PROJEKT EURÁ Z EURA

Slovenský futbalový zväz v týchto dňoch predstavil nový projekt pre amatérske kluby EURÁ Z EURA. Aj týmto spôsobom sa chce podeliť o finančné prostriedky, ktoré získal slovenský futbal za postup na EURO 2020.

Kto môže požiadať o podporu a aké sú podmienky? Medzi uchádzačov môžu byť zaradení tí žiadatelia, ktorí majú v súťažiach SFZ, RFZ alebo ObFZ minimálne jedno mládežnícke družstvo v aktuálnej sezóne 2021/2022. Pri žiadostiach sa budú akceptovať aj spojené družstvá futbalových klubov, a to na oboch stranách.  Výška finančnej podpory na jeden projekt je od 10 000 eur do 50 000 eur. Uchádzač musí  zároveň projekt spolufinancovať minimálne 25 percentami z celkovej sumy projektu. Finančný príspevok musí byť viazaný napr. na výstavbu alebo obnovu tréningových ihrísk a plôch s prírodnou alebo umelou trávou, hlavných hracích plôch futbalových ihrísk a štadiónov, výstavbu a rekonštrukciu tribún, športového zázemia (šatne, sociálne priestory, regenerácia, posilňovňa), na nákup a inštaláciu zavlažovacích systémov, vybudovanie osvetlenia hracích plôch atď…  Konkrétny postup pre žiadateľov je nasledovný: V pondelok 29. novembra 2021 sa spustí prihlasovanie – to znamená registrácia formou elektronického formulára, ktorý nájdete na webovej stránke  https://sfz.egrant.sk/.  Do 10. januára 2022 musí žiadateľ predložiť svoj projekt a výsledky zverejní SFZ do 15. marca 2022. Podrobné informácie a pokyny k obsahu predkladaných projektov nájdete na stránke SFZ – EURÁ Z EURA.

Upozornenie: Cieľom projektu Eurá z Eura je podporiť amatérsky futbal s dôrazom na deti a mládež, preto o podporu nemôžu požiadať  profesionálne futbalové kluby z Fortuna ligy a II. futbalovej ligy mužov.


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI