Výber BFZ dievčat WU 16 v Paríži na konečnom 5. mieste

V dňoch 17 – 19.6.2016 sa výber BFZ dievčat WU16 predstavil na kvalitne obsadenom 1.ročníku medzinárodného  futbalového turnaja PARIS EUROPEAN CUP 2016.

WU16 Paríž 1

Za účasti 16 družstiev ( 8 z Francúzska a 8 z Európy) sa naše dievčatá nestratili a obsadili konečné 5. miesto. Možno by umiestnenie našich dievčat bolo ešte, lepšie, ak by si organizátori nepochopiteľne nezmenili pravidlá turnaja. V prvý deň bolo naše družstvo zaradené do D skupiny spoločne s Portugalským FA Santarém a Francúzskymi FC Cobelins a družstvom WGA St. Maur, ktoré patrí vo Francúzsku medzi popredný dievčenský klub a bol favoritom skupiny. Stretnutia sa hrali na 1 polčas po 25 minút.V prvom stretnutí proti Portugalkám odohrali dievčatá vyrovnané stretnutie a gólom Kaláberovej sme vyhrali 1:0. Druhé vystúpenie proti FC Cobelins bolo v našej réžii a po góloch Bednárovej a Pátkovej sme vyhrali 2:0. Pred posledným stretnutím  s WGA St. Maur nám na víťazstvo v skupine stačilo uhrať nerozhodný výsledok.Francúzsky sa ujali vedenia 1:0 v 5.minúte a počas celého stretnutia mali ešte aj výhodu vyditeľnej pomoci od pani rozhodkyne. Naše dievčatá hrali ale výborne a najmä trpezlivo. Vyrovnať sa nám podarilo v 18 min. zásluhou Kaláberovej a v čase 24:47 využila Cvedlerová chybu brankárky a strelila druhý gól. Napriek nadstaveniu hracieho času sa už stav nezmenil a tak prekvapujúco pre všetkých sme vyhrali skupinu.

WU16 Paríž 2

Potom ale začala úradovať Francúzska diplomacia, keď si organizátori zmenili pravidlá a do sobotnajšej skupiny nás zaradili spoločne s výberom Pražského fotbalového svazu, Holandským Buitenveldertom a Slávnym Francúzskym Paris Saint – Germain. Na sobotnajšie stretnutia nemohla zo zdravotných dôvodov nastúpiť P. Gašparovičová. Prvé stretnutie proti Holanďankám skončilo nerozhodne 0:0. Hneď o 5 minút!!! sme nastúpili proti výberu Pražského fotbalového svazu a až v tomto stretnutí sme okúsili, ako chutí prehra a prehrali sme 0:1. Posledné stretnutie v skupine bolo sviatkom pre dievčatá, nakoľko hrať proti Paríž Saint – Germain nieje každodenná záležitosť. Naše dievčatá sa ale slávneho súpera nezľakli a bojovali až do konca stretnutia. Francúzky sa ujali vedenia 1:0 zlepeným gólom a po našej chybe zvýšili v 15 minúte na 2:0.Napriek nepriaznivému stavu hrali dievčatá oduševnene a v 20. minúte po peknej akcii Kaláberovej znížila Pátková na 2:1.Tento gól nás povzbudil,boli sme lepším mužstvom na ihrisku ale snahu zvrátiť skóre v náš prospech prekazila opäť rozhodkyňa stretnutia, ktorá ho o dve minúty skôr, ako bol hrací čas ukončila.Tak sme po prehre so slávnym súperom skončili v tabuľke tretí , tesne za Paríž Saint – Germain a výberom Pražského fotbalového svazu, ktorý skupinu vyhral. Na sobotnajšie popoludnie pripravili organizátory pre zúčastnené družstvá plavbu loďou po rieke Seina, tiež sme si pozreli katedrálu Notre Dame ,slávnu  Champs-Elysées a večer nás čakalo sledovanie zápasu Portugalsko – Rakúskov parku Princov.V nedeľu sme nastúpili na stretnutie proti Francúzskemu La Roshelle. Dievčatá podali opäť výborný výkon, boli jasne lepším mužstvom po víťazstve 5:0 ( góly: Jendrušová 2, Kaláberová, Cvedlerová , Pátková) nás čakalo posledné stretnutie o konečné 5-6. miesto proti Holanskému Buitenveldertu, ktorému sme v prvom vzájomnom stretnutí nedokázali streliť gól. To sa ale neopakovalo, po góloch Kratochvílovej a Pátkovej sme vyhrali 2:0 a obsadili konečné 5.miesto a ukázali Francúzom, že aj na malom Slovensku sa hraje kvalitný ženský futbal. Veľmi vístižne to v rozhovore pre RTVS, ktorej štáb prišiel pred stretnutím s PSG to zhodnotil tréner výberu dievčat Martin Orlický: tieto dievčatá patria k špičke na Slovensku vo svojej vekovej kategórii a určite o nich budeme ešte počuť.

Pred finálovým stretnutím sme sa vo fanzóne stretli s riaditeľom Slovenského inštitútu v Paríži p. Danielom Jurkovičom, ktorý dievčatám zablahoželal k 5. miestu.

WU16 Paríž 3

Pekný úspech na turnaji dosiahol tiež výber Pražského fotbalového svazu, s ktorými sme spoločne do Francúzska cestovali jedným autobusom. Ich dievčatá sa prebojovali až do finále turnaja, ktoré sa odohralo na mini ihrisku vo fanzóne pod Eifelovou vežou, kde sa stretli s Nemeckým Potsdamom. Po víťazstve 3:2 sa z víťazstva tešili hráčky Potsdamu.

Výsledky výberu BFZ

BFZ – FA Santarém (Porugalsko) 1:0 gól: Kaláberová

BFZ – FC Cobelins 2:0 góly: Bednárová, Pátková

BFZ – WGA St. Maur 2:1 góly: Kaláberová, Cvedlerová

BFZ – Buitenveldert 0:0

BFZ – Pražský fotbalový svaz 0:1

BFZ – Paríž Saint – Germain 1:2 gól: Pátková

BFZ – La Roshelle 5:0 góly: Jendrušová 2 , Kaláberová, Cvedlerová, Pátk

BFZ – Buitenveledert 2:0 góly: Kratochvílová , Pátková

Výber BFZ reprezentovali:

Dominika Rezeková, Viktória Cigánková , Dominika Gašparovičová, Nina Kovácsová, Daniela Jendrušová, Viktória Kaláberová, Patrícia Gašparovičová, Natália Miniariková , Andrea Pátková, Viktória Kratochvílová , Tereza Bednárová , Dominika Cvedlerová. Trénerom družstva bol Martin Orlický , asistentom trénera Martina Horváthova, vedúcou mužstva Monika Ďurkovská a vedúcim výpravy Ján Farbula.

 

 


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI