Známe sú termíny finále Pohára BFZ, Superpohára i nového ročníka III. a IV. ligy

V stredu 7. marca sa v Aule Domu športu uskutočnil tradičný aktív Športovo-technickej komisie BFZ pred začiatkom jarnej časti súťažného ročníka 2017/2018. Viedol ho predseda ŠTK Miroslav Richtárik a zúčastnili sa na ňom predseda BFZ Juraj Jánošík, vedúci sekretár BFZ Ján Farbula, predseda DK Miroslav Bóc, matrikár a organizačný pracovník Pavel Príkopa a nový člen ŠTK Marián Králik, ktorý bude mať na starosti IV. ligu.

Aktív BFZ 07032018

,,Zišli sme sa tu preto, aby sme si povedali čo nás čaká v jarnej časti a tiež v novom ročníku 2018/2019. V prvom rade vám ďakujem za jesennú časť, ktorá sa odohrala bez problémov. Cez tento víkend by sa mala začať III. a IV. liga, lenže žiaľ, veľká zima a snehová nádielka sa podpísala na kvalite ihrísk, ich spôsobilosti a preto väčšina stretnutí bude odložená. V III. lige hlási dobré ihrisko iba ŠK Báhoň, takže by sa mohol uskutočniť jeho súboj s TJ Rovinka. Pokiaľ by do konca týždňa nepršalo, tak by sa dali odohrať aj stretnutia FK Rača – Slovan Ivanka pri Dunaji a FC Rohožník – FK Vajnory. Vo IV. lige je podobná situácia, zohrať by sa mohli iba zápasy TJ Záhoran Jakubov – TJ Čunovo, FC Malacky – MŠK Kráľová pri Senci a otvorený je súboj ŠK Závod – CFKPezinok-Cajla. Všetky odložené stretnutia 16. kola by sa odohrali 3. a 4. apríla,“ vraví predseda ŠTK.

Aktív BFZ 07032018 1

M. Richtárik ďalej povedal, že finále jubilejného 25. ročníka Pohára BFZ bude 6. júna, nový ročník III. a IV. ligy 2018/2019 sa začne 10. a 11. augusta. Pre úplnosť dodávame, že nová sezóna Fortuna ligy a II. ligy začne už 21. júla. Zatiaľ ešte nie sú známe termíny nového ročníka 1. kola Slovnaft Cupu, ktorý si získava čoraz väčšiu popularitu a mužstvá z nášho regiónu hrajú v ňom dôstojnú úlohu. Z prostriedkov SFZ na prvé kolá domáce mužstvo dostane dve a hosťujúci tím jednu Adidasovú loptu. Je to pre nich taká satisfakcia, aby za to niečo mali. Pokiaľ konferencia odsúhlasí teraz v júni, alebo o rok, tak by sa mali znova vytvoriť dve III. ligy a to buď od ročníka 2019/2020, alebo od sezóny 2020/2021. Boli by to dve dobré konfrontačné súťaže.

Aktív BFZ 07032018 2

Juraj Jánošík v mene vedenia BFZ pozdravil všetkých prítomných funkcionárov a zaželal im, aby sa im v jarnej časti splnilo všetko, čo si dali za cieľ a aby sa odohrali dobré a zaujímavé zápasy v duchu fair-play. ,,Nedávno sa uskutočnil seminár rozhodcov a delegátov, obidva mali vysokú úroveň. Myslím si, že komisia rozhodcov pod vedením Ivana Kružliaka pracuje veľmi dobre. Tento rok Superpohár medzi víťazom Pohára BFZ a JmKFS sa uskutoční na území BFZ. Býva pravidlom, že náš víťaz máva výhodu domáceho prostredia. Tak to bolo v prípade Slovan Ivanka pri Dunaji a ŠK Báhoň. Znova sa schvaľujú dotácie pre kluby, ktoré si dali žiadosti a VV SFZ na svojom zasadnutí v pondelok 12. marca sa bude nimi zaoberať,“ hovorí J. Jánošík.

Ján Farbula vyzval všetkých prítomných, aby pravidelne sledovali úradné správy na webovej stránke BFZ, kde sú všetky rozsiahle informácie, čo sa týka DK, ŠTK, oznamov, kedy sa konajú školenia a všetkých ďalších vecí. Sú tam emailové a kontaktné adresy na konkrétne osoby a z toho miesta ich vedúci sekretár BFZ ešte raz žiadal, aby úradným správam venovali potrebnú pozornosť! ,,Takisto pokiaľ ste boli na E-shope SFZ v tomto roku, tak je možnosť predaja Pamätnice Bratislavského futbalového zväzu. Môžte prísť na zväz, kúpiť si ju a zároveň aj predať fanúšikom počas vašich stretnutí. Je to vyše 300-stranová publikácia,“ hovorí J. Farbula. Pridal ešte aj jednu zaujímavosť k Superpoháru. V stredu mal stretnutie s predstaviteľmi Juhomoravského futbalového zväzu a na ňom sa dohodli, že Superpohár medzi víťazom Pohára BFZ a JmKFS sa uskutoční v sobotu 3. augusta na ihrisku nášho víťaza.

Aktív splnil svoje poslanie, mal plynulý a pokojný priebeh, každý kto sa ho zúčastnil, sa dozvedel všetko potrebné.

Milan Valko – manager komunikácie BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI