FC Nový Život si odniesol pohár za víťazstvo v ZT seniorov

Finálový zápas zimného turnaja BFZ seniorov sa odohral za slnečného počasia v nedeľu 4.3. s výkopom presne na pravé poludnie na štadióne FC Petržalka.

Tento rok sa do turnaja prihlásilo 18 mužstiev, rozdelených do troch skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým a do semifinále sa prebojovali ich víťazi a najlepší z 2. miesta. Finále si po úspešnom semifinále zahrali tímy FK Slovan Ivanka pri Dunaji a FC Nový Život, tradiční účastníci zimného turnaja. Svoju pozíciu obhájili výbornými výsledkami aj v tomto ročníku – s výnimkou jedného sa obom podarilo na ceste do finále vyhrať všetky zápasy.

Na štadión FC Petržalka si v nedeľu na rozhodujúci zápas našlo cestu do 100 divákov, ktorí sa nenechali odradiť ani stále chladným počasím. Viac fanúšíkov bola na strane Nového Života, ktorý sa im odvďačil víťazstvom vďaka jedinému gólu Zoltána Németha v 35. minúte. Rozhodcovské trio Filip Malárik, Daniel Dujava a Lukáš Lauer svoju úlohu zvládlo k spokojnosti.

ZT Seniorov 2018 1

ZT Seniorov 2018 2

ZT Seniorov 2018

Marián Tibenský, tréner FC Nový Život, si napriek veľkej radosti uvedomoval aj nedostatky vo výkone jeho zverencov. „Z víťazstva sa teším, ale prvý polčas sme nehrali dobre. Chýbali nám 3 – 4 hráči, na čo sa nevyhovárame, ale cítili sme to. Chyby sme robili najmä v obrane, musím pochváliť brankára Martina Haragu, ktorý nás počas celého zápasu podržal, veď Ivanka mala štyri čisté gólové šance, takže všetko mohlo byť inak…“ S úrovňou turnaja je spokojný, ale v budúcnosti by privítal ešte silnejšiu konkurenciu. „Dobré boli hlavne posledné dva zápasy, semifinále s Mostom pri Bratislave, minuloročným víťazom, a finále s Ivankou pri Dunaji. Chcelo by to ešte viac kvalitných účastníkov. Dúfam, že v ďalších ročníkoch sa práve takí pripoja.“

Plán na jarnú časť 5. ligy Juh v rámci ZsFZ, v ktorej je Nový Život na 1. mieste s 11- bodovým náskokom, je jasný. “Ak by som povedal, že nechceme vyhrať súťaž, klamal by som. Minulý ročník sme obsadili prvú priečku, ale do vyššej súťaže sme napokon nešli. Uvidíme, ako sa tento raz vyjadria akcionári klubu, ale ako tréner by som samozrejme chcel ísť vyššie.”

Tréner FK Slovan Ivanka pri Dunaji Ľubomír Paraska hodnotí turnaj pozitívne. „Podmienky, ihriská, atmosféra boli dobré. Takýto turnaj je pre všetkých prospešný. Každý týždeň sme odohrali zápas na umelej tráve na Pasienkoch. Kvalita súperov sa zvyšovala každým zápasom. Na budúci týždeň náš čaká prvé kolo súťaže a naň sa sústredíme. Teraz nám ešte chýbali hráči, dúfam,, že do jarnej ouvertúry už budeme v plnej sile.“ Cieľ tímu na jar je jasný: „Mať viac bodov ako na jeseň (smiech).


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI