Víťazom 13. ročníka Referee Cup 2020 sa stal Senec a jeho priatelia

Víťazom 13. ročníka turnaja rozhodcov a delegátov Bratislavského futbalového zväzu REFEREE CUP 2020 sa stal výber Senec a jeho priatelia. V peknej športove hale v Cíferi sa odohrali kvalitné a neraz aj dramatické zápasy.

Mužstvo Senec a jeho priatelia ukázalo najlepšiu výkonnosť, keď turnajom prešlo ako nôž maslom.  S prehľadom vyhralo všetky tri zápasy a jeho manažér a zakladateľ turnaja Mihajlo Gilbert nám povedal: ,,Pred 13 rokmi som Referee Cup založil spolu s Martinom Borsányim a Vladimírom Jendrušom, ktorému sa ospravedlňujem, že som na neho zabudol. Vtedy som ešte rozhodoval v bratislavských súťažiach a rozhodcovia sa stretávali iba na rôznych seminároch.  Tak sme rozmýšľali nad tým, akoby sme si aspoň raz za rok nejako spríjemnili voľný deň a stretli sa tak aj v rámci nejakej športovej aktivity. Takto teda vznikol tento turnaj a som veľmi rád, že sa z neho stala už pekná tradícia. Dopredu sa vie, kto bude organizátorom. Hráva sa v Bratislave, Malackách, Pezinku. Žiaľ, v Senci nemáme vyhovujúcu halu, preto keď sme organizátormi turnaja, hrávame v jeho blízkom okolí. Či už v Tomášove, 10. ročník sme organizovali v lete a teraz sme ho prvý raz odohrali v Cíferi. Aj touto cestou sa chcem poďakovať tejto obci a jeho starostovi Marošovi Saganovi, ktorý nám veľmi vyšiel v ústrety. Tento 13. ročník bol tiež vydarený a ešte k tomu ho umocnilo naše víťazstvo Senec a jeho priatelia  Každý chce vyhrať a boli aj také ročníky, keď o víťazovi rozhodlo lepšie skóre.“ Zaujímavé je tiež, že Adam Somoláni na Referee Cup získal už sedem prvenstiev, tri s výberom Bratislavy a štyri s výberom Senec a jeho priatelia.

Mužstvo Pezinka tiež zaujalo dobrou hrou a preto jeho manažér Roman Farkaš ocenil druhé miesto: ,,Vzhľadom k tomu, že sme mali mužstvo s najstarším vekovým priemerom vystužené dvomi mladými vysokoškolákmi a nádejnými rozhodcami, Marekom Farkašom a Martinom Turanským, ktorí toho najviac nabehali, tak môžem byť spokojný s druhým miestom. V bráne sme mali istotu Martina Orlického a vpredu sa zaskvel niekoľkými gólmi Marián Fischer. Bol som tu ako náš kľúčový hráč, lebo som mal kľúče od šatne,“ vtipne poznamenal Roman Farkaš.

Referee Cup 2020 pozorne sledoval aj Ivan Kružliak st., predseda KRaD BFZ. ,,Vidieť, že nastupuje nová generácia rozhodcov, mužstvá svoje kádre omladzujú a podujatie už získava taký profesionálny štatút. Príprava na turnaj zo strany všetkých štyroch výberov je už oveľa zodpovednejšia, ukázali dobrú fyzickú pripravenosť. V minulosti sa stávalo, že súťaživosť prerástla až do určitej agresivity medzi niektorými jednotlivcami. V tomto 13. ročníku všetko prebehlo v duchu  fair-play. Víťazstvo Senca je zaslúžené, aj keď troška mi vadí, že vo svojom strede mal niekoľkých naturalizovaných hráčov. Organizačne tiež všetko bolo na dobrej úrovni, kvalitná hala v Cíferi ma príjemne prekvapila, rozhodcovia tiež zvládli svoje úlohy, takže tento ročník určite patrí medzi vydarené. A verím, že bude neustále napredovať.“

Na turnaj sa prišli pozrieť aj Juraj Jánošík, predseda BFZ, Miroslav Baxa, predseda ObFZ Bratislava-vidiek, Ján Farbula, vedúci sekretár BFZ, Ivan Kružliak, predseda KRaD BFZ, František Košičár, predseda komisie delegátov SFZ, Miroslav Bóc, predseda DK BFZ  a ďalší funkcionári.

Na spoločenskom vyhodnotení v reštaurácii Lipa Mihajlo Gilbert privítal všetkých prítomných a osobitne Juraja Jánošíka, predsedu BFZ, ktorý povedal: ,,V prvom rade želám vám všetko dobré v novom roku. Som rád, že tradícia tohto kvalitného turnaja pokračuje a že  si nielen dobre zahráte, ale aj posedíte a vychutnáte tieto vzácne chvíle. BFZ komisii rozhodcov a delegátov venuje veľkú pozornosť a teší ma, že ju dobre vedie jeho predseda Ivan Kružliak st.“ Mihajlo Gilbert odovzdal Jurajovi Jánošíkovi diplom ako poďakovanie za účasť na Referee Cup 2020 a také isté diplomy dostali aj niekoľkí ďalší rozhodcovia.

Organizátori za najlepšieho brankára vyhlásili Mateja Choreňa z mužstva Senec a jeho priatelia, najlepším hráčom sa stal Milan Kardelis z Pezinka a najlepším strelcom  bol Pavol Hrnčiar zo Senca. Víťazné mužstvo Senec a jeho priatelia okrem pohára za prvenstvo dostalo ešte aj Putovný pohár, ďalšie tri mužstvá tiež obdržali pekné poháre.

Rozhodovali Mária Krčová, Igor Kočický a Mário Belavý. Na budúci rok sa Referee Cup uskutoční v Pezinku.

Výsledky: Senec – Malacky 4:0,  Pezinok – Bratislava 2:1, Bratislava – Senec 1:5, Malacky – Pezinok 2:3, Senec – Pezinok 4:1,  Malacky – Bratislava 2:4.

Konečné poradie

1, Senec a jeho priatelia 9 bodov

2, Pezinok 6

3,Bratislava 3

4,Malacky 0

 

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI