Predseda BFZ Juraj Jánošík odovzdal Ľudovítovi Cvetlerovi Zlatý odznak SFZ

Pred zápasom 2. kola III. ligy ŠK Bernolákovo – OFK Dunajská Lužná sa uskutočnila pekná slávnosť. Predseda  BFZ Juraj Jánošík odovzdal zlatý odznak SFZ, plaketu, Pamätnicu Bratislavského futbalového zväzu a pero rodákovi z Bernolákova, striebornému olympionikovi z Tokia 1964, víťazovi PVP  z roku 1969 a dlhoročnému hráčovi ŠK Slovan Bratislava  Ľudovítovi Cvetlerovi.

Ku gratulantom sa pridali Tibor Jančula, bývalý slovenský reprezentant, majster Rakúska a Slovenska, Martin Mravec, prezident ŠK Bernolákovo a Andrej Mravec, kapitán ŠK Bernolákovo. Ľudovít Cvetler od týchto pánov dostal darčekový kôš, upomienkové predmety a tričko ŠK Bernolákovo. ,,Toto ocenenie som si mal prevziať  už koncom roka 2018 k svojim 80. narodeninám, ale vtedy som sa zo zdravotných dôvodov na konferencii SFZ nezúčastnil. Potom sa hľadali rôzne termíny, kde by mi odovzdali Zlatý odznak SFZ, až sa našiel tento tu v mojom rodisku. Samozrejme, som veľmi rád  a dojatý z tohto ocenenia,  dostanú ho iba ozaj výborní hráči, ktorí vo svojej kariére skutočne aj niečo veľké dosiahli. Bývam síce v Bratislave, ale v Bernolákove mám záhradu, takže pokiaľ môžem, tak sa vždy prídem pozrieť na domáce majstrovské zápasy ŠK,“ povedal nám Ľudovít Cvetler, ktorý v našej lige (Slovan, Zbrojovka Brno) odohral 300 zápasov a dal 80 gólov. Keby sme zarátali tri ročníky v belgickom Standarde Liége, bol by jednoznačne v klube stovkárov.

,,Ľudovít Cvetler patrí medzi výrazné osobnosti československého a slovenského futbalu. A tiež bol v mužstve Slovana, ktoré vyhralo PVP.  Už pred rokom a pol mal na decembrovej konferencii SFZ dostať Zlatý odznak, potom sa termíny odovzdania neustále posúvali. Som však rád, že aj funkcionári ŠK Bernolákovo nám podali pomocnú ruku a nakoniec sme mohli oceniť výborného futbalistu a rodáka z tejto obce. Takýchto ľudí, ako je Ľudovít Cvetler si treba vážiť a teší ma, že sme s ním prežili pekný a  vydarený podvečer,“ hovorí Juraj Jánošík, predseda BFZ.

,,Potešilo ma, že táto pekná udalosť sa uskutočnila na našom štadióne Jána Popluhára, pomenovanom po skutočnej legende československého a slovenského futbalu, ktorý v roku 2000 bol vyhlásený za futbalistu storočia na Slovensku. Zakaždým budeme takéto akcie podporovať, Ľudovít Cvetler je tiež veľká osobnosť nášho futbalu a vždy ho radi privítame medzi nami. Ján Popluhár, Ľudovít Cvetler a Tibor Jančula, rodáci z Bernolákova sú veľkým vzorom a inšpiráciou pre našich mladých futbalistov,“ vraví Martin Mravec, prezident ŠK Bernolákovo.

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI