Výber BFZ U16 sa predstaví na memoriáli Petra Dubovského

ŠK Slovan Bratislava každoročne organizuje Memoriál Petra Dubovského vždy v čase jeho nedožitých narodenín, aby sme si spoločne pripomenuli pamiatku nielen vynikajúceho futbalistu, ale predovšetkým skvelého človeka. V roku 2017 je na programe už 17. ročník tohto tradičného podujatia. Kým v prechádzajúcich ročníkoch na Memoriáli súperili družstvá prípraviek, tento rok sa o cennú trofej pobije šesť výberov v kategórii mladšieho dorastu (U16).

Popri domácom výbere ŠK Slovan Bratislava prijali pozvánku zahraničné mužstvá Legia Varšava (Poľsko), Crvena zvezda Belehrad (Srbsko), SK Slavia Praha (Česko), slovenský klub FC Nitra a Výber Bratislavy (najlepší hráči v kategórii U16 v súťažiach spadajúcich pod BFZ). Šesť tímov je rozdelených do dvoch trojčlenných skupín, v ktorých sa súperi stretnú každý s každým, jeden zápas bude trvať 2 x 35 minút. Súboje základných skupín sa odohrajú v sobotu 13. mája na hlavnej hracej ploche štadióna Pasienky.

Nedeľa už bude patriť súbojom o konečné umiestnenie, ktoré sa taktiež uskutočnia na hlavnom ihrisku na Pasienkoch. Víťazi základných skupín si zahrajú vo finále a zvyšné mužstvá podľa svojho umiestnenia o bronz, resp. piate miesto. Vstup pre fanúšikov na zápasy je voľný. Súboj o 3. miesto a finále zároveň odvysiela v priamom prenose televízia 213, ktorá je hlavným partnerom podujatia.

Pri pohľade na zoznam zúčastnených tímov je jasné, že na Pasienkoch zvedú súboje špičkové mládežnícke výbery zo strednej a východnej Európy. Mladší dorast belasých sa bude v silnej konkurencii snažiť nadviazať na doteraz vydarenú sezónu. Zverenci Vladimíra Gálu, ktorý v minulej sezóne doviedol vtedajšiu kategóriu U16 k majstrovskému titulu, zatiaľ vo svojej ligovej súťaži dominujú a vedú ju s vysokým náskokom pred Trnavou.

Na Memoriál vás srdečne pozývame!

Rozdelenie základných skupín:

Skupina A:
ŠK Slovan Bratislava, Legia Varšava, Výber Bratislavy

Skupina B:
Crvena zvezda Belehrad, SK Slavia Praha, FC Nitra

Program základných skupín (v sobotu 13. mája):

Skupina A:
09:30 ŠK Slovan Bratislava – Legia Varšava
12:30 Legia Varšava – Výber Bratislavy
16:00 Výber Bratislavy – ŠK Slovan Bratislava

Skupina B:
11:00 Crvena zvezda Belehrad – SK Slavia Praha
14:30 FC Nitra – Crvena zvezda Belehrad
17:30 SK Slavia Praha – FC Nitra

Program vyraďovacej časti (v nedeľu 14. mája):

10:00 zápas o 5. – 6. miesto
11:45 zápas o 3. – 4. miesto
13:30 finále
15:00 odovzdávanie cien

 

Zdroj: www.skslovan.com


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI