Skvelé predstavenie ,,Rozhodcovia“ sa stretlo s veľkým ohlasom

Veľmi pekný a vydarený večer strávila v pondelok 20. októbra veľká rodina Bratislavského futbalového zväzu (BFZ) na divadelnom predstavení ,,Rozhodcovia“, ktoré sa uskutočnilo v DK Ružinov. Podujatie bolo určené nielen pre rozhodcov, delegátov a zväzových funkcionárov, ale rovnako aj pre ďalších členov našej futbalovej rodiny – klubových funkcionárov, hráčov a fanúšikov. O zábavu sa postarali dvaja herci súboru Slovenského národného divadla Vladimír Kobielsky, Branislav Bystriansky a mladý talentovaný herec Peter Brajerčík v hre maďarského dramatika Zoltána Egressyho, ktorá pre svoju jedinečnú tému a spracovanie čoskoro zaznamenala úspech a expandovala za hranice.

,,Bola to veľmi dobrá akcia, stále totiž hovorím, že ku športu patrí aj kultúra. Som veľmi rád, že Tomáš Maretta prišiel s touto myšlienkou niekedy v letných mesiacoch. Spolu sme si sadli so sekretárkou BFZ Darinou Ščibranyovou, urobili sme nejaký návrh a teší ma, že toto dielo sa vydarilo, ľudia sa dobre zabavili, určite boli spokojní s týmto kultúrnym podujatím. Máme pred sebou ďalšie akcie, pripravujeme halové turnaje žiakov a zimné turnaje BFZ seniorov a dorastu. Posunuli sme vyhlásenie Jedenástky roka aj s ocenením jubilantov z decembrového termínu na januárový. Bude to 23. januára 2015, Výkonný výbor BFZ rozhodol, že sa uskutoční prvý reprezentačný ples BFZ a zároveň aj vyhlásenie Jedenástky roka najlepších hráčov, rozhodcov, funkcionárov a myslím si, že táto akcia bude mať tiež podobný nádych. Chcel by som týmto pozvať všetkých na 23. január 2015 do bratislavského hotela Holiday Inn, kde sa uskutoční tento ples. Vstupenka stojí 50 eur, v jej cene je večera, káva, zákusok, víno, nealko nápoje, po polnoci občerstvenie, studené misy, guláš, bude tam bohatý program s dvomi hudobnými skupinami. Jednoducho každý si na svoje príde, vo veľkej sále bude 250 ľudí,“ vraví predseda BFZ Juraj Jánošík.

,,Celé to vzniklo tak, že prišiel nápad ísť do Rožňavy na toto predstavenie, keďže však toto mesto je ďaleko, napadlo ma, prečo by oni nemohli prísť do Bratislavy. Tak som sa na facebooku spojil s hercom Vladom Kobielskym, ktorý mi dal kontakt na manažérku predstavenia a rýchlo sme sa dohodli. Najskôr mal byť júnový termín, ale lepšie sa nám pozdával tento októbrový, aby všetko klaplo. Bolo vypredané, takže som veľmi spokojný, ľudia prejavili o toto predstavenie veľký záujem, v sále sa tiesnilo 170 návštevníkov. Verím, že táto myšlienka padla na úrodnú pôdu, už v januári budúceho roka sa uskutoční ďalšie veľké spoločenské stretnutie a to prvý reprezentačný ples BFZ. Ide nám o to, aby sa ľudia stretli, porozprávali, tréneri, hráči, funkcionári si predsa majú o čom povedať, futbal prináša totiž strašne veľa tém,“ povedal nám Tomáš Maretta, rozhodca IV. ligy a hlavný organizátor tejto akcie. ,,V divadle som bol asi po pätnástich rokoch, s predstavením som veľmi spokojný, takisto aj s jej tematikou, herci predviedli špičkový výkon. Som teda veľmi rád, že sa také niečo zorganizovalo. Pochádzam zo stredného Slovenska, tam robím aj funkcionára v klube TJ Družstevník Hôrky, musím teda tiež niečo podobné navrhnúť aj v tejto dedine, navyše ľudia si podebatovali pri konci sezóny o všetkom možnom,“ zdôraznil predseda komisie marketingu a partnerov BFZ Dušan Chvíla.

O svoje dojmy z predstavenia sa s nami podelil aj známy herec Branislav Bystriansky. ,,Niekedy na jar sme boli v Tajove hrať v divadle, ktoré patrí futbalistovi Vraťovi Greškovi a tam sme tiež našli rovnako žičlivé prostredie. Táto hra, ktorá sa preložila, je od vynikajúceho maďarského autora, samozrejme, futbal je tam prvoradý, ale hovorí sa v nej aj o rôznych ľudských osudoch, ako každý z nich prežíva svoj život, čo ich spája a tiež aj rozdeľuje. Hralo sa nám dobre, do nášho výkonu sme dávali celú svoju energiu, divák si zaslúži nejakú pridanú hodnotu. Obecenstvo bolo výborné, mali sme pocit, že sa veľmi dobre bavilo, lebo téma mu bola blízka, strávili sme príjemný večer.“ Talentovaný Peter Brajerčík vyslovil takýto názor: ,,Ono je to také vďačné , keď ľudia vedia, o čom bude predstavenie a my máme vždy takú trému a rešpekt, pretože sme profesionáli, že ako to posúdia, lebo my nie sme rozhodcovia. Hralo sa nám dobre pred skvelými a prajnými divákmi, ten smiech a potlesk stáli za to. Som veľmi rád, že sme sa predstavili takej širokej futbalovej obci. Herecké a športové výkony sú vždy najlepšie, keď sa podávajú pred plným hľadiskom a v úžasnej atmosfére.“

Milan Valko – manažér komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI