil v piatok 27. septembra 2019 na Štadióne Priateľstva Strahov v Prahe. Organizátori vytvorili dve   4-členné skupiny. V skupine A hrali výber BFZ, Senior fitnes Praha, Golden Gate Praha a Kantoři Příbram. V skupine B boli  Seniorspecial sport Teplice, Sportovní klub senior Most, Inter Senior fitnes Praha a FC Jílové.

Celkový počet družstiev sa oproti vlaňajšku zvýšil o jedno a z konečného prvenstva sa nakoniec radoval obhajca trofeje Inter Senior fitnes Praha , ktorý vo finále zdolal výber BFZ 60+ 5:1. Nadôležitejšie však bolo, že všetci účastníci strahovského šampionátu mali radosť z aktívného prežitia piatkového dňa.

,,Turnaj mal veľmi dobrú úroveň, organizačne ho výborne zabezpečil Český futbalový zväz. Hralo sa na kvalitnom ihrisku, v prvom exihibičnom zápase, ktorý bol taký ukážkový, nastúpil aj súčasný tréner českej reprezentácie Jaroslav Šilhavý. Potom prebiehal turnaj v dvoch skupinách. Vykročili sme do neho vysokým víťazstvom a aj v ďalších zápasoch sme boli úspešní. Vo finále sme prehrali aj preto, lebo sme už nevládali a ani organizácia hry nebola dobrá.  Škoda, že v druhom zápase sa nám zranil Marian Ježík a zdravotné problémy mal aj Anton Hájek. Vlado Kinier bol veľkou oporou a jednoznačne nalepším hráčom nášho mužstva. Hralo sa 2×10 minút systémom brankár a päť hráčov v poli. Striedať sa mohlo hocikedy počas prerušenej hry,“ povedal nám tréner výberu BFZ a predseda EMK BFZ Ondrej Trnovský.“Podarilo sa nám vytvoriť dobré a kvalitné družtvo pomerne v krátkom čase, ktoré potvrdilo, že futbal páni nezabudli hrať i v tomto pokročilom veku a radi sa na hracej ploche naháňajú za loptou. Nakoľko sme v minulom 1. ročníku obsadil konečné 5. miesto, tak finále turnaja  bolo veľkým úspechom. Už teraz sa tešíme na jeho tretí ročník“ povedal nám hrajúci vedúci družstva Pavel Príkopa.

Výsledky BFZ v skupine: BFZ – Senior fitnes Praha 11:1, góly: Kinier 6, Ježík 4, Bóc, BFZ –  Golden Gate Praha 1:0, Kinier, BFZ – Seniorspecial sport Teplice 2:2, Kinier 2, na pokutové kopy 3:2. Finále: BFZ – Inter Senior fitnes Praha 1:4, Kinier.

Za výber BFZ 60+  hrali: Ondrej Trnovský, Pavel Príkopa, Miroslav Bóc, Viliam Sabol, Miroslav Kucharič, Vladimír Kinier, Jaroslav Černil, Marian Ježík, Jozef Slezák, Anton Hájek, Ivan Sochor.  

Celkové poradie:

  1. Inter Senior fitnes Praha
  2. Výber BFZ U60+
  3. Senior Special Sport Teplice
  4. Golden Gate Praha
  5. SK Kantoři Příbram
  6. FC Jílové
  7. Senior fitnes Praha
  8. SK Senior Most

Foto:

 

 


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI