Turnaj GENERALI CEE Cup 2014

Turnaj GENERALI CEE Cup predstavuje špičkové mládežnícke futbalové tímy U19 z najvyšších národných líg zemí (nielen) strednej a východnej Európy.

GENERALI CEE Cup ponúka klubom a ich hráčom skvelú príležitosť zmerať si sily v náročnej predsezónnej súťaži.
Rozvoj mládeže v regióne je na rýchlom vzostupe a je tu veľa potencionálnych talentov, ktoré boli práve na GENERALI CEE Cupe v Prahe. Turnaj samotný je tiež o rešpekte, fair play a zdravej súťaživosti.
GENERALI CEE Cup sa konal tradične v Prahe a prebiehal po dobu jedného týždňa, ktorý priniesol úžasné zážitky pre všetkých zúčastnených, najmä však pre víťazný tým, ktorý si domov odniesol špeciálne navrhnutú GENERALI CEE Cup trofej.
Turnaja sa zúčastnilo celkom 12 špičkových tímov ( FK Sarajevo, F.S.V. Frankfurt, FC ETO Györ, Juventus Bukurešť, FK Mladá Boleslav, Red Star Belehrad, SK Slávia Praha, AC Sparta Praha, AS Trenčín, Vasas Kubala Academy Budapešť, Bohemians 1905, FA Wisla Krakow), rozdelených do 4 skupín, v ktorých bojovali o to, kto sa stane šampiónom GENERALI CEE Cup 2014.
Hralo sa na štadiónoch: Veľký štadión Strahov – akadémia AC Sparta Praha, Športareál – Praha Satalice, Štadión Xaverov – akadémia Slávia Praha, Štadión FK Admira Praha a Bohemians 1905.
Turnaja sa zúčastnili aj rozhodcovia BFZ – Dávid Bláha, Lukáš Koštrna a Roman Smirnov.
Po intenzívnom futbalovom týždni bol GENERALI CEE Cup 2014, medzinárodný futbalový turnaj najlepších mládežníckych tímov (do 19 rokov) zo strednej a východnej Európy, zakončený za dramatických okolností.
Po otvorení brán, v stredu 30. júla 2014 v deň veľkého finále, sa nad slávnym štadiónom Bohemians 1905 začali sťahovať čierne mraky. Všetkým bolo jasné, že sa ihrisko pomaly, ale iste stáva podmočeným poľom a o veľkom finále sa začalo pochybovať. Po niekoľko hodinovom jednaní, prebiehajúcom medzi organizátormi, tímami a vedením štadiónu bolo jasné, že zápas musí byť odložený. Všetci museli čakať na ďalšie rozhodnutie do rána a dúfať, že finálový zápas dvoch tímov Györ ETO FC a AS Trenčín bude môcť byť odohraný ešte pred ich odjazdom domov. Finále 4. ročníka GENERALI CEE Cup, sa nakoniec odohralo vo štvrtok 31.júla 2014 o 9,50 hod. Hlavným rozhodcom bol bulharský rozhodca Yavor Kuzmanov, asistenti Dávid Bláha a Lukáš Koštrna a štvrtý rozhodca zo Švajčiarska Gianmarco Coluccia.
Tím Györ ETO FC obhájil titul druhý rok po sebe.
Turnaj GENERALI CEE Cup sa zameriava na “úctu”, “fair play” a “súťaživosť ”, všetky aspekty, ktoré sú veľmi dôležité pre dnešných mladých futbalových hráčov.


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI