Igor Kočický sa rozlúčil s úspešnou rozhodcovskou kariérou

Pred zápasom posledného 30. kola III. ligy FC Petržalka – Lokomotíva Devínska Nová Ves vedenie nášho zväzu, predseda BFZ Juraj Jánošík, predseda KRaD Ivan Kružliak a predseda ObFZ Bratislava-mesto Ľubomír Suchý odovzdali pamätnú plaketu známemu a úspešnému rozhodcovi Igorovi Kočickému, ktorý sa lúčil so svojou dlhoročnou a úspešnou kariérou v najvyšších dvoch regionálnych súťažiach, v III. a IV. lige.

Kočický, Kružliak, Jánošík, Suchý-1

,,Rozhodovanie mi v mojom živote dalo strašne veľa po spoločenskej a športovej stránke.  Získal som veľa priateľov po celom Slovensku, futbalový život či už na pozícii hráča, trénera, funkcionára a rozhodcu prináša veľa zaujímavých situácií. Som veľmi rád, že som bol súčasťou veľkej rozhodcovskej rodiny. Na túto dráhu ma prehovorili páni Tóth, Očenáš, Bóc, Smolák a ďalší. Ani sekundu som neváhal, išiel som do toho s veľkou vervou,“ vraví Igor Košický.

Vo futbale tiež dosiahol celkom slušné úspechy. ,, S Interom som sa stal majstrom ČSSR a Slovenska v staršom doraste pod vedením výborných trénerov Karola Kögla a Milana Hricu. Bol som aj v reprezentácii žiackeho výberu ČSSR s takými hráčmi, ako Hašek, Vrba, Papadopulos a ďalší. Po odchode z Interu som hrával na úrovni II. SNL za Poľnohospodár Senec, ŠK Svätý Jur, PŠC Pezinok a naposledy v Agrokombináte Lehnice, kde som aj ukončil kariéru.“ 

Keď sa Igor Kočický obzrie za svojou rozhodcovskou kariérou, tak má ozaj na čo spomínať. ,,Začal som pískať najnižšie súťaže v 26 rokoch, najprv mládežnícke a potom seniorské. Nasledoval postup do regiónu, kde som pobudol dva roky a potom som mal šťastie, že som sa dostal do slovenských súťaží, v ktorých som pôsobil okolo desať rokov. Boli to I. liga, II. liga, I. a II. SNL. Absolvoval som aj štyri medzinárodné výjazdy, dvakrát som bol asistent rozhodcu a dvakrát náhradný rozhodca. Medzi najpamätnejšie momenty mojej kariéry patrí finále Intertoto Cupu AJ Auxerre – VfB Stuttgart, kde som bol náhradný rozhodca Ľubošovi Micheľovi. V najvyššej súťaži v pozícii hlavného arbitra som viedol 13 zápasov, stovky na čiare, v II. lige to bolo ako hlavný rozhodca od takých 80 do 100. Na úrovni BFZ som pôsobil  takmer 16 rokov, v III. lige do 50 rokov a vo IV. lige  necelých päť rokov.“

Keďže Igor Kočický je v dobrej kondícii a praje mu aj zdravie, tak bude od nového ročníka rozhodovať oblastné súťaže, či už na úrovni ObFZ Bratislava mesto, alebo ObFZ Bratislava-vidiek.

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI