Konferencia BFZ po otvorenej diskusii schválila novelizáciu stanov

Vo štvrtok 23. septembra sa v kongresovej sále hotela Nivy uskutočnila riadna konferencia Bratislavského futbalového zväzu (BFZ). Zo 65 pozvaných delegátov, 40 z ObFZ Bratislava-vidiek a 25 z ObFZ Bratislava-mesto bolo prítomných 53.  Z vidieka 33 a z mesta 20. Za predsedníckym stolom sedeli Juraj Jánošík, predseda BFZ, Ľubomír Suchý, predseda ObFZ Bratislava-mesto, Miroslav Baxa, predseda ObFZ Bratislava-vidiek, Lukáš Pitek, vedúci Legislatívno-právneho oddelenia SFZ, Ján Farbula, vedúci sekretár BFZ, Janka Škreková, sekretárka BFZ a Kamil Kyselica, predseda RK ObFZ Bratislava-vidiek, ktorý viedol rokovanie. Medzi hosťami boli aj ľudia s predchádzajúcimi osobnými väzbami na BFZ – bývalí predsedovia BFZ Vladimír Wänke a Andrej Machovič.

Program plynule postupoval po jednotlivých bodoch, Lukáš Pitek vo svojom krátkom príhovore zdôraznil, že SFZ vníma BFZ ako dôstojného partnera v rámci hierarchie štyroch regionálnych zväzov a takisto ocenil veľmi dobrú spoluprácu medzi prezidentom zväzu Jánom Kováčikom a  predsedom BFZ Jurajom Jánošíkom.

Na konferencii ocenili Strieborným odznakom SFZ Miroslava Baxu, Jána Blechu, Borisa Kitku a Milana Lônčíka. Bronzový odznak SFZ obdržal Branko Kovačič. K životnému jubileu pamätné plakety BFZ dostali títo páni: Ondrej Trnovský 70 rokov, Ľubomír Suchý 60 rokov a Radoslav Šimonič 50 rokov.

Juraj Jánošík predniesol tradičnú hodnotiacu Správu o činnosti BFZ a VV BFZ od ostatnej konferencie v roku 2019. Správa zahŕňala činnosť zväzu, odborných komisií i prácu ľudí na všemožných futbalových úrovniach. Delgátom takisto dal do pozornosti personálne zmeny na BFZ – Miroslava Richárika vystriedal na pozícii predsedu ŠTK Dušan Štofík. Náročnú funkciu predsedu KRaD po Ivanovi Kružliakovi st. prevzal Pavol Páchnik, Novým predsedom komisie mládeže sa stal Marek Porvazník, ktorý tak nahradil Alexandra Telekyho.

,,Mrzí ma, že v tomto ťažkom období sa neuskutočnil hodnotný turnaj Danubia Moravia Cup za účasti našich družobných zväzov, ktorý sme posunuli na budúci rok. Na druhej strane ma  teší, že známy tréner Boris Kitka sa stal ambasádorom mládeže BFZ a veľkú radosť mám aj z vystúpenia našich mládežníckych výberov. Na 19. ročníku Memoriálu Františka Harašty na Južnej Morave výber BFZ U17 skončil prvý. V auguste sa naše futbalistky WU 15 nestratili v náročnej konkurencii na 1. ročníku Kouba Cupu v ČR a obsadili 4. miesto. Na Memoriáli Jaroslava Sommernitza na južnej Morave naši chlapci U17 uspeli v konkurencii Juhomoravského kraja, KFS Plzeň a KFS Vysočina, keď vyhrali všetky tri zápasy. Mládežnícke turnaje veľmi podporujeme po všetkých stránkach. Pre futbal bolo dobré, že v najvyšších regionálnych súťažiach sme odohrali aspoň polovicu minulého ročníka.“

V ďalšej časti J. Jánošík hovoril o dotáciách zo SFZ. Od roku 2018 na infraštruktúru štadiónov išlo 950 tisíc eur. Jednotlivé výkonné výbory obidvoch oblastí predložili na BFZ svoje žiadosti o dotácie a tie boli schválené. ŠK Slovan bola na nový trávnik schválená dotácia 100 tisíc eur. Predsedu mrzí, že BFZ stále nemá svoje sídlo, naďalej funguje v prenajatých priestoroch, ale verí, že sa situácia čoskoro zmení v prospech nášho zväzu.

Pred schválením Stanov BFZ sa rozprúdila podnetná diskusia s príspevkami či už funkcionárov, hostí i samotných delegátov klubov. Odznelo tu viacero zaujímavých podnetov p. Palenčára, p. Suchého, p. Adamčiaka či p. Derkaya.

Nakoniec po takmer dvoch hodinách delegáti konferencie schválili novelizáciu stanov BFZ v plnom znení, ako boli predložené. Za ObFZ-mesto z 18 prítomných delegátov boli 13 za schválenie stanov, traja proti a dvaja sa zdržali hlasovania, za ObFZ Bratislava-vidiek všetkých 29 delegátov podporilo schválenie stanov, čo je 100 % percent.

,,Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za trpezlivosť, že sme to zvládli, skutočne sme sa zas posunuli niekde ďalej. Prajem vám, aby sme boli zdraví, aby sme dokončili všetky súťaže a nech máme radosť z dobrého futbalu,“ povedal na záver konferencie Juraj Jánošík.

 

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI